Σ.ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ

Α΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ / ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018
ΜΕ ΤΙΤΛΟ » ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ…»

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών της πρώτης περιόδου (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2018) παρουσίασαν ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών Δημήτρης Τσαλίκογλου και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια Καλλιόπη Ευαγγελίδου σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018.

“Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών αποτελεί σημαντική κοιτίδα πολιτισμού για την περιοχή μας και σημείο αναφοράς, πραγματοποιώντας πλήθος εκδηλώσεων υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου. Όχι τυχαία έχει αναδειχθεί σε χώρο έκφρασης και δημιουργίας.
Από την άλλη, με τη λειτουργία του γίνεται πραγματικότητα η ενίσχυση της θεατρικής παιδείας και ο ανοιχτός διάλογος των πολιτών με τη θεατρική τέχνη συνεχίζεται. Για το Δήμο Σερρών, η αξία του πολιτισμού είναι στήριξη ουσιαστική και αποδεδειγμένη.
Ως Δήμαρχος Σερραίων, ως λάτρης του Πολιτισμού αλλά, κυρίως, ως πολίτης αυτού του τόπου, σάς προσκαλώ να επιλέξετε και φέτος το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών. Οι παραστάσεις με τις δικές του παραγωγές αλλά και τους φιλοξενούμενους θιάσους, αναμφίβολα θα κάνουν ενδιαφέροντα τα βράδια που θα θελήσετε να ψυχαγωγηθείτε στις αίθουσες των «ΑΣΤΕΡΙΩΝ». Καλό χειμώνα, καλή και επιτυχημένη θεατρική περίοδο”, δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης.

O Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Δημήτρης Τσαλίκογλου αναφέρθηκε στα εξής:
“Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών για τη νέα θεατρική περίοδο στοχεύει σε ένα θέατρο δημιουργικό, με περισσότερες παραγωγές, εξωστρεφές, με συνεργασίες με μεγάλες θεατρικές σκηνές της Ελλάδας, που θα προωθεί το ιδεώδες του θεάτρου αλλά και θα προβάλλει τον τόπο των Σερρών. Όλα όσα έχει ανάγκη ο άνθρωπος για να αντιμετωπίσει τις σημερινές συνθήκες της ζωής απαιτούν παιδεία και πολιτισμό. Η εποχή μας έχει ανάγκη από καινούριους τρόπους να ανακαλύψουμε και να επαναπροσδιορίσουμε αξίες. Σας καλωσορίζουμε λοιπόν για άλλη μια χρονιά στις παραστάσεις μας γιατί και φέτος «Πάμε θέατρο»”.

Η καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Καλλιόπη Ευαγγελίδου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της νέας περιόδου λέγοντας τα εξής:
“Όταν οι καιροί αγριεύουν, όταν οι εποχές δυσκολεύουν, το θέατρο είναι το πιο ασφαλές καταφύγιο. Ένας χώρος πραγματικής ισότητας και δημοκρατίας, όπου οι πανανθρώπινες αξίες δεν επιβάλλονται, προτείνονται και αποδεικνύονται ως η μόνη βιώσιμη λύση.
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών έχει μπροστά του ένα σύνθετο στοίχημα. Από τη μια να δηλώσει συμμετοχή στον ευρύτερο πολιτιστικό χώρο από την άλλη να μην εγκαταλείψει τις δικές του δημιουργικές δυνάμεις αλλά να τις βοηθήσει να εξελιχθούν και να τις προτρέψει να γίνουν ανταγωνιστικές. Εξάλλου ένας τόπος δεν προοδεύει χωρίς τους πολίτες του.
Το πρόγραμμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών για την Ά περίοδο του 2018 στοχεύει τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών των Σερρών, χωρίς ποτέ να ξεχνά την καταγωγή του και τον όμορφο τόπο που το στηρίζει και το υπερασπίζεται.
Με τέσσερις δικές του παραγωγές από Οκτώβριο μέχρι Δεκέμβριο και μια αξιόλογη συμπαραγωγή αλλά και με ένα πλήθος παράλληλων δράσεων που επενδύουν στην θεατρική επιμόρφωση αλλά και την ανάπτυξη διαδραστικής σχέσης με την Σερραϊκή κοινωνία, αποδεικνύει πως έχει την δυνατότητα και την φιλοδοξία να κατακτήσει πρωταγωνιστική θέση στον πολιτιστικό χάρτη.
Πάμε θέατρο λοιπόν. Γιατί αξίζει στο θέατρο να βρίσκεται μέσα στην καθημερινότητα μας και τις επιλογές μας. Πάμε θέατρο. Σαν μια αυτονόητη προτεραιότητα. Πάμε θέατρο με την ελπίδα μιας καλύτερης κοινωνίας. Έχουμε ανάγκη από καλές συνήθειες. Γι αυτό, Πάμε θέατρο”.

Μετά την Σ. Τύπου ακολούθησε μπουφές με κεράσματα προς τιμήν των δημοσιογράφων και όλων των παρευρισκομένων.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών ευχαριστεί πολύ την
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΤΟΥ, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ  ΓΑΤΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε.
ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ «ΕΥΑ ΜΑΡΙ»
για την ευγενική τους προσφορά.