To Top

«Η ΕΚΑΒΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»

Εκτύπωση Email

ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΜΝΗΜΗΣ
ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΟΥ 1922 ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 & ΤΡΙΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

«Η ΕΚΑΒΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»
Ιστορίες γυναικών προσφύγων του 1922. Η έξοδος από την Μικρασία, η εγκατάσταση στην Ελλάδα, η συνταρακτική συμβολή τους στην διαμόρφωση του Ελληνισμού μετά την Συνθήκη της Λωζάνης.
ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ με την ΕΛΕΝΗ ΚΟΚΚΙΔΟΥ
Στο πιάνο ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
Κείμενα πρωτότυπα και διασκευασμένα: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΑΝΑΚΑΡΗΣ
Αποσπάσματα από την «ΕΚΑΒΗ» και τις «ΤΡΩΑΔΕΣ» του ΕΥΡΙΠΙΔΗ
Πρωτότυπη μουσική και μετάφραση των αποσπασμάτων του ΕΥΡΙΠΙΔΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
Οι γυναίκες είναι πάντοτε τα μεγάλα θύματα των πολέμων, μάρτυρες αθώες κάθε είδους τραγωδιών που καθορίζουν την μοίρα τους αλλά και την μοίρα των παιδιών τους αφού μετά από τα καθοριστικά γεγονότα που τις οδηγούν σε εξορία, ένδεια και στέρηση οφείλουν να αρχίσουν ξανά από το τίποτα, χτίζοντας το σπίτι τους και την νέα ζωή τους σ’ έναν καινούριο τόπο, αντιμετωπίζοντας πολλές φορές δυσπιστία ακόμη και εχθρότητα. Οι γυναίκες της Μικρά Ασίας, μετά την συνθήκη της Λωζάνης, συνέβαλαν καθοριστικά στην διαμόρφωση του σύγχρονου προσώπου της Ελλάδας.
Η παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών αφουγκράζεται την φωνή τους τόσο στην παλιά πατρίδα τους όσο και στην νέα και συνδέει την προσωπική τους τραγωδία με εκείνην ενός μέγιστου αρχέτυπου του παγκόσμιου θεάτρου, της ΕΚΑΒΗΣ, της βασίλισσας που είδε την πόλη της να καίγεται ενώ η ίδια ακολούθησε τον δρόμο της εξορίας.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ»|ΩΡΑ: 21:00|ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

«ΜΟΡΜΟΛΗΣ» - του Rainer Hachfeld

Εκτύπωση Email

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ επιλέγει φέτος
 να παρουσιάσει σε συνεργασία με τη ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ» την παράσταση για παιδιά και «παιδιά» κάθε ηλικίας:
«ΜΟΡΜΟΛΗΣ» - του Rainer Hachfeld
 Σεπαραμύθιασανκιεσένα;
Με την επίβλεψη  του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της «Συντεχνίας του Γέλιου» Βασίλη Κουκαλάνι

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022
Κεντρική Σκηνή Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»  | ΩΡΑ: 20:00
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ:  5 ΕΥΡΩ
Προπώληση Εισιτηρίων: από Τρίτη 1 Νοεμβρίου καθημερινά στο ταμείο του Δημοτικού θεάτρου "Αστέρια" | Ώρες προπώλησης : 11:00 - 13:00
τηλέφωνα κρατήσεων: 2321054755- 2321054585


ΠΡΩΙΝΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ: 
9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ:  ΣΑΒΒΑΤΟ 10, ΚΥΡΙΑΚΗ 11, ΣΑΒΒΑΤΟ 17 & ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Ο «ΜΟΡΜΟΛΗΣ» είναι ένα από τα πλέον διάσημα θεατρικά έργα για παιδιά (και «παιδιά» κάθε ηλικίας). Έχει ανεβεί παντού στον κόσμο σε αμέτρητες παραστάσεις και συνεχίζει να ανεβαίνει τακτικά, αφού έχει αγαπηθεί πολύ από μικρούς και μεγάλους. Η «ελληνική» του εκδοχή φέρει την υπογραφή της θεατρικής ομάδας «ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΓΕΛΙΟΥ» (σκηνοθεσία από την ΒΑΣΙΑ ΛΑΚΟΥΜΕΝΤΑ, καλλιτεχνική επιμέλεια από τον ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΥΚΑΛΑΝΙ) και κοσμείται από την εξαιρετική μουσική του ΓΙΑΝΝΗ ΣΠΑΝΟΥ, γραμμένη για την πρώτη, ιστορική παράσταση του έργου από την ΞΕΝΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Ο Μορμόλης δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, είναι ο φανταστικός φίλος των παιδιών που ξεφωνίζει ελεύθερα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους. Οι μεγάλοι δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι αυτό το μυστηριώδες και ανατρεπτικό “ξύλινο κουτί”. Τον Μορμόλη δεν μπορείς να τον συλλάβεις, να τον τιμωρήσεις, να τον καταστρέψεις, είναι άτρωτος ... γιατί είναι η φαντασία των παιδιών και μπορεί να γίνεται ότι θέλουν τα παιδιά: παπούτσι, καπέλο, ποτήρι ή μπουρί της σόμπας. Αν κόψεις έναν Μορμόλη στα δυο έχεις δυο Μορμόληδες κι αν τον έκοβες στα τρία, τρεις!
Οι μεγάλοι γεννηθήκανε μεγάλοι;
Ποτέ δεν ήτανε μικροί;
Πάθανε όλοι αμνησία
σκοτώσανε την φαντασία
κι απόμειναν τα πρέπει και τα μη!

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):
Χριστίνα Αναγνώστου, Τάσος Δέδες, Γιώργος Καρύδας, Πάνος Κωνσταντέλης, Χριστίνα Σωτηριάδου, Σωτήρης Χατζηαγόρου.   

Συντελεστές :
Συγγραφέας: Rainer Hachfeld
Μετάφραση/ Διασκευή: Παναγιώτης Σκούφης
Πρωτότυπη μουσική
: Γιάννης Σπανός
Σκηνοθεσία/Κίνηση: Βάσια Λακουμέντα
Σκηνικά/ Κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Διασκευή/ Ενορχήστρωση μουσικής: Κώστας Νικολόπουλος
Φωτισμοί: Μιχάλης Κουβόπουλος
Εκτέλεση φωτισμών: Νίκος Παπαδόπουλος
Ηχοληψία: Γιώργος Δασκαλάκης
Φροντιστής/ Κατασκευές Σκηνικού: Κώστας Μαρτίν

 

Η παιδική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ είναι μια θεατρική σκηνή αναγνωρισμένης ποιότητας που χρόνια τώρα προσφέρει στο παιδικό κοινό της πόλης των Σερρών και της Περιφέρειας έργο υψηλής καλλιτεχνικής αξίας, με σεβασμό και ευθύνη απέναντι στα παιδιά, στους γονείς και στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ μεριμνά ώστε οι παραστάσεις μας να «προκαλούν» δημιουργικά και να γεννούν το ενδιαφέρον σε όλα τα παιδιά, τόσο των μικρότερων όσο και των μεγαλύτερων τάξεων. Έτσι ώστε όλα τα παιδιά να μπορέσουν να συμμετέχουν στο μαγικό ταξίδι μιας θεατρικής παράστασης.

Για κλείσιμο οργανωμένων μαθητικών παραστάσεων μπορείτε να επικοινωνείτε  καθημερινά στα τηλέφωνα : 23210 54268 – 23210 54585
Τιμή εισιτηρίου : 5,00 €

View the embedded image gallery online at:
https://dipetheserron.gr/parastaseis19_20#sigProId3141507271

Η παράσταση «ΔΕΛΗΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΥΙΟΣ» στα ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ

Εκτύπωση Email

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ

«ΔΕΛΗΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΥΙΟΣ»

Αλέκος Σακελλάριος - Χρήστος Γιαννακόπουλος
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μιχάλης Μητρούσης

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:
25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022
«ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ»
Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» | ΩΡΑ: 21:15

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ:
Από 22 Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου

 

Το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, εγγυώμενο πάντα, με την πολύχρονη εμπειρία του, την καλλιτεχνική και αισθητική ποιότητα των παραγωγών του, καθιερώνει υπό την προεδρία του Σάββα Ρίζου και την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Ανδρέου, τον θεσμό «Καλοκαίρι της Κωμωδίας», αφιερώνοντας κάθε χρόνο μία από τις καλοκαιρινές θεατρικές παραγωγές του σε επιφανείς Νεοέλληνες συγγραφείς της Κωμωδίας.

Θέλοντας να δωρίσει στους θεατές γέλιο, ξεγνοιασιά και θετική διάθεση, γνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες που βίωσαν και συνεχίζουν να βιώνουν, για το φετινό καλοκαίρι διάλεξε και προτείνει ένα έργο που περιέχει όλες αυτές τις ποιότητες. Ο λόγος για μια πλούσια και πολυπρόσωπη παραγωγή πανελλήνιας εμβέλειας, που αυτονόητα εντάσσεται στις μεγάλες αντίστοιχες θεατρικές παραγωγές του φετινού καλοκαιριού, το έργο «ΔΕΛΗΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΥΙΟΣ» των σπουδαίων θεατρικών συγγραφέων Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου.

Πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, ο Μιχάλης Μητρούσης, με μακρά και θαυμαστή δημιουργική διαδρομή στη σκηνή, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Συμπρωταγωνιστεί η διακεκριμένη και αγαπητή ηθοποιός Όλγα Πολίτου. Μαζί τους επί σκηνής έξι εξαιρετικοί Σερραίοι ηθοποιοί –με αλφαβητική σειρά οι Βαγγέλης Ζλατίντσης, Γιώργος Καρύδας, Παντελής Παπαδόπουλος, Αστέριος Πολυχρονίδης, Χριστίνα Σωτηριάδου και Αστερόπη Χαριτίδου– γνωστοί για την ποιότητα της προσφοράς τους στα θεατρικά δρώμενα του τόπου μας αλλά και στο ευρύτερο θεατρικό τοπίο της χώρας.

Η παράσταση θα περιοδεύσει στον νομό Σερρών καθώς και σε Φεστιβάλ και θεατρικές συναντήσεις σε άλλες περιοχές της χώρας.


Λίγα λόγια για το έργο

Μετά την επιστροφή του γιου του Γιώργου, που σπούδαζε στη Σουηδία, ο Αντώνης Δελησταύρου, χήρος εδώ και χρόνια, αλλά κοτσονάτος ακόμα, του αναθέτει τη διεύθυνση του εργοστασίου, για να απαλλαγεί ο ίδιος και να ξαναφτιάξει την προσωπική του ζωή. Κάθε φορά όμως που γνωρίζει μια ενδιαφέρουσα γυναίκα, βρίσκει μπροστά του τον ίδιο πάντα αντίζηλο: τον γιο του. Όπως όλες οι κωμωδίες του Σακελλάριου και του Γιαννακόπουλου, έτσι κι αυτή διακρίνεται για τον γρήγορο διάλογο, την καλοστημένη δράση και τον έντονο λαϊκό χαρακτήρα, και προβάλλει το κωμικό στοιχείο που ενυπάρχει ακόμα και στα πιο δραματικά θέματα.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
 

Γενική είσοδος: 10 €
Μειωμένο: 5 € (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, άνω των 65 ετών κ.λπ.)ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΕΡΡΩΝ

Π. Κωστοπούλου 4, Σέρρες

Tηλ.: 23210 54585 & 23210 54268

www.dipetheserron.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τα Media

Consulting, Public Relations, Culture

facebook * instagram * linkedin 

Χαρά Ζούμα | m. 6980 571057 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Νατάσσα Ντούμα | m. 6974 648235 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ
«ΔΕΛΗΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΥΙΟΣ»
Αλέκος Σακελλάριος - Χρήστος Γιαννακόπουλος
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μιχάλης Μητρούσης

View the embedded image gallery online at:
https://dipetheserron.gr/parastaseis19_20#sigProIdab931ca1fd

 

 

Πρωταγωνιστούν:
Μιχάλης Μητρούσης
Όλγα Πολίτου

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι Σερραίοι ηθοποιοί:
Βαγγέλης Ζλατίντσης
Γιώργος Καρύδας
Παντελής Παπαδόπουλος
Αστέριος Πολυχρονίδης
Χριστίνα Σωτηριάδου
Αστερόπη Χαριτίδου

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Μητρούσης
Σκηνικά / Κοστούμια: Βασιλική Κουνούπη
Πρωτότυπη μουσική: Στέργιος Τσιρλιάγκος
Φωτισμοί: Μιχάλης Κουβόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αστέριος Πολυχρονίδης
Εκτέλεση Φωτισμών: Νίκος Παπαδόπουλος
Ηχοληψία: Γιώργος Δασκαλάκης
Κατασκευές Σκηνικού: Κώστας Μαρτίν
Φωτογραφίες παράστασης: © STUDIO FOTOγραφίας Χριστίνα Παπαφράγκου

Παραγωγή: ΔΗΠΕΘΕ Σερρών
Με την υποστήριξη του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών

Η παράσταση «ΔΕΛΗΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΥΙΟΣ» στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «ΑΣΤΕΡΙΑ»

Εκτύπωση Email

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ

 

«ΔΕΛΗΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΥΙΟΣ»

 

Αλέκος Σακελλάριος - Χρήστος Γιαννακόπουλος

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μιχάλης Μητρούσης

 

28, 29 & 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ»| ΩΡΑ: 21:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

Μας χάρισε το πιο ξεκαρδιστικό καλοκαίρι – και τώρα υπόσχεται να κάνει και τις φθινοπωρινές βραδιές μας απολαυστικές. Το «Καλοκαίρι της Κωμωδίας», ο θεσμός που εγκαινίασε με μεγάλη επιτυχία τον περασμένο Ιούλιο το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών με την περιοδεία της παράστασης «ΔΕΛΗΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΥΙΟΣ» των σπουδαίων θεατρικών συγγραφέων Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, δηλώνει «παρών» όλο τον Σεπτέμβριο, συνεχίζοντας να ξεσηκώνει το κοινό σε κάθε έναν από τους δεκάδες σταθμούς του.

Θέλοντας να προσφέρει στους θεατές γέλιο, ξεγνοιασιά και θετική διάθεση, με δεδομένες τις δύσκολες συνθήκες που βίωσαν και συνεχίζουν να βιώνουν, το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, υπό την προεδρία του Σάββα Ρίζου, την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Ανδρέου και τη συνέργεια του Διοικητικού Συμβουλίου του θεάτρου, αποφάσισε να αφιερώνει κάθε χρόνο μία από τις καλοκαιρινές θεατρικές παραγωγές του σε επιφανείς Νεοέλληνες συγγραφείς της Κωμωδίας, εγγυώμενο με το κύρος του την καλλιτεχνική και αισθητική ποιότητα των παραγωγών του. Και η θερμή ανταπόκριση που είχε η πρώτη παράστασή του, το έργο «ΔΕΛΗΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΥΙΟΣ» –μια πλούσια και πολυπρόσωπη παραγωγή πανελλήνιας εμβέλειας που κατάφερε να εντάσσεται στις μεγάλες θεατρικές παραγωγές του φετινού καλοκαιριού–, δικαιώνει την επιλογή του αυτή.

Πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, ο Μιχάλης Μητρούσης, με μακρά και πολυσύνθετη δημιουργική διαδρομή στη σκηνή, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Συμπρωταγωνιστεί η διακεκριμένη και αγαπητή ηθοποιός Όλγα Πολίτου. Μαζί τους επί σκηνής έξι εξαιρετικοί Σερραίοι ηθοποιοί –με αλφαβητική σειρά οι : Βαγγέλης Ζλατίντσης, Γιώργος Καρύδας, Παντελής Παπαδόπουλος, Αστέριος Πολυχρονίδης, Χριστίνα Σωτηριάδου και Αστερόπη Χαριτίδου–, γνωστοί για την ποιότητα της προσφοράς τους στα θεατρικά δρώμενα του τόπου μας αλλά και στο ευρύτερο θεατρικό τοπίο της χώρας.

Ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, και ο Δήμος Σερρών εκπληρώνουν την υπόσχεση εξωστρέφειας που έδωσαν στους Σερραίους συμπολίτες μας, χαρίζοντας γέλιο και ψυχαγωγία και εκπέμποντας μήνυμα αισιοδοξίας και θετικής ενέργειας με τον θεσμό «Το Καλοκαίρι της Κωμωδίας». Και ο Δήμος Σερρών, ως ο φορέας στον οποίο ανήκει το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, προτίθεται να συνεχίσει και να εμπλουτίσει αυτόν τον θεσμό που δημιούργησε η παρούσα Δημοτική Αρχή, δίνοντας στους θεατές την πολύτιμη ανάσα διασκέδασης και συγκίνησης που τόσο πολύ απαραίτητη είναι στην εποχή μας.

Έτσι, συνεπές στον προγραμματικό προορισμό του, το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και η παράσταση «ΔΕΛΗΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΥΙΟΣ» ολοκληρώνουν την περιοδεία τους, σκορπώντας γέλιο και θετική διάθεση, που κάνουν τον φετινό Σεπτέμβριο… «Το Καλοκαίρι της Κωμωδίας» με τρεις τελευταίες παραστάσεις στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού θεάτρου «Αστέρια».

 

Λίγα λόγια για το έργο

Μετά την επιστροφή του γιου του Γιώργου, που σπούδαζε στη Σουηδία, ο Αντώνης Δελησταύρου, χήρος εδώ και χρόνια, αλλά κοτσονάτος ακόμα, του αναθέτει τη διεύθυνση του εργοστασίου, για να απαλλαγεί ο ίδιος και να ξαναφτιάξει την προσωπική του ζωή. Κάθε φορά όμως που γνωρίζει μια ενδιαφέρουσα γυναίκα, βρίσκει μπροστά του τον ίδιο πάντα αντίζηλο: τον γιο του. Όπως όλες οι κωμωδίες του Σακελλάριου και του Γιαννακόπουλου, έτσι κι αυτή διακρίνεται για τον γρήγορο διάλογο, την καλοστημένη δράση και τον έντονο λαϊκό χαρακτήρα, και προβάλλει το κωμικό στοιχείο που ενυπάρχει ακόμα και στα πιο δραματικά θέματα.

View the embedded image gallery online at:
https://dipetheserron.gr/parastaseis19_20#sigProIdfd2e856966

 

Μετά την πρεμιέρα της παράστασης «Δελησταύρου και Υιός», που είχε συγκινητική υποδοχή από το κοινό, η ομάδα του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών έγραψε:

Το ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022, έκανε πρεμιέρα της καλοκαιρινής του θεατρικής παραγωγής «ΔΕΛΗΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΥΙΟΣ» των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου στον χώρο του Αυτοκινητοδρομίου με εξαιρετική επιτυχία. Ο στόχος του συνδυασμού Πολιτισμού και Αθλητισμού αγκαλιάστηκε με αγάπη και ενθουσιασμό από τους δημότες των Σερρών όλων των ηλικιών, που γέμισαν ασφυκτικά την κερκίδα των θεατών. Πρόκειται, χωρίς αμφιβολία, για την πιο λαμπρή και επιτυχημένη εκκίνηση καλλιτεχνικής παραγωγής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ εδώ και πάρα πολλά χρόνια – μια γιορτή που σηματοδοτεί την έναρξη μιας καινούργιας περιόδου του θεάτρου αλλά και της σχέσης του με την πόλη και τον νομό Σερρών.
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών ευχαριστεί τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη και τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σπυρόπουλο για την πολύπλευρη υποστήριξή τους.
Ευχαριστεί το τεχνικό και διοικητικό προσωπικό για την αφοσίωση και την αποτελεσματικότητα του.
Ευχαριστεί τους ανθρώπους του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών για την ευγενική τους συνεργασία.
Ευχαριστεί όλους τους  Δημάρχους και τοπικούς θεσμικούς παράγοντες εντός και εκτός Νομού Σερρών για την στήριξη και την άριστη συνεργασία τους.
Ευχαριστεί τους χορηγούς του, για τη γενναιόδωρη συμπαράσταση.
Ευχαριστεί τους εξαιρετικούς Σερραίους ηθοποιούς της παράστασης.
Ευχαριστεί ιδιαίτερα την Όλγα Πολίτου.
Υποκλίνεται στον Μιχάλη Μητρούση.
Εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς όλες τις Σερραίες και Σερραίους που πλημμύρισαν το Αυτοκινητοδρόμιο στην πρεμιέρα  και όλους τους χώρους όπου παίχτηκε η παράσταση με την αγάπη τους, τη θετική τους ενέργεια, και την αποφασιστικότητά τους να συμπαραταχθούν στη μεγάλη προσπάθεια του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών για την προώθηση του πολιτισμού και της εξωστρέφειας .


Από την Παρασκευή 22 Ιουλίου, το αγαπημένο θέατρο των Σερραίων ξεκίνησε τη μεγάλη του περιοδεία στον νομό Σερρών αλλά και σε άλλες σκηνές της χώρας μας και την ολοκληρώνει στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια», 28,29 & 30 Σεπτεμβρίου 2022.
«Είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι.
Ξεκινήσαμε. Θα συνεχίσουμε!»

Ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ, Σάββας Ρίζος
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Γιώργος Ανδρέου
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

 

 

Σταθμοί περιοδείας: Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2022

 

ΙΟΥΛΙΟΣ
20/07: ΠΡΕΜΙΕΡΑ – ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
22/07: ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑ – ΔΗΜΟΣ ΕΜΜ. ΠΑΠΠΑ
23/07: Κ. ΚΑΜΗΛΑ – ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
24/07: ΛΕΥΚΩΝΑ – ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
29/07: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ – ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
30/07: ΓΕΦΥΡΟΥΔΙ – ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ - Αμφιθέατρο Ειρήνης και Πολιτισμού
31/07: ΝΕΟ ΣΚΟΠΟ – ΔΗΜΟΣ ΕΜ.ΠΑΠΠΑ

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
05/08: ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ – Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ορεστιάδας
06/08: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – Θέατρο Αλτιναλμάζη
12/08:  ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΑ- ΔΗΜΟΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ
22/08: ΠΡΩΤΗ – ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ
24/08: ΗΡΑΚΛΕΙΑ – ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ
25/08: «ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ» – Ανοιχτό Θέατρο Συκεών Μάνος Κατράκης
28/08:ΝΕΟ ΣΟΥΛΙ - ΔΗΜΟΣ ΕΜ.ΠΑΠΠΑ
30/08: ΓΕΡΑΚΙΝΑ – ΔΗΜΟΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ Φεστιβάλ Γερακινείων

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
02/09: ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟ – ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ
03/09:ΜΗΤΡΟΥΣΙ -  ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ 
04/09: ΣΚΟΤΟΥΣΣΑ – ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ
07/09: ΣΚΟΥΤΑΡΙ – ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
10/09: ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ - ΔΗΜΟΣ Ν.ΖΙΧΝΗΣ
16/09: ΑΓ.ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣ Ν.ΖΙΧΝΗΣ
17/09:  ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ ΔΗΜΟΣ Ν.ΖΙΧΝΗΣ | Αύλειο χώρο του Σπηλαίου Αλιστράτης
18/09: ΚΑΛΑ ΔΕΝΔΡΑ – ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
21/09: ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
28, 29 & 30/09  ΣΕΡΡΕΣ |ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΣΤΕΡΙΑ»

 

 

 

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ
«ΔΕΛΗΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΥΙΟΣ»
Αλέκος Σακελλάριος - Χρήστος Γιαννακόπουλος
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μιχάλης Μητρούσης

 

Πρωταγωνιστούν:
Μιχάλης Μητρούσης
Όλγα Πολίτου

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι Σερραίοι ηθοποιοί:
Βαγγέλης Ζλατίντσης
Γιώργος Καρύδας
Παντελής Παπαδόπουλος
Αστέριος Πολυχρονίδης
Χριστίνα Σωτηριάδου
Αστερόπη Χαριτίδου

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Μητρούσης
Σκηνικά / Κοστούμια: Βασιλική Κουνούπη
Πρωτότυπη μουσική: Στέργιος Τσιρλιάγκος
Φωτισμοί: Μιχάλης Κουβόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αστέριος Πολυχρονίδης
Εκτέλεση Φωτισμών: Νίκος Παπαδόπουλος
Ηχοληψία: Γιώργος Δασκαλάκης
Κατασκευές Σκηνικού: Κώστας Μαρτίν
Φωτογραφίες παράστασης: © STUDIO FOTOγραφίας Χριστίνα Παπαφράγκου

 

Παραγωγή: ΔΗΠΕΘΕ Σερρών
Με την υποστήριξη του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών

Copyright © 2020 | Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος