ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ Α΄ ΒΑΘΜΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ

“ΠΑΡΑΜΥΘΙ  ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ”

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, με αφορμή την παράσταση της παιδικής σκηνής «Με τα παραμύθια των Γκριμ», η συγγραφέας-ηθοποιός και εκπαιδευτικός κ. Φίλια Δενδρινού, πρόκειται να πραγματοποιήσει σεμινάριο την
Δευτέρα 11/11/2019 και την Τετάρτη 13/11/2019 στις  6.30΄μ.μ
στην Μικρή Σκηνή του Δημοτικού θεάτρου Αστέρια,
με θέμα: « Παραμύθι και δημιουργική αφήγηση μέσα στην τάξη», με είσοδο ελεύθερη.
Συνίσταται να φοράτε άνετα ρούχα.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν τα βασικά στοιχεία που προϋποθέτουν τη δημιουργία μιας αφήγησης και θα αναλυθεί η παιδαγωγική της χρησιμότητα αναφορικά με την υποστήριξη και εμπλουτισμό των διδακτικών μεθόδων και σε συνάρτηση με τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με συγκεκριμένες τεχνικές οργάνωσης και προετοιμασίας μιας αφήγησης παραμυθιού ή θεατρικής παράστασης για το σχολείο, για τη βελτίωση-εμπλουτισμό της εκπαιδευτικής πρακτικής, την εμπλοκή των μαθητών και την ενίσχυση της μαθησιακής εμπειρίας.

Στο σεμινάριο αυτό:

-θα ανακαλύψουμε με ποιόν τρόπο ένα παραμύθι ριζώνει στην καρδιά μας,

-θα πειραματιστούμε με τα εκφραστικά μας μέσα, έκφραση προσώπου φωνή, στάση σώματος

-θα γνωρίσουμε καλύτερα τι είναι η αφήγηση, τι είναι το παραμύθι, ποιος ο ρόλος του αφηγητή και με ποιο τρόπο συμβάλει η αφήγηση στην ανάπτυξη του παιδιού.

 

 

Ποια είναι η Φίλια Δενδρινού.

Η Φίλια Δενδρινού είναι θεατροπαιδαγωγός και ηθοποιός. Ασχολείται με το σχεδιασμό και την οργάνωση προγραμμάτων Θεατρικής Αγωγής στην εκπαίδευση. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις τεχνικές της μάσκας στην Commedia del΄arte, τις τεχνικές της κλοουνερί και την τέχνη της αφήγησης (storytelling). Ως αφηγήτρια έχει παρουσιάσει δουλειές της στο θέατρο και σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει διδάξει θέατρο σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και έχει λάβει μέρος σε πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα για την έρευνα και την προώθηση του θεάτρου. Ως σεναριογράφος και επιστημονική σύμβουλος σε ντοκιμαντέρ που σχετίζονται με το θέατρο έχει συνεργαστεί με την Εκπαιδευτική Τηλεόραση-ΥΠΕΠΘ, τη Γενική Γραμματεία Επιμόρφωσης Ενηλίκων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για την παραγωγή του οπτικοακουστικού υλικού (DVD) για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση “Η Θεατρική Αγωγή από την Α΄-Στ΄ Δημοτικού”. Τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται ως θεατροπαιδαγωγός στη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (Αρσάκεια και Τοσίτσεια Σχολεία) και παράλληλα ως ηθοποιός στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το πρώτο της βιβλίο για παιδιά, “Με Νότες και με Γράμματα” (1994), μια ποιητική συλλογή σε εικονογράφηση της ίδιας, τιμήθηκε με έπαινο από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Ο αριθμός θα είναι περιορισμένος γι αυτό απαιτείται δήλωση συμμετοχής καθημερινά  9.00΄π.μ  με  3.00΄μ.μ
στο τηλέφωνο : 23210 54585 και στο mail:  dipetheserron@gmail.com

Το έργο «Με τα παραμύθια των Γκριμ» της Φίλιας Δενδρινού κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σοκόλη.