Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών διοργανώνουν συναυλία με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
H συναυλία θα δοθεί την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 8:00΄μ.μ. το βράδυ στο Δη-μοτικό Θέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ».

Σολίστες:
Στέφανος Σεκέρογλου, βιολί
Θανάσης Σουργκούνης, βιόλα

Στους φίλους της καλής μουσικής της Πόλης μας δίνεται η ευκαιρία να υποδεχτούν τον και-νούργιο χρόνο με ένα σημαντικό μουσικό γεγονός’
Η Ορχήστρα θα ερμηνεύσει τα έργα:
Johann Christian Bach
Συμφωνία Ντο – Μειζ. Εργ. 3, αρ. 2

Wolfgang Amadeus Mozart
Συμφωνία concertante για βιολί και βιόλα Μι υφ. – Μειζ. KV 364
Συμφωνία Αρ. 29 Λα – Μειζ. KV 201

Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Χάρης Ηλιάδης
Σολίστες θα είναι οι:
Στέφανος Σεκέρογλου, (βιολί)
Θανάσης Σουργκούνης, (βιόλα)

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει κάνει στο παρελθόν αρκετά αξιόλογες εμφανίσεις στην Πόλη μας, ερμηνεύοντας έργα μεγάλων συνθετών.
Επιπλέον είναι η μόνη Ορχήστρα που με τον αρχιμουσικό της Χάρη Ηλιάδη δίνει τη δυνατότητα σε δικούς μας νέους σολίστες να συνεργάζονται με ένα μεγάλο μουσικό σχήμα και να δείχνουν τις δυνατότητές τους και το ταλέντο τους.
Έτσι μετά το Νίκο Σταυλά, τον Κωνσταντίνο Κουζώφ και τον Αλέξανδρο Σαρακενίδη ήρθε η σειρά δυο νέων ταλαντούχων μουσικών, του Στέφανου Σεκέρογλου και του Θανάση Σουργκούνη να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους σε αυτή τη συναυλία.
Προσκλήσεις για τη συναυλία διατίθενται από το Ωδείο του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών καθημερινά στις ώρες 5:00 – 9:00 μ.μ.
Τιμή πρόσκλησης : 10 €
Για μαθητές, φοιτητές και άνεργους η είσοδος είναι δωρεάν.
Πληροφορίες στα τηλ. 2321057444 & 6976607433

dipetheserron-gr_synaylia_symfonikisΣτέφανος Σεκέρογλου
Ο Στέφανος Σεκέρογλου γεννήθηκε στις Σέρρες. Ξεκίνησε βιολί στο Ωδείο του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών και στο Μουσικό Σχολείο Σερρών με καθηγητές τους Α. Μυσιρλή, Κ. Κουζώφ και Γ. Κιουρτζιάδη. Συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέ-χνης του ΠA.ΜAK και στο Κρατικό Ωείο Θεσ/νίκης στην τάξη του καθηγητή Δ. Χανδράκη, από όπου αποφοίτησε το 2008 με “Άριστα” και στα δύο ιδρύματα.
Μετά το πέρας των σπουδών του στην Ελλάδα έγινε δεκτός στο “Royal Conservatory Den Haag” (Ολλανδία) στην τάξη της καθηγήτριας T. Geraets, αποφοιτώντας με “DIPLOMA” το 2011. Έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε Ελλάδα, Ολλανδία και Ισπανία, καθώς υπήρξε και μέλος των Royal Conservatory Orchestra, Dutch Conservatories Orchestra, Κρατικής Ορχήστρας Νέων Θεσσαλονίκης, Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου και Συμφωνικής Ορχήστρας Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.
Τέλος, έχει παρακολουθήσει μαθήματα με καθηγητές τους Z. Brohn, M. Nodelman, K. Hulsmann, R. Koelman, P. Graffin, G. Hamman, Γ. Δεμερτζή, Χ. και Δ. Πολυζωίδη. Από το Δε-κέμβριο του 2013 διδάσκει βιολί στο Μουσικό Σχολείο Σερρών.

 

 

 dipetheserron-gr_synaylia_symfonikis_2 Θανάσης Σουργκούνης
Ο Θανάσης Σουργκούνης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1981. Σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη βιολιού της Ε. Δελφινοπούλου, απ’ όπου και πήρε το δίπλωμά του με «Άριστα παμψηφεί και β’ βραβείο», και ανώτερα Θεωρητικά (πτυχία Αρμονίας και Αντίστιξης). Τον Ιούνιο του 2010 πήρε το δίπλωμά βιόλας απο το Ωδείο του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών, με βαθμό Άριστα και 1ο Βραβείο. Από το 2009 είναι μόνιμο μέλος στις βιόλες της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, έχοντας επίσης καθήκοντα αναπληρωτή β΄κορυφαίου.
Είναι τακτικός συνεργάτης του Ensemble Modern της Φρανκφούρτης, έχοντας δώσει συναυλίες σε Βιέννη, Φρανκφούρτη και Βερολίνο.
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Κ. Ο. Θεσσαλονίκης, την Κ. Ο. Αθηνών, την ορχήστρα του Κ. Ω. Θεσσαλονίκης καθώς και με την Oρχήστρα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Konzerthaus του Βερολίνου. Το 2004 κερδίζει το Α’ βραβείο στον Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου του Ωδείου Αγίου Παύλου και τον Απρίλιο του 2007 αποσπά το A’ Βραβείο στο 17ο Διεθνή Διαγωνισμό Βιολιού στη Murcia της Ισπανίας.
Μελέτησε και παρακολούθησε σεμινάρια με τους Λ. Καβάκο ,Σ. Καφαντάρη, Χ. Σειρά, Χ. Πο-λυζωίδη, Α. Δασκαλάκη, H. Maguire, A. Stankov, R. Koelman, Γ. Δεμερτζή, Δ. Πολυζωίδη και V. Mendelssohn.
Είναι στο πτυχίο στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α. Π. Θ. καθώς και στο τμήμα Δ/σης Ορ-χήστρας του Κρατικου Ωδείου Θεσσαλονίκης.
Έχει ηχογραφήσει για την ΕΡA με διάφορα σχήματα μουσικής δωματίου.