To Top

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών

ΠΕΜΠΤΗ 26 /5/2022 - Ώρα: 20:30

ΠΕΜΠΤΗ 26 /5/2022 - Ώρα: 20:30

Εκτύπωση E-mail
(0 ψήφοι)

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ 2022 


 Ώρα:  21:15
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ MALE DI LUNA
«Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ» ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΑΤΕΣΙ 

Διάρκεια 90΄
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Το βραβευμένο έργο του Παύλου Μάτεσι ανεβαίνει από την ομάδα θεάτρου/performance Male di Luna η οποία δημιουργήθηκε επίσημα το 2021 από φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Μέσα από μία πρωτότυπη θεατρική διασκευή, πέντε ηθοποιοί διαρκώς επί σκηνής, μεταφέρουν την ενέργεια, τη ζωντάνια και τη μοναδική ατμόσφαιρα ενός από τα πιο πολυσυζητημένα και πολυδιαβασμένα μυθιστορήματα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας.
Πυρήνας του έργου είναι η αφήγηση της Ραραού. Η ηρωίδα του Μάτεσι με το παράξενο όνομα είναι μία συνταξιούχος ηθοποιός που αναπολεί το νεανικό παρελθόν της, ανασύροντας σκληρές αλλά και τρυφερές ιστορίες από την περίοδο της γερμανο-ιταλικής Κατοχής και της Απελευθέρωσης που ακολούθησε. Μέσα από τον αφελή, αυθεντικό και αιχμηρό λόγο της Ραραού, ζωντανεύει η ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας, όχι από την πλευρά των «σημαντικών» που τη διαμόρφωσαν, αλλά των «ασήμαντων» που τη βίωσαν.
Η αλλόκοτη Ραραού και οι αντιήρωες του Μάτεσι μας αφηγούνται την ιστορία μίας αλλοπρόσαλλης Ελλάδας, αγγίζοντας θέματα-ταμπού και μιλώντας με χιούμορ και ειλικρίνεια για πολιτικά και κοινωνικά φαινόμενα του χθες και του σήμερα.   Παρακολουθώντας την γκροτέσκα καθημερινότητα τους, θαυμάζουμε τη δύναμη των γυναικών, που δεν σταματούν να αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, τη δύναμη του θεάτρου, που συνεχίζει να επιβιώνει ακόμα και μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, αλλά και τη δύναμη της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, που είναι η σωτηρία των αδύναμων αυτού του κόσμου.
«Ο άνθρωπος όταν βρεθεί σε έξαρση (χαρά, οδύνη) πραγματοποιεί φυσική επαφή πρώτα, αναζητάει κάτι ν’ αγγίζει.
Και αγγίζει τον εαυτό του.

Παύλος Μάτεσις

Συντελεστές
Σκηνοθεσία - Δραματουργία - Φωτισμοί: Σωτήρης Ρουμελιώτης
Διαμόρφωση σκηνικού χώρου - Ενδυματολογική επιμέλεια: Μάγδα Δήμου
Πρωτότυπη μουσική & ηχητικό περιβάλλον*: Γιώργος Χρυσικός
Ψιμυθιολόγος: Κώστας Δάφτσιος
Γραφιστική επιμέλεια: Χριστίνα Ελευθεριάδου
Φωτογραφίες: Χρύσα Γούτου
Επί σκηνής: Χριστίνα Δαγκάκη                    
Πάνος Κεφαλούρος
Γιάννης Μονοκρούσος
Ανδρομάχη Μπάρδη
Νικολίνα Τσιμίνου

*Στην παράσταση ακούγονται επίσης τα κομμάτια “Hymn of the Cherubim” του Pyotr Ilyich Tchaikovsky και “Antonio Vargas Heredia” των Joaquin de la Oliva, Juan Mostazo & Fransisco Merenciano.


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/5/2022 - ΩΡΑ: 21:15 »

Copyright © 2020 | Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος