«Το σώμα και η οργανική ύλη» & «Ψευδαίσθηση» 2 «Εκπνοή»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012  Ώρα  21.15 ΄ μ.μ.

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ AΘΗΝΑΣ

Θεατρική Ομάδα : Performance

Τίτλος Έργου  «Το σώμα και η οργανική ύλη» & «Ψευδαίσθηση» 2

Η “Ομάδα Performance  της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας” αποτελείται από φοιτητές των εργαστηρίων γλυπτικής και  ζωγραφικής.

Η παρουσίαση του έργου της Ομάδας αποτελείται από ατομικά έργα και δράσεις των φοιτητών όπου το σώμα εκφράζεται κινητικά δημιουργώντας διαλόγους με εικαστικά υλικά, εικαστικές εγκαταστάσεις, ιδιαίτερα κουστούμια, θέατρο σκιών, βίντεο και ήχους, χτίζοντας έτσι μία δυναμική σχέση με τους θεατές αλλά και με την αρχιτεκτονική του χώρου. Οι φοιτητές παρουσιάσουν τα έργα τους σε διαφορετικούς χώρους μέσα και έξω από το θέατρο δημιουργώντας έτσι ένα πανόραμα δράσεων.

 

Διδασκαλία και επιμέλεια performance Αιμιλία Μπουρίτη

Performers : 

 Στέλλα Βούλα , Ιωάννα Μαθοπούλου , Ζέτα Ιακώβου,   Έλενα Πιλιτσοπούλου, Μαρία Μεθημάκη, Νατάσσα Χελιώτη  , Σπύρος Χαραλαμπόπουλος,  Ελέγκω Πανουργιά, Χριστίνα Τσακουμάκος, Γιώργος Παλαμάρης, Φίλιππος Βασιλείου, Λητώ Κάττου, Χριστίνα Φωτοπούλου

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 Ώρα  23.00 ΄ μ.μ.

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης

Τίτλος Έργου: «Εκπνοή» Μουσική Σωματική Performance (χοροθέατρο)

 

Η Τάξη της “ Κινησιολογίας”  του Τμήματος «Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης» παρουσιάζει την μουσική χοροθεατρική παράσταση “Εκπνοή”. Οι φοιτητές παρουσιάζουν μία σωματική – μουσική δράση όπου η κίνηση, το τραγούδι, η μουσική, η ψαλτική,  και η αρχιτεκτονική του χώρου δημιουργούν ένα ενιαίο έργο, έναν κοινό χώρο διαφορετικών τεχνών καθώς καλούν τον θεατή να ταξιδέψει σ’ αυτόν.

Σκοπός της παράστασης είναι η Ομάδα του μουσικού Τμήματος να εντάξει την σωματική -δράση σε μία αυτοσχεδιαστική μουσική και φωνητική αναζήτηση.

Η παράσταση εκφράζει την μοναχικότητα του ατόμου σε αντιπαράθεση με την συντροφικότητα, την αίσθηση του θείου, την πάλη αλλά και τη λύτρωση.

Performers: Αφροδίτη Πατουλίδου,  Ναριάννα Ντίνου, Νικόλαος Παπακωνσταντίνου, Θωμάς Κακάνης, Νίκος Στάθης

Διδασκαλία και επιμέλεια performance Αιμιλία  Μπουρίτη