To Top

Εκπαιδευτικά Τμήματα

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΕΦΗΒΩΝ

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών για εφήβους (1η Γυμνασίου έως 3η Λυκείου) για το Στούντιο Εφήβων, ένα εργαστήρι θεάτρου, μουσικής και κίνησης που προσφέρετε δωρεάν από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών για τους έφηβους της πόλης και γενικά του νομού Σερρών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνήσουν στην Γραμματεία του θεάτρου για να δηλώσουν συμμετοχή ή να αποστείλουν email με τις παρακάτω πληροφορίες:

ονοματεπώνυμο εφήβου, όνομα γονέα/κηδεμόνα, κινητό τηλέφωνο εφήβου και γονέα/κηδεμόνα και email επικοινωνίας.

Οι γονείς/κηδεμόνες των εφήβων θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση για την επιθυμία συμμετοχής του εφήβου τους στο θεατρικό εργαστήρι.

Οι διαδικασία εγγραφών θα πραγματοποιείται έως και την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023.
Πρώτη συνάντηση γνωριμίας έχει ορισθεί για την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 στις 20:30 στην σκηνή «Ιουλία Σταυρίδου» (μικρή σκηνή) του Δημοτικού Θεάτρου «ΑΣΤΕΡΙΑ».

Με εκτίμηση

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

Γραμματεία: 23210 54585 & 54268

Email: dipetheserron@gmail.com

ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΕΦΗΒΩΝ 2022-2023 «Οι Φασουλήδες του Κατσιπόρα» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράσταση «Οι Φασουλήδες του Κατσιπόρα» του Λόρκα από το Στούντιο Εφήβων, το περασμένο Σάββατο 22 Απριλίου 2023 στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «ΑΣΤΕΡΙΑ».

Δείτε Περισσότερα

ΘΕΑΤΡΙΚΟ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Line
Στα πλαίσια του προγράμματος του για την χειμερινή περίοδο 2023, θα λειτουργήσει θεατρικό εργαστήρι για παιδιά Δημοτικού. Το εργαστήρι, θα λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα με υπεύθυνο τον σκηνοθέτη - εμψυχωτή Γιώργο Τριανταφύλλου. Μέσα από παιχνίδι, θεατρικές ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν όλα τους τα εκφραστικά μέσα, να αναπτυχθεί η δημιουργικότητα τους, η φαντασία τους , και μαθαίνουν να συνεργάζονται. Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του θεάτρου 2321054585 & 2321054268 ((εργάσιμες ημέρες και ώρες γραφείου έως 14:30) ή να αποστείλουν τα στοιχεία τους: ονοματεπώνυμο, σχολική τάξη κι έναν αριθμό κινητού στο email του θεάτρου: dipetheserron@gmail.com.

Συμμετοχή

Καταληκτική ημερομηνία για τις εγγραφές έχει οριστεί η
Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού παιδιών στο εργαστήρι είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η παρακολούθηση του εργαστηρίου είναι δωρεάν.

Studio Εφήβων

Studio Εφήβων

STUDIO ΕΦΗΒΩΝ

Τρία τμήματα θεατρικής επιμόρφωσης εφήβων για παιδιά από 12 έως 17 ετών,

πάνω στην θεατρική κίνηση, τον αυτοσχεδιασμό- σωματική έκφραση και την παράσταση θα πραγματοποιηθούν από τον Οκτώβριο του 2019 ως τον Ιούνιο του 2020, με στόχο την ενθάρρυνση της ελεύθερης έκφρασης στους εφήβους, την άσκηση της φαντασίας και της επινοητικότητας, την καλλιέργεια κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων και την ενθάρρυνση της ομαδικής δουλειάς.

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Η Ερασιτεχνική / Πειραματική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ, με την ουσιαστική και αμέριστη υποστήριξη του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Γιώργου Ανδρέου και του Προέδρου του Θεάτρου κ. Σάββα Ρίζου, προσκαλεί τους παλιότερους συντελεστές, καθώς και τα νέα μέλη που επιθυμούν να συμμετέχουν, προκειμένου να εγγραφούν στο τμήμα που θα λειτουργήσει κατά τη φετινή θεατρική σεζόν (2023-2024).

Η 1η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 18.00. στη σκηνή «Ιουλία Σταυρίδου» του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια».

Οι συναντήσεις (Θεωρητική, Πρακτική Διδασκαλία, Πρόβες) θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα (18.00-22.00) και η συμμετοχή όλων είναι δωρεάν.

Τηλέφωνα επικοινωνίας & εγγραφών: 23210-54585, 23210-54777 (εργάσιμες ημέρες και ώρες γραφείου έως 14:30) ή στα email: serrondhpethe@gmail.comdipetheserron@gmail.com

"ΞΑΝΘΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ"

"ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ"

" Σ' ΕΝΑ ΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ "

"Η ΣΑΡΞ"

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΑΜΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑ "Ο ΤΟΙΧΟΣ"

Παραστάσεις :
Α’ τμήμα: «Οι Ηλίθιοι» του Νήλ Σάιμον


Μια ρομαντική κωμωδία, ένα έργο που σατιρίζει τα κοινωνικά ήθη και τα πολιτικά συστήματα του 20ου αιώνα γραμμένο από τον σπουδαίο και πολυβραβευμένο Αμερικανό θεατρικό συγγραφέα και σεναριογράφο Νηλ Σάιμον.

Λίγα λόγια για το έργο
Σε ένα μικρό χωριό της Ουκρανίας, το Κουλιέτσνικοφ, καταφθάνει γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες ένας νέος δάσκαλος. Σύντομα θα ανακαλύψει πως το Κουλιέτσνικοφ έχει κάτι το μοναδικό απ' όλα τα μέρη της γης. Μια κατάρα πλανιέται πάνω απ' το χωριό σαν θρύλος κι έχοντας χτυπήσει όλους τους κατοίκους του, τους έχει κάνει ηλίθιους. Ο νεαρός δάσκαλος θα έχει στη διάθεση του 24 ώρες για να εκτελέσει τα καθήκοντα του και να σπάσει την κατάρα, ειδάλλως θα χτυπηθεί κι αυτός απ' την ηλιθιότητα. Κατάρα; Αυταπάτη; Δεισιδαιμονία; Πραγματικότητα; Ο Νιλ Σάιμον μέσα από αυτό το αστείο και διαφορετικό του έργο κατορθώνει να θίξει θέματα εξαιρετικά σύγχρονα.

Το έργο επικεντρώνεται κυρίως στην διαφορετικότητα και καταδεικνύει πως η επιβολή, η περιφρόνηση, o εκφοβισμός και οι κοινωνικές διακρίσεις, δεν κάνουν τους ανθρώπους πιο σημαντικούς. Αντίθετα, η καλοσύνη, η δύναμη της θέλησης, ο σεβασμός και η αγάπη είναι αυτά που διαφοροποιούν και κάνουν ξεχωριστούς τους ανθρώπους σε όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές βαθμίδες.


Β’ τμήμα: Ο «Βασιλικός» του Αντώνιου ΜάτεσιΈργο γραμμένο το 1829 – 1930, με επιρροές από τον ευρωπαϊκό διαφωτισμό και έντονο κοινωνικό προβληματισμό ο Βασιλικός, είναι ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της νεοελληνικής δραματουργίας. Με αφορμή την ερωτική ιστορία ανάμεσα στον Φιλιππάκη, νέο κατώτερης τάξης και την κόρη του ευγενή Δαρείου Ρονκάλα, ο Μάτεσις ξεδιπλώνει την σύγκρουση δύο κόσμων, της παλιάς συντηρητικής φεουδαρχικής τάξης και της νέας αστικής κοινωνίας που αναδύεται και φέρνει φιλελεύθερες ιδέες.

Λίγα λόγια για το έργο
Ο αυταρχικός ευπατρίδης Δάρειος Ρονκάλας αρνείται πεισματικά να παντρέψει την κόρη του, Γαρουφαλιά, με τον νέο που την αγαπάει, γιατί είναι κοινωνικά κατώτερους του. Αγνοώντας ότι η Γαρουφαλιά είναι ήδη έγκυος, αποφασίζει να την κλείσει σε μοναστήρι, ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να επιβάλλει την εξουσία του με αθέμιτο και βίαιο τρόπο, επικαλούμενος παλιές και βαθιά ριζωμένες κοινωνικές αντιλήψεις. Το αδιέξοδο θα ξεπεραστεί με τη συμβολή του Δραγανίγου, του μοναχογιού του Ρονκάλα, που εκφράζει το επαναστατικό πνεύμα και την ορμή των νέων ανθρώπων και συγκρούεται με τις παρωχημένες ιδέες της παλαιότερης γενιάς.

Copyright © 2020 | Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος