ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ : «ΟΣΟ ΓΡΑΦΩ ΜΑΘΑΙΝΩ»

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2016 / ώρα: 6.00΄μ.μ.- 8.00΄μ.μ.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ : «ΟΣΟ ΓΡΑΦΩ ΜΑΘΑΙΝΩ» (ανοιχτό προς το κοινό)

με τον κ. Βασίλη Ρίσβα

dipetheserron.gr_vasilis_risvas_panepistimiada_2016

Μην σας παραπλανά ο δασκαλίστικος τίτλος. Σ’ αυτή την κουβέντα – γιατί για κουβέντα πρόκειται –ούτε μάθημα θα κάνω ούτε λογύδρια θα βγάλω. Ο τίτλος έχει άμεση σχέση μ’ αυτό που έχω συμπεράνει μετά από 20 χρόνια συγγραφής σεναρίων. Κι αυτό είναι ότι όσο γράφω, μαθαίνω. Μαθαίνω να πειραματίζομαι με διαφορετικά είδη γραφής, να αυτοαναιρούμαι, να μην ακολουθώ συνταγές, να μην υπακούω σε κανόνες και να επιστρέφω πάντα στην βασική αρχή. «Η ιστορία μου πρέπει να αρέσει όχι μόνο σε μένα αλλά και σε πολλούς άλλους. Αλλιώς δεν έχει λόγο να ειπωθεί.» Παγιωμένη άποψη δεν έχω σχηματίσει για το τι είναι αυτό που κάνει ένα σενάριο επιτυχία ή ευθύνεται για την αποτυχία του. Εκείνο όμως που έμαθα είναι ότι ένα καλό σενάριο μπορεί να καταστραφεί από κακή παραγωγή και κακή σκηνοθεσία. Ένα κακό σενάριο δεν μπορεί να το σώσει ούτε η καλή παραγωγή, ούτε ο καλός σκηνοθέτης. Σας περιμένω λοιπόν να κουβεντιάσουμε περί σεναρίου. Αλλά να ξέρετε ότι αν δεν έχετε κάτι να με ρωτήσετε… απλώς θα κοιταζόμαστε.

                                                                                                         Βασίλης Ρίσβας (ηθοποιός – σεναριογράφος)

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΙΣΒΑΣ (ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ) Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1963. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη και της Σχολής Γραφικών Τεχνών ΑΚΤΟ.
Από το 1992 εργάζεται ως ηθοποιός στο ελεύθερο και στο Εθνικό Θέατρο.
Από το 1996 γράφει σενάρια για τηλεοπτικές παραγωγές.

Τηλεόραση
«ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ» (σειρά για την ΕΤ 1) – «ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΙΛΟΙ» (σειρά για το ΜΕΓΚΑ) – «ΕΠΤΑ ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΠΕΘΕΡΕΣ» (σειρά αυτοτελών επεισοδίων για το ΜΕΓΚΑ) – «SAFE SEX» (σειρά αυτοτελών επεισοδίων για το FILMNET και το ΜΕΓΚΑ) – «10η ΕΝΤΟΛΗ» (σειρά αυτοτελών επεισοδίων για τον ALPHA)
«ΠΕΝΗΝΤΑ – ΠΕΝΗΝΤΑ» (σειρά για το ΜΕΓΚΑ) – «ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ» (σειρά για το ΜΕΓΚΑ) – «3ος ΝΟΜΟΣ» (σειρά αυτοτελών επεισοδίων για το ΜΕΓΚΑ)
«ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΜΜΑΣ» (σειρά για το ΜΕΓΚΑ) «10η ΕΝΤΟΛΗ 4ος ΚΥΚΛΟΣ» (σειρά αυτοτελών επεισοδίων για τον ALPHA) – «ΤΑΜΑΜ» (σειρά για τον ΑΝΤ1)

Θέατρο
Σε συνεργασία με την Ρεγγίνα Καπετανάκη έχει γράψει το παιδικό θεατρικό έργο
«4 ΑΧΤΙΔΕΣ + 1 ή ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΛΟΥΜ ΤΟΥ ΜΠΡΙΛΗ» που παίχτηκε απ’ το θέατρο του Ν. ΚΟΣΜΟΥ και ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ που παίχτηκε στο ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΡΕΞ) – Έχει γράψει το θεατρικό έργο «Ο ΤΟΙΧΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ» που παίχτηκε απ’ το θίασο ΑΛΛΗ ΣΚΗΝΗ.