“ΜΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ”

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ  2013  Ώρα  21.15 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  ΑΘΗΝΩΝ

Θεατρική Ομάδα Τμήματος Ιατρικής

 Τίτλος Έργου: «ΜΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ» του Ιάκωβου Καμπανέλλη

 

 

Λίγα λόγια για το έργο και το συγγραφέα

Είναι το τελευταίο έργο του

Ι. Καμπανέλλη  και πρόθεση του συγγραφέα είναι  να γελάσει το κοινό «του καλού καιρού». Διαδραματίζεται στην κεντρική πλατεία ενός παραλίμνιου θέρετρου. Οι κάτοικοί του ζουν ειδυλλιακά, δίχως ανταγωνισμούς και καταναλωτικές υστερίες, δίπλα στην Αχερουσία λίμνη, ως τη στιγμή που οι κυβερνήτες του τόπου αυτού, με πρόεδρό τους τον Πλούτωνα, διαπιστώνουν ότι έχουν σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα. Για να το αντιμετωπίσουν λαμβάνουν μέτρα αλλά η κατάσταση δεν βελτιώνεται. Αντιθέτως, όλα ανατρέπονται.

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης θεωρείται παγκοσμίως ο θεμελιωτής της μεταπολεμικής ελληνικής δραματουργίας. Στην Κατοχή, αναμείχθηκε στην Αντίσταση αλλά το 1943 συνελήφθη από τους Γερμανούς και οδηγήθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν . Από τη συγκεκριμένη εμπειρία του έγραψε το γνωστό αφηγηματικό έργο «Μαουτχάουζεν». Το πρώτο του θεατρικό έργο ήταν ο “Χορός πάνω στα στάχυα” που παρουσιάσθηκε κατά την θερινή θεατρική περίοδο 1950. «Έβδομη μέρα της δημιουργίας», «Η Αυλή των θαυμάτων», «Ηλικία της νύχτας», «Παραμύθι χωρίς όνομα», «Το μεγάλο μας τσίρκο», «Βίβα Ασπασία», «Οδυσσέα γύρισε σπίτι» είναι μερικά από τα πιο γνωστά του έργα.

 

Συντελεστές :
Σκηνοθεσία:
Σωτήρης Σεμερτζιάν
Βοηθός Σκηνοθέτης: Νίκος Σπυρίδωνος
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Κινησιολογία και Χορογραφίες: Μαρία Τσικαλά-Βαφέα
Μουσική Επιμέλεια: Αγγελική Μπρούμα
Πρωτότυπη Μουσική: Αγγελική Μπρούμα, Γιώργος Βουτσίνος
Πρωτότυποι Στίχοι: Δήμητρα Κάβουρα, Χαρίσης Παπαχαρίσης
Ενδυματολόγος: Παναγιώτα Καζάνη
Φωτογραφίες: Αχιλλέας Δημητρόπουλος

 

Παίζουν οι :
Μαρία Τσικαλά-Βαφέα, Παναγιώτα Πάλλα, Χρυσή Συλαιδή, Λίνα Καμπούρογλου, Ασημίνα Παναγιωτοπούλου, Ιωάννα Σουλελέ, Δήμητρα Νταντή, Ερωφίλη Καρίμαλη, Αγγελική Μπρούμα, Θεοδώρα Στεργίου, Αγάπη Ζερβάκη, Μαρίνα Σίκλα , Δήμητρα  Κάβουρα, Αθανασία Οικονόμου, Παναγιώτης Μακαρώνης, Νικόλαος Σπυρίδωνος, Σωτήρης Σεμερτζιάν, Γεώργιος Σιδέρης, Χαρίσης Παπαχαρίσης, Γεώργιος Βουτσίνος, Αντώνης Απέργης, Νικόλαος Ζέρβας.