Σ.Τύπου “Με τα παραμύθια των Γκριμ”

Από την Σ.Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 στο πλαίσιο της επικείμενης πρεμιέρας του έργου
“Με τα παραμύθια των Γκριμ”
από την Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών στις 16 &17 Νοεμβρίου 2019.

 

Σημείωμα Προέδρου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών με την πείρα των 37 του χρόνων στην δημιουργία ποιοτικών παραστάσεων από την Παιδική του Σκηνή, έχει σαν κεντρικό του μέλημα να προσφέρει στα παιδιά του νομού μας αλλά και των όμορων νομών που παρακολουθούν τις παραστάσεις του, έργα υψηλής ποιότητας, σύγχρονα, διδακτικά, που ψυχαγωγούν αλλά και καλλιεργούν την φαντασία και τον συναισθηματικό κόσμο των παιδιών.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας του Νομού Σερρών όσο και των όμορων Νομών .Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Δράμα που όλο και περισσότερα σχολεία του όμορου Νομού, μας επισκέπτονται προτιμώντας τις Σέρρες για την εκπαιδευτική εκδρομή τους και απολαμβάνοντας παράλληλα με το θέατρο και άλλα αξιοθέατα του Δήμου Σερρών.

Τα τελευταία χρόνια σε κάθε παιδική παραγωγή μας φιλοξενούνται πάνω από 5.000 με 6.000 χιλιάδες παιδιά . Για άλλη μια χρονιά το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών ανεβάζει στην παιδική του σκηνή μια παράσταση για όλη την οικογένεια, βασισμένη πάνω στην δημιουργικότητα και την φαντασία, με υπέροχους χαρακτήρες, πολύ χρώμα και γρήγορες εναλλαγές δράσης.

Ιωάννης Γάτσιος
Πρόεδρος
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

 


ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ 2019

Η παραγωγή της Παιδικής Σκηνής για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών παραδοσιακά είναι μια μεγάλη κεντρική παραγωγή η οποία κάθε χρόνο υποστηρίζεται με σημαντικό προϋπολογισμό για τα δεδομένα του θεάτρου μας και με όλη μας την καλλιτεχνική, τεχνική και τεχνολογική δύναμή. Η ανταποδοτικότητα αυτής της επένδυσης είναι αφενός η ενίσχυση της θεατρική παιδείας στις μικρές ηλικίες που συμβάλλει σημαντικά στην συνολική μόρφωση και εκπαίδευση των παιδιών, στην απόκτηση ουσιαστικής και διαδραστικής σχέσης του θεάτρου με την εκπαίδευση που ταυτόχρονα ενισχύεται με παράλληλες δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα αλλά αφετέρου και στην προώθηση του έργου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και εκτός Σερρών, προβάλλοντας ευρύτερα την πόλη των Σερρών που κυρίως με την παιδική σκηνή συμβαίνει με τόσο μαζικό τρόπο. Γι αυτό το λόγο κάθε χρόνο προσπαθούμε να είμαστε όλο και καλύτεροι με ευθύνη και αγωνία για ένα όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.
Φέτος με Τα Παραμύθια των Γκριμ, ακολουθώντας τα μονοπάτια του μαγικού δάσους που αιώνες τώρα διαφυλάσσει τους θρύλους και τις παραδοσιακές ιστορίες που μεγάλωσαν γενιές ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, στοχεύουμε στην απελευθέρωση της φαντασίας και της δημιουργικότητας και καλούμε τα παιδιά αλλά και όσους δεν έπαψαν μέσα στην ψυχή τους να είναι παιδιά, να μας ακολουθήσουν σε αυτό το υπέροχο και μαγικό ταξίδι.
Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στο έργο που μας καταθέτουν οι συντελεστές της παράστασης που με γνώση και εμπειρία έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, αλλά και στην απόδοση από τους έμπειρους και αξιόλογους ηθοποιούς και τεχνικούς του θεάτρου, που εδώ και πάνω από έναν μήνα και μέχρι το τέλος των παραστάσεων, αγωνίζονται για το καλύτερο αποτέλεσμα. Σε όλους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία αλλά και γιατί στηρίζουν με πίστη και πάθος τα ιδανικά του θεάτρου των Σερρών. Μιας πόλης που εδώ και 37 χρόνια αδιάλειπτα αγαπά και στηρίζει το θέατρο της με όλες της τις δυνάμεις.
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του θεάτρου που με σύμπνοια και εμπιστοσύνη βρίσκονται αρωγοί και ουσιαστικοί υποστηρικτές του καλλιτεχνικού μας έργου, αλλά και το διοικητικό προσωπικό που πάντοτε προστρέχει στο να δίνει λύσεις και βοήθεια που χωρίς αυτή η καλλιτεχνική δουλειά μας θα ήταν αδύνατον να προχωρήσει.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τα ΜΜΕ των Σερρών που πάντοτε βρίσκονται δίπλα στο θέατρο στηρίζοντας και προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο τις δράσεις του.
Τέλος θα ήθελα φέτος να σταθώ στην σημαντική συνεργασία που αναπτύξαμε με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση με όλες τις σχολικές μονάδες του Νομού Σερρών που μας εμπιστεύονται και μας στηρίζουν αλλά και συγκεκριμένα με το γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων της Α’ βάθμιας εκπαίδευσης Σερρών και τον υπεύθυνο του γραφείου τον κ. Πούλιο, ο οποίος δημιούργησε έναν αξιόλογο οδηγό με τίτλο «Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ πάει σχολείο», σαν εκπαιδευτικό υλικό για τους δασκάλους και τους μαθητές, που στόχο έχει να εμβαθύνει την εμπειρία των παιδιών πριν και μετά την επίσκεψή τους στο θέατρο και να δώσει την δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν πληρεστέρα το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών και την λειτουργία του.

Mε τιμή
Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών
Ευαγγελίδου Καλλιόπη

 

 

Δηλώσεις ΦΙΛΙΑΣ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ
(θεατρολόγος, ηθοποιός, συγγραφέας)

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, το Διοικητικό Συμβούλιο και την Καλλιτεχνική Διευθύντρια κα. Καλλιόπη Ευαγγελίδου για το ταξίδι των Γκρίμ στη σκηνή του θεάτρου των Σερρών .Είχα την τύχη να παρακολουθήσω λίγο από τις πρόβες και είδα έναν θίασο που πραγματικά δίνει την ψυχή του .Όλοι οι συντελεστές της παράστασης αγκάλιασαν με αγάπη και με πάθος αυτό το ταξίδι στο δάσος των παραμυθιών .Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας!
Είναι πολύ σημαντική και μεγάλης σημασίας η άμεση επαφή των παιδιών τόσο με το καλλιτεχνικό γεγονός της παράστασης όσο και με το ίδιο το οικοδόμημα του θεάτρου. Αξίζει να αναφέρω ότι διασκέδασα και χάρηκα επίσης πάρα πολύ τα σεμινάρια που είχα την ευκαιρία να πραγματοποιήσω με τους εκπαιδευτικούς της Α βάθμιας εκπαίδευσης Σερρών όπου προσπαθήσαμε να ανιχνεύσουμε από κοινού τα δάση της αφήγησης.

Ευχαριστώ όλους από καρδιάς!

 

Δηλώσεις Μάριου Θεοχάρους (σκηνοθέτης)

Οι Γκριμ ήταν συλλέκτες παραμυθιών ,μάζεψαν δηλαδή μύθους θρύλους, ιστορίες και παραδόσεις από τα βάθη των χρόνων .Κατάφεραν στη διάρκεια πενήντα περίπου χρόνων να εκδώσουν αρκετές σειρές παραμυθιών .Η Φίλια Δενδρινού πήρε τη μαγιά από τα παραμύθια και τη μαγείρεψε μαζί με σύμβολα και εικόνες και μας παραδίδει μια γιορτή των παραμυθιών ,στην οποία προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους στο δάσος με τα παραμύθια.
Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και την καλλιτεχνική διευθύντρια κα. Καλλιόπη Ευαγγελίδου, το συμβούλιο αλλά και όλους τους λειτουργούς του θεάτρου και τους ηθοποιούς για το μεράκι την υποστήριξη και τη βοήθεια.

Καλή μας πρεμιέρα !