“ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ” “COMMUNICATION A UNE ACADEMIE”

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013  Ώρα  18.00 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ LIEGE ΒΕΛΓΙΟΥ

 Τίτλος Έργου: «Επικοινωνία σε μια ακαδημία»  « Communication a une academie»  του  Franz Kafka

 Στην μικρή σκηνή των «Αστεριών»

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

 O Φραντς Κάφκα (3 Ιουλίου 1883 – 3 Ιουνίου 1924)  ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς λογοτέχνες του 20ου  αιώνα . Εβραϊκής καταγωγής, έζησε στη σημερινή  Τσεχία  και έγραψε όλα τα βιβλία του στη γερμανική γλώσσα. Τα χρόνια που ακολούθησαν το θάνατό του, εδραιώθηκε η θέση του στην παγκόσμια λογοτεχνία, χαρακτηρίστηκε ως ο σπουδαιότερος μοντερνιστής γερμανόφωνος πεζογράφος και το έργο του έχει αναλυθεί εκτενώς. Ανάμεσα στα σημαντικότερα έργα του περιλαμβάνονται η νουβέλα Η Μεταμόρφωση (1915) και τα μυθιστορήματα η Δίκη (1925), Ο Πύργος (1926) και Αμερική (1927)

 

 

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη

 Ο Robert Germay είναι Διευθυντής και σκηνοθέτης στο TURLg, Πανεπιστημιακό βασιλικό θέατρο της Λιέγης. Πρόεδρος του διεθνούς συλλόγου του Πανεπιστημιακού Θεάτρου (AITU). Μέλος του διοικητικού συμβουλίου του διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου του Βελγίου-Γαλλικής Κοινότητας. Έχει σπουδάσει Γερμανική Φιλολογία με μεταπτυχιακό στον Βrecht.

 

 

Λίγα λόγια για το έργο

Ένας πίθηκος  που έχει μεταμορφωθεί σε άνθρωπο, συνοδευόμενος από δυο ερευνητές παρουσιάζει σε κάποιους ακαδημαϊκούς την διαδρομή του από πίθηκος σε ανθρώπινο ον. Ποιος είναι ο άνθρωπος ; Ποιο είναι το ζώο;

 

 

 

Παίζουν οι :  Robert Germay και οι φοιτητές Haroun Mouzouri και David Dupuis.

Μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία: Robert Germay.