To Top
Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του  1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονου Τσίρκου και Τεχνών του δρόμου - "SerreS Street Circus Fest” 2023

Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονου Τσίρκου και Τεχνών του δρόμου - "SerreS Street Circus Fest” 2023

Εκτύπωση E-mail
Έκθεση εικόνων
Συνέντευξη Τύπου δόθηκε σήμερα Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, παρουσία του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη, του Προέδρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών Σάββα Ρίζου, του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Γιώργου Ανδρέου, του Καλλιτεχνικού υπεύθυνου του Συνεταιρισμού “Συν-ΚοινΩ” Juanjo Corrales και της κ. Νέλλης Ευθυμίου εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του θεάτρου, ενόψει της έναρξης του νέου θεσμού του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών "SerreS Street Circus Fest” 2023 και την παρουσίαση του προγράμματος του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονου Τσίρκου και Τεχνών του δρόμου, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην πόλη των Σερρών από το Σάββατο 9 εως την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου.
Καλλιτεχνική διοργάνωση και επιμέλεια ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών
Καλλιτεχνική διεύθυνση του "SerreS Street Circus Fest”, Juanjo Corrales – Συνεταιρισμός “Συν-ΚοινΩ”
Μια συμπαραγωγή του Δήμου και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών
"SerreS Street Circus Fest” 2023
1ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Τσίρκου και Τεχνών του δρόμου
της πόλης των Σερρών.
ΑΠΟ 9 ΕΩΣ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΘΕΑΤΡΟ ΔΡΟΜΟΥ, ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ, ΖΟΓΚΛΕΡΙΚΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ & ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΣΙΡΚΟΥ, ΠΑΝΤΟΜΙΜΑΣ, ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ & ΙΣΟΡΡΟΠΙΩΝ, SHOW ΦΩΤΙΑ & ΦΩΣ, ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΜΕ ΞΥΛΟΠΟΔΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΣΙΡΚΟΥ, ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥ ΚΛΟΟΥΝ, ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ, ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ.
XΩΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
• ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟY ΘΕΑΤΡΟY «ΑΣΤΕΡΙΑ»
• ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ»
• ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
• ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
• ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ
• ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΚΑ
• ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ (δίπλα στο θερινό Θεατράκι Σερρών)
Περισσότερα στοιχεία θα βρείτε στην νέα μας σελίδα μας στο FB
Serres Street Circus Fest - Δη.Πε.Θε Σερρών
και στην επίσημη Ιστοσελίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά  θα αναφερθώ στη θεσμοθέτηση μίας ακόμη από τις καινοτόμες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δράσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ, στην οργάνωση του «1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονου Τσίρκου και Τεχνών του δρόμου» («SerreS Street Circus Fest»), που θα πραγματοποιηθεί σε χώρους δημόσιας χρήσης (πλατείες & δρόμους)  στην πόλη των Σερρών από 8 έως 18 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Δήμου Σερρών και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.  

Βασικούς στόχους αυτής της πρωτοβουλίας μας και της επιλογής παρουσίασης πολυδιάστατων θεαμάτων, που θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά σε τέτοιο επίπεδο Πανελλαδικά, αποτελούν η ψυχαγωγία των συμπολιτών μας, η ανάδειξη συνθηκών της σύγχρονης καθημερινότητας, καθώς και η τουριστική ανάδειξη της πόλης μας.  

Τις προσεχείς μέρες, οι Σέρρες θα υποδεχτούν Έλληνες, αλλά και ξένους καλλιτέχνες, -συγκεκριμένα, από Ελβετία, Ιταλία, Γεωργία, Αργεντινή, Βραζιλία, Ισπανία, και Γαλλία, που θα παρουσιάσουν ποικίλες δράσεις θεάτρου δρόμου, ακροβατικών, σύγχρονου χορού, τσίρκου και παντομίμας, shows με φωτιά και φως, ξυλοπόδαρους και άλλες συναφείς δράσεις.  

Οι προβλεπόμενες δράσεις αφορούν εξίσου προβολή ταινιών και  θεματικές επισκέψεις σε σχολεία και Νοσοκομεία, ενώ έχουν προγραμματιστεί  εργαστήρια τσίρκου και ειδικά σεμινάρια σχετικά με ζητήματα κοινωνικής επιμόρφωσης, όπως το δρώμενο «Ο Κλόουν Γιατρός», που θα πραγματοποιηθούν στις αίθουσες του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια».   

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των σεμιναρίων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  

Την καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ Τσίρκου έχει αναλάβει ο Συνεταιρισμός «Συν-κοινΏ» και ο κ. Juanjo Corrales.

Θα ήθελα να τονίσω ότι σχετικά με το σεμινάριο του «Νοσοκομειακού Κλόουν- Ο Κλόουν Γιατρός», διάρκειας 20 ωρών, που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, από τις 17.00 έως τις 20.30 στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια» και απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς, υγειονομικούς, ηθοποιούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή είτε μέσω email, είτε απευθυνόμενοι στη Γραμματεία του Θεάτρου.

ΣΑΒΒΑΣ ΡΙΖΟΣ
Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ

Χαιρετισμός Δημάρχου

Με μεγάλη χαρά βλέπουμε όλα αυτά τα χρόνια, που οι πολίτες μάς έχουν εμπιστευθεί να κρατάμε το τιμόνι του Δήμου Σερρών στα χέρια μας, να αγκαλιάζουν με ενθουσιασμό τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις και τα δρώμενα, υψηλής ποιότητας και αισθητικής, που σχεδιάζουμε και προσφέρουμε στο κοινό.

Και τώρα, κινούμενοι στο ίδιο πλαίσιο και με το ίδιο πνεύμα στηρίζουμε την καλλιτεχνική δημιουργία, ενισχύουμε την τοπική μας αγορά, καθιστούμε την όμορφη πόλη μας πόλο έλξης, χαράς και διασκέδασης για όλους, μικρούς και μεγάλους.

Τα λέω όλα αυτά, γιατί είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που σε λίγες ημέρες θα παρουσιάσουμε σε όλους το <1ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Τσίρκου και Τεχνών του Δρόμου της πόλης των Σερρών> , ένα νέο Θεσμό με δεκάδες εκδηλώσεις και καλλιτέχνες σε όλη την πόλη. Ένα Θεσμό, που θα κρατήσει χρονικά από την  Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου μέχρι τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και με τον οποίο οι Σέρρες εντάσσονται στη μεγάλη ομάδα των σημαντικών ευρωπαϊκών πόλεων, που φιλοξενούν τις δράσεις του σύγχρονου τσίρκου και του θεάτρου δρόμου.  

Πρέπει να πω ότι το Σύγχρονο Τσίρκο και το Θέατρο Δρόμου αποτελούν έναν από τους πιο φρέσκους καλλιτεχνικούς και πολιτιστικούς θεσμούς του αστικού τοπίου, αφού κεντρικό πεδίο της δράσης τους είναι οι ίδιες οι πόλεις με τα πάρκα, τις πλατείες, τους δρόμους και κάθε χώρο με δημόσια κοινωνική χρήση.

Είναι σαφές ότι στο Σύγχρονο Τσίρκο δεν γίνεται καμία χρήση ζώων. Στον αντίποδα , η στόχευση δίνεται στην ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων, παράλληλα με την κοινωνική ευαισθητοποίηση και την ανάδειξη, με χιούμορ και τρυφερότητα, όλων των καταστάσεων και των συνθηκών στις οποίες ζει ο σύγχρονος άνθρωπος.

Οι Σέρρες λοιπόν υποδέχονται ταλαντούχους καλλιτέχνες και πλημμυρίζουν από μουσικές, χρώματα και ζωντάνια. Αποκτούν πνοή και γίνονται χώρος καλλιτεχνικής δημιουργίας και απόδρασης. Μια ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ με ΕΝΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ

ΘΕΑΜΑ! Καλώ όλες κι όλους να το ζήσουν και να το απολαύσουν !

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΕΝΑΡΞΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
11:00 | ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΣΙΡΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΟΜΑΔΑ «DROPS THEATRE» (ΕΛΛΑΔΑ)_ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
12:00 | ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ ΞΥΛΟΠΟΔΑΡΟΥΣ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ – ΟΜΑΔΑ «THESSCIRCUS» (ΕΛΛΑΔΑ) ΑΠΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΩΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
13:00 | ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΡΟΜΟΥ "AIRE" («ΑΕΡΑΣ»). ΟΜΑΔΑ «CIRCO ACTIVO» (ΙΣΠΑΝΙΑ)
ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ (Διάρκεια 50’)
19:00 | ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ ΞΥΛΟΠΟΔΑΡΟΥΣ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ – ΟΜΑΔΑ «THESSCIRCUS» (ΕΛΛΑΔΑ) ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
19:30 | ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΡΟΜΟΥ- ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ - ΕΝΑΕΡΙΑ ΠΑΝΙΑ "A Piece of Trauma" – ΟΜΑΔΑ «DROPS THEATRE» (ΕΛΛΑΔΑ)_ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ» - (Διάρκεια 20’)
20:00 |ΓΚΑΛΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ & ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ
"Gelsomina Dreams" – «Τα όνειρα της Γελσομίνα» ΟΜΑΔA «BLUCINQUE» (ΙΤΑΛΙΑ)
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟY ΘΕΑΤΡΟY «ΑΣΤΕΡΙΑ» (Διάρκεια 60’)
21:30 | SHOW ΦΩΤΙΑ & ΦΩΣ – ΟΜΑΔΑ THESSCIRCUS (ΕΛΛΑΔΑ)
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ»
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
10:00 | ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΣΙΡΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΟΜΑΔΑ THESSCIRCUS (ΕΛΛΑΔΑ) - ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΚΑ
11:00 | ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ ΞΥΛΟΠΟΔΑΡΟΥΣ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ – ΟΜΑΔΑ «THESSCIRCUS» (ΕΛΛΑΔΑ) ΑΠΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΚΑ ΕΩΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
12:00 | ΘΕΑΤΡΟ ΔΡΟΜΟΥ - ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “La Bella Tour" – ΟΜΑΔΑ LA BELLA TOUR (ΙΣΠΑΝΙΑ) ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (Διάρκεια 50’)
13:00 |ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΡΟΜΟΥ "AIRE" - ΟΜΑΔΑ CIRCO ACTIVO (ΙΣΠΑΝΙΑ)
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ»
18:00 | ΘΕΑΤΡΟ ΔΡΟΜΟΥ - ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “La Bella Tour" – ΟΜΑΔΑ LA BELLA TOUR (ΙΣΠΑΝΙΑ) ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (Διάρκεια 50’)
19:00 | ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΡΟΜΟΥ- ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ - ΕΝΑΕΡΙΑ ΠΑΝΙΑ
"A Piece of Trauma"
ΟΜΑΔΑ DROPS THEATRE (ΕΛΛΑΔΑ)_ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (Διάρκεια 20’)
19:30 | ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ ΞΥΛΟΠΟΔΑΡΟΥΣ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ – ΟΜΑΔΑ THESSCIRCUS (ΕΛΛΑΔΑ) ΑΠΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΣΤΕΡΙΑ»
20:00 | ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ & ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ "Gelsomina Dreams"- «Τα όνειρα της Γελσομίνα» ΟΜΑΔΑ – BLUCINQUE (ΙΤΑΛΙΑ)
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ» (Διάρκεια 60’)
21:30 | SHOW ΦΩΤΙΑ & ΦΩΣ – ΟΜΑΔΑ THESSCIRCUS (ΕΛΛΑΔΑ)
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ»
ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "κλόουν γιατρός"
Διδάσκει ο Trainer Pasquale Ippolito (Ιταλία)
Μια προσέγγιση στην ιδιότητα του Νοσοκομειακού Κλόουν
Εργαστήριο διάρκειας 20 ωρών.
Καθημερινά : 17:00 – 20:30 στο Δημοτικό θέατρο «Αστέρια»
Γλώσσα εργαστηρίου: στα Ιταλικά με μετάφραση
Συμμετέχοντες: 15 άτομα μετά από επιλογή.
Για εκπαιδευτικούς, υγειονομικούς , ηθοποιούς , κοινωνικούς λειτουργούς κ.α
Χαρακτηριστικά του σεμιναρίου
Ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο, με εξειδικευμένους δασκάλους για μια ομάδα που μετά από εκπαίδευση και πρακτική, θα είναι σε θέση να συμβάλλει με την προσφορά της σε νοσοκομειακές ανάγκες. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα συνδυάσει το αισθητικό και καλλιτεχνικό προφίλ του κλόουν με γνώσεις που αφορούν την οργάνωση και λειτουργία του νοσοκομείου και νοσοκομειακά επαγγέλματα, χαρακτηριστικά των νόσων, δεοντολογία, ψυχολογική υποστήριξη, εμψύχωση ειδικών ομάδων, κ.α.
Pasquale Ippolito
Ήταν ενεργός Κλόουν γιατρός στο Διεθνές Ίδρυμα “Theodora Onlus Fundation” με έδρα την Ελβετία.
Είναι υπεύθυνος των επαγγελματικών εργαστηρίων στο σωφρονιστικό κατάστημα ανηλίκων “Ferrante Aporte” του Τορίνο και ιδρυτικό μέλος και συνεργάτης του οργανισμού κοινωνικής και πολιτιστικής εμψύχωσης “La Valdocco”. Είναι επίσης Εκπαιδευτής στη δομή εκπαίδευσης “Forcoop” των κοινωνικών συνεταιρισμών της Βόρειας Ιταλίας. Ιδρυτικό μέλος και ηθοποιός από το 1980 του θιάσου κλόουν “ Pentaclown”.
Το link της φόρμας συμμετοχής παρακάτω :
Λόγω των περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
11:00 |ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΣΙΡΚΟΥ ΚΑΙ ΚΛΟΟΥΝ "SOGNI ΙΝ SCATOLA" / «ΟΝΕΙΡΑ ΣΕ ΚΟΥΤΙ»
ΟΜΑΔΑ NANI ROSSI (ΙΤΑΛΙΑ)- για μαθητές χωρίς λόγια από 5 ετών (Διάρκεια 50’)
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ»
11:00 ||ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΣΙΡΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΜΙΜΑΣ "VAGOR E BELLAVITA" – ΟΜΑΔΑ DROMOCOSMICAS (ΓΑΛΛΙΑ) σε Δημοτικό Σχολείο, χωρίς λόγια από 5 ετών (Διάρκεια 45’)
18:00 | ΘΕΑΤΡΟ ΔΡΟΜΟΥ – ΤΣΙΡΚΟ "MISSISTELIA & TALIPOR ” – ΟΜΑΔΑ VERA & ZAZA (ΕΛΛΑΔΑ)
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (Διάρκεια 30’)
19:00 | ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΡΟΜΟΥ – ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ "Κalabazi" – PERFORMER JESSICA ARPIN (ΕΛΒΕΤΙΑ)_ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ» (Διάρκεια 45’)
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
11:00 | ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΣΙΡΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - Παιχνίδια τσίρκου, ακροβατικά και ζογκλερικά
ΟΜΑΔΑ THESSCIRCUS (ΕΛΛΑΔΑ) _ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
12:00 | ΘΕΑΤΡΟ ΔΡΟΜΟΥ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΣΙΡΚΟΥ ΚΑΙ ΚΛΟΟΥΝ "Nani Rossi Show"
ΟΜΑΔΑ NANI ROSSI (ΙΤΑΛΙΑ)_ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
13:00 | ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ ΞΥΛΟΠΟΔΑΡΟΥΣ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ – ΟΜΑΔΑ THESSCIRCUS (ΕΛΛΑΔΑ) ΑΠΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΩΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ
13:30 | ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΣΙΡΚΟΥ & ΖΟΓΚΛΕΡΙΚΑ «Ώρα για Τσίρκο»
ΟΜΑΔΑ CIRCUS FLU (Ελλάδα) _ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ
17:00 | ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΣΙΡΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - Παιχνίδια τσίρκου, ακροβατικά και ζογκλερικά
ΟΜΑΔΑ THESSCIRCUS (ΕΛΛΑΔΑ) _ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ (δίπλα στο θερινό Θεατράκι Σερρών)
18:30 |ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΜΕ ΠΑΝΤΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΤΣΙΡΚΟ "VAGOR E BELLAVITA" – ΟΜΑΔΑ DROMOCOSMICAS (ΓΑΛΛΙΑ) _ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ (δίπλα στο θερινό Θεατράκι Σερρών)
19:30 | ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΡΟΜΟΥ – ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ "Κalabazi" – PERFORMER JESSICA ARPIN (ΕΛΒΕΤΙΑ) ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ (δίπλα στο θερινό Θεατράκι Σερρών)
21:00 | SHOW ΦΩΤΙΑ & ΦΩΣ - ΟΜΑΔΑ THESSCIRCUS (Ελλάδα)
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ (δίπλα στο θερινό Θεατράκι Σερρών)
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
12:00 | ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΜΕ ΠΑΝΤΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΤΣΙΡΚΟ "VAGOR E BELLAVITA"
ΟΜΑΔΑ DROMOCOSMICAS (ΓΑΛΛΙΑ) _ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΙΚΑ
12:45 | ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ ΞΥΛΟΠΟΔΑΡΟΥΣ – ΟΜΑΔΑ THESSCIRCUS (ΕΛΛΑΔΑ)
ΑΠΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΚΑ ΕΩΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
13:00 | ΘΕΑΤΡΟ ΔΡΟΜΟΥ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΣΙΡΚΟΥ ΚΑΙ ΚΛΟΟΥΝ "Nani Rossi Show"
ΟΜΑΔΑ NANI ROSSI (ΙΤΑΛΙΑ) _ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
17:00 | ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΣΙΡΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - Παιχνίδια τσίρκου, ακροβατικά και ζογκλερικά
ΟΜΑΔΑ DROMOCOSMICAS (ΓΑΛΛΙΑ) _ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ (δίπλα στο θερινό Θεατράκι Σερρών)
18:00 | ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΣΙΡΚΟΥ & ΖΟΓΚΛΕΡΙΚΑ «Ώρα για Τσίρκο»
ΟΜΑΔΑ CIRCUS FLU(ΕΛΛΑΔΑ) _ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ (δίπλα στο θερινό Θεατράκι Σερρών)
18:30 | ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ ΞΥΛΟΠΟΔΑΡΟΥΣ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ – ΟΜΑΔΑ THESSCIRCUS (ΕΛΛΑΔΑ) ΑΠΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΩΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ»
19:00 | ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΡΟΜΟΥ – ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ "Κalabazi" – PERFORMER JESSICA ARPIN (ΕΛΒΕΤΙΑ) ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ»
20:00 | GRAN FINALE – ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ | ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΑΡΙΕΤΕ ΤΣΙΡΚΟΥ
Καλλιτέχνες - Ομάδες :
Ομάδα DROPS (Ελλάδα) | ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ ΠΑΝΙΑ
JESSICA ARPIN (Ελβετία) |ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ
NANNI ROSSI (Ιταλία) | ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ
VERA VASILIADOU (Ελλάδα – Γεωργία) | ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΟ
ΜΑΡΚΕΛΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (Ελλάδα) | ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ – ΖΟΓΚΛΕΡΙΚΑ
LUCIA LONEGRO & JEAN POL (Αργεντινή) | ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ
LEK (Ελλάδα) | ΖΟΓΚΛΕΡΙΚΑ
ORTO (Ελλάδα) |ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΡΟΧΟΣ
Παρουσιάζει: BYRON SCOURIS (Βραζιλία), Κλόουν, performer, ακροβάτης
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ» - Παράσταση για το κοινό (Διάρκεια 60’)
21:30 | SHOW ΦΩΤΙΑ & ΦΩΣ – ΟΜΑΔΑ THESSCIRCUS (ΕΛΛΑΔΑ) ΑΠΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ» ΕΩΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
11:00 | ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΠΑΝΤΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΤΣΙΡΚΟ "VAGOR E BELLAVITA"
ΟΜΑΔΑ DROMOCOSMICAS (ΓΑΛΛΙΑ)
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ» Παράσταση για μαθητές / χωρίς λόγια από 5 ετών (Διάρκεια 45’)
Καλλιτεχνική διοργάνωση και επιμέλεια ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών
Καλλιτεχνική διεύθυνση του "SerreS Street Circus Fest”, Juanjo Corrales – Συνεταιρισμός “Συν-ΚοινΩ”
Το εικαστικό σχέδιο της αφίσας είναι του Βασίλη Βαφειάδη (εικαστικός)
Μια συμπαραγωγή του Δήμου Σερρών και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών

Copyright © 2020 | Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος