ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ

Οι πολλές δεκάδες θερμές ευχές, τα ειλικρινή λόγια συμπάθειας και αποδοχής που έχω δεχτεί αυτές τις μέρες με γεμίζουν δύναμη και συγκίνηση. Είναι θέμα τιμής κι όχι απλής φιλοδοξίας για μένα να σταθώ στο ύψος των προσδοκιών όλων εκείνων που πιστεύουν σε εμένα και τη δουλειά μου.
Προσβλέπω σε ένα θέατρο δημιουργικό, δραστήριο και εξωστρεφές. Ένα θέατρο που δίνει ουσιαστικές ευκαιρίες στους δημιουργικούς ανθρώπους των Σερρών, αγκαλιάζει το κοινό του, δίνει δυναμικό παρόν μέσα στα δρώμενα του νομού μας, επικοινωνεί και προβάλλει προς τα έξω το σύγχρονο πρόσωπο του τόπου μας.
Κανείς δεν περισσεύει, κανείς δεν είναι λίγος. Εργαζόμαστε όλοι μαζί για ένα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ θεσμικά ισχυρό, δυναμικό, δημιουργικό. Με την ποιότητα, το ήθος και τη δυναμική που αξίζουν οι άνθρωποι και η ιστορία των Σερρών.
Ευχαριστώ από καρδιάς τον πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών κ.Δημήτρη Τσαλίκογλου και το Διοικητικό Συμβούλιο του Θεάτρου για την ευκαιρία που μου δίνουν. Ευχαριστώ το Δήμαρχο Σερρών κ. Πέτρο Αγγελίδη και τη Δημοτική αρχή για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μου. Ευχαριστώ όλους τους Σερραίους που αγκαλιάζουν και στηρίζουν τη δουλειά μου όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ τους καλούς φίλους αλλά και συναδέλφους που κέρδισα αυτά τα 26 χρόνια που βρίσκομαι στο θέατρο για την στήριξή τους.
Η εμπιστοσύνη που μου δείχνετε είναι η δύναμή μου και η καλύτερη συστατική επιστολή που θα μπορούσε να έχει κανείς .
Δε ξεκινάμε, συνεχίζουμε, με μεράκι, αγάπη και όραμα και φυσικά….πάμε θέατρο.

Καλλιόπη Ευαγγελίδου
Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ – ΗΘΟΠΟΙΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973 από γονείς ηθοποιούς.
Σπουδές : – Ελληνική φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ( τμήμα Μεσαιωνικό – Νεοελληνικό )
Θέατρο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ( τμήμα θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών)
Θέατρο στην δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών όπου παρακολούθησε όλα τα έτη με υποτροφία.

Χορό στην Κρατική σχολή χορού και κατόπιν στις σχολές χορού Σάσας Ντάριο- Κικής Μανιάτη και Μάγδας – Χριστίνας Γεροσιδέρη.
Τραγούδι Ωδείο Αθηνών με δασκάλα την Ηρώ Πάλλη.
Ξένες γλώσσες Αγγλικά – Γαλλικά (Proff. – Sup.III / Sorb.I αντίστοιχα.)

Στο θέατρο εργάζεται επαγγελματικά και συστηματικά από το 1992 κι έχει συνεργαστεί με μεγάλες σκηνές τόσο κρατικές όσο και ιδιωτικές. Ενδεικτικά έχει συνεργαστεί στο θέατρο υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες των Κιμούλη, Ρεμούνδου, Αρζόγλου, Φώσκολου, Τσιβιλίκα, Δαμάτη, Αρμένη, Παπαιωάννου, Αρβανιτάκη, Δημητροπούλου, Χατζάκη, Ιορδανίδη, Μέντη, Σακαλίδη κ.α

Στην τηλεόραση έχει συμμετοχή σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές από το 1993, ενδεικτικά αναφέρονται « Η Λάμψη» 1995-2003 ΑΝΤ 1, Αμαρτίες Γονέων Mega, « Μπερδέματα» 2006 Alpha, « Ας πρόσεχες» 2005 ΑΝΤ 1 κ.α. Έχει επίσης πολλές συμμετοχές σε μεταγλωττίσεις και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Το 2011 έγραψε το παιδικό θεατρικό έργο « Το Παρδαλό κασκόλ» το οποίο παρουσιάστηκε στο Ακαδημία Κέντρο Πολιτισμού στην Αθήνα σε σκηνοθεσία Δ. Σειτάνη.

Υπήρξε πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών την περίοδο 2007- 2010, αντιδήμαρχος πολιτισμού του δήμου Σερρών για το 2009, και πρόεδρος των δημοτικών παιδικών σταθμών.
Στο κομμάτι του πολιτισμού τόσο ως αντιδήμαρχος όσο και ως πρόεδρος με δικές της ενέργειες δημιουργήθηκε ο θεσμός του πολιτιστικού καλοκαιριού στις Σέρρες ο οποίος συνεχίζεται ως σήμερα με επιτυχία, λειτούργησαν τα εικαστικά εργαστήρια του δήμου, το Άρτιο, στην οικεία Σχοινά, δημιουργήθηκε η δεύτερη σχολή χορού στο κτήριο της ΚΕΔΗΣ, δημιουργήθηκε η βοηθητική σκηνή των Αστεριών, εντάχθηκε η Πανεπιστημιάδα σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για πέντε χρόνια, ψηφιοποιήθηκε το αρχείο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ με το σύνολο των συνεργατών, διευθυντών, παραστάσεων, καλλιτεχνών, κριτικών, συμβουλίων όλων των χρόνων λειτουργίας του θεάτρου, καθώς και διοργανώθηκαν πλήθος ποικίλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Από το 2010 ως σήμερα είναι σκηνοθέτης της ερασιτεχνικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών η οποία εμπλουτίζεται διαρκώς με καινούριους επιμορφούμενους και παρουσιάζει με μεγάλη επιτυχία δύο έργα, κλασσικού κυρίως ρεπερτορίου τον χρόνο.

Κατά την διάρκεια της θητείας της ως πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών από το 2007 ως το 2010 συνεργάστηκε με το Κ.Θ.Β.Ε συμμετέχοντας ως ηθοποιός σε δύο παραγωγές κάθε χρόνο.

Από το 2014 ως σήμερα εργάζεται ως ηθοποιός και σκηνοθέτης στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών.
Έχει σκηνοθετήσει έργα για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών τόσο στην βοηθητική όσο και στην κεντρική σκηνή, για παιδιά και ενήλικες.

Το 2011 και 2012 συνεργάστηκε με το ραδιόφωνο της ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ σε σειρά εβδομαδιαίων εκπομπών με θέμα την προβολή των προσωπικοτήτων του πολιτισμού που ζουν και δραστηριοποιούνται στις Σέρρες, και ως το 2017 ήταν ραδιοφωνική παραγωγός και αρθρογραφούσε στον τοπικό τύπο.

Από το 2014 είναι φοιτήτρια στην σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ στο τμήμα θεάτρου.

Από το 2002 ζει μόνιμα στις Σέρρες, είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.