ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΕΦΗΒΩΝ 2018

Όταν το θέατρο συναντά τους εφήβους
12 & 13 Μαΐου 2018

  Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών, συνεχίζει  για τρίτη χρονιά  το στούντιο θεάτρου για τους εφήβους.Μια σειρά συναντήσεων με εξειδικευμένους ανθρώπους και στη θεωρία, αλλά και στην πράξη του θεάτρου, ώστε τα νέα παιδιά που ενδιαφέρονται να μάθουν κάποια από τα μυστικά της θεατρικής τέχνης, να αποκτήσουν γνώση και πρακτικές γύρω από τις ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει η γνωριμία με την ουσία και τη σοβαρότητα του θεάτρου.

Σάββατο  12 / 5 / 2018 και ώρα: 20.00 το studio εφήβων στο πλαίσιο των σεμιναριακών μαθημάτων :

– θεατρικού παιχνιδιού από την κ. Δαλίσκα Βασιλική

– και θεατρικής κινησιολογίας κ χορού από τον κ. Αστέριο Πολυχρονίδη

που πραγματοποιήθηκαν φέτος από το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, παρουσιάζει τις performances:

 «Ρωμαίος κ Ιουλιέτα…. χωρίς λόγια!» Σκηνές από το έργο του Σαίξπηρ.

Μια προσέγγιση με πειραματική διάθεση ως προς την σημαντικότητα της σωματικής επικοινωνίας. Ένα στοίχημα να μοιραστούμε με το κοινό τα βασικά μας συναισθήματα, φόβο – χαρά – θυμό – λύπη, με μοναδικό μας εργαλείο τις σωματικές μας στάσεις κ κινήσεις. Είναι αυτό αρκετό ν΄αποκαλυφθούν οι βασικές αλήθειες που διαπραγματεύεται η διάσημη ιστορία του συγγραφέα;

Grease… Twisted

Βασισμένο στο μιούζικαλ «Grease» των Jim Jacobs και Warren Casey

Διασκευασμένο Κείμενο-Σκηνοθεσία-Χορογραφίες Αστέρης Πολυχρονίδης

Το γνωστό αμερικάνικο μιούζικαλ σε «μικρογραφία» με αντιστροφή των ρόλων θα ζωντανέψει στη σκηνή η ομάδα εφήβων από την τάξη της Κινησιολογίας και Θεατρικής Κίνησης.

Ο «σπασικλάκιας» Αμερικάνος Ντάνυ και η «δυναμική» Αυστραλέζα Σάντυ θα περάσουν ένα υπέροχο και αξέχαστο καλοκαίρι. Ο εφηβικός έρωτας θα τους αποκαλύψει μόνο την καλύτερη πλευρά του εαυτού τους. Οι δρόμοι τους θα χωρίσουν αφήνοντας πίσω τις πιο γλυκές αναμνήσεις.

Στο ξεκίνημα όμως της σχολικής χρονιάς, η τύχη θα τους φέρει και πάλι μαζί, στο ίδιο λύκειο. Εκεί θα καλεστούν να ξεπεράσουν όλα τα αρνητικά πρότυπα και κατεστημένα που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι σε μια σχολική κοινωνία για να μπορέσουν να είναι μαζί.

Η ομάδα εφήβων: Μαρία Νικηφόρου, Χάρης Πιέτρι, Γιάννης Πολυχρονίδης, Αναστάσης Λίγκας, Μαρία Βαρναλίδου, Ειρήνη Κολόκουσα, Ειρήνη Σταμάτη, Στέλλα Νίγδελη, Χριστίνα Μανικάκη, Άννα Μανικάκη, Χριστίνα Λαμπριανίδου, Χρυσοβαλάντης Μάντζαρης, Στεφανία Πανταζοπούλου, Βασίλης Τουφεκτσής, Γωγώ Χαραλαμπίδου, Ηλίας Παπακωνσταντίνου, Αγγελική Νάβαλη, Χριστίνα Χατζηστεργίου, Άννα Θανασούλια, Εβελίνα Καμπούρη.

Κυριακή 13/5/2018 και ώρα: 20.00

ΤΜΗΜΑ κ. ΝΙΚΟΥ ΒΕΡΓΙΔΗ «Από την Ανάγνωση στο συναίσθημα και στην υπόκριση»
(Διαδραστική διαδρομή θεατρικής Αγωγής)
Παρουσιάζει την παράσταση:
«Λαμπηδόνα» (βασισμένο στον μύθο της Λαμπηδόνας), θέμα της είναι ένας ύμνος στην αγάπη και στην ζωή σε σκηνοθεσία Νίκου Βεργίδη.