ΘΕΑΤΡΙΚΟ/ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών ξεκινάει την λειτουργία του  Θεατρικού –Κινηματογραφικού Εργαστηρίου για παιδιά Δημοτικού

Η πρώτη συνάντηση  έχει ορισθεί για την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019  στις 10.30΄π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια»

Κάθε Κυριακή δημιουργικό, διαδραστικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού.
Μέσα από παιχνίδι, θεατρικές ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν όλα τους τα εκφραστικά μέσα, τους προσφέρεται η δυνατότητα να αναπτυχθεί η δημιουργικότητα τους, η φαντασία τους , και μαθαίνουν  να συνεργάζονται.

Θα λειτουργήσουν 2 τμήματα:

1ο τμήμα για παιδιά από Α΄ έως Γ΄ Δημοτικού κάθε Κυριακή στις 10.30΄

2ο τμήμα για παιδιά από Δ΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού κάθε Κυριακή στις  12.30΄

Για εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2321054585 & 2321054268 (εργάσιμες μέρες και ώρες γραφείου) μέχρι και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019.

Η παρακολούθηση του εργαστηρίου είναι δωρεάν.
Λόγω των περιορισμένων θέσεων του τμήματος θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Υπεύθυνη εργαστηρίου :  κ. Τατιάνα Νικολαίδου
Υπεύθυνη Βοηθός εργαστηρίου : κ. Ευαγγελία Σαρόγλου

“Το δημιουργικό συμβάν δεν ξέρεις από ποια κατεύθυνση θα έρθει. Μπορεί να είναι ένα ερέθισμα που ξεπετιέται ξαφνικά από την παρατήρηση ενός λουλουδιού, από ένα τυχαίο γεγονός, από κάποιο κουρέλι. Από την ευαισθησία μας στον άνεμο, από την ελευθερία μας να αφεθούμε σε κάποια παρόρμηση, όποτε έρθει. Όταν η φαντασία απελευθερωθεί, όταν η ευαισθητοποίηση αυξηθεί, όταν το μυαλό και η καρδιά ανοίξει, αυτή η παρόρμηση μετατρέπεται σε δημιουργία. Το πνεύμα, η ψυχή και το σώμα του παιδιού είναι έτοιμο να αντηχήσει τους ήχους και τα ερεθίσματα που δέχτηκε.”

 Με τα όμορφα λόγια του κου Λ.Κουρετζή καλωσορίζω όλα τα παιδιά στο Θεατρικό-Κινηματογραφικό Εργαστήρι, που θα είναι και φέτος ένας χώρος ελευθερίας και έκφρασης. Μέσα από την παρατήρηση και τη χαρά της εξερεύνησης θα δημιουργήσουμε με αυτό που “δεν ξέρουμε”, έξω από τους κατεστημένους τρόπους συμπεριφοράς, που καθηλώνουν και δεσμεύουν τη φαντασία. Μέσα από τη «μεταμόρφωση» προσώπων και καταστάσεων θα επικοινωνήσουμε πραγματικά και θα κατακτήσουμε τη γνώση μέσα από την αίσθηση, χωρίς να χρειάζεται να αποστηθίσουμε ή να παπαγαλίσουμε. Βάζουμε πλώρη για τη χαρά καταργώντας τη σχέση “επιτυχία”-” αποτυχία”.

Στόχος είναι να δημιουργήσουμε μαζί με τα παιδιά έναν ολόκληρο κόσμο από την αρχή όπου το καθένα μέσα από τη συνύπαρξη θα μάθει πώς να αντιμετωπίζει μια σειρά από συναισθήματα, θα ανακαλύψει ικανότητες και εμπειρίες τις οποίες θα αναπτύξει στο κοινό παίξιμο καλλιεργώντας την έννοια της ομάδας.

Τατιάνα Νικολαΐδου

Εμψυχώτρια Θεατρικού-Κινηματογραφικού εργαστηρίου ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών