To Top

Σέρλοκ Χολμς: ο φύλακας των αρχαίων σπόρων

«Σέρλοκ Χολμς: ο φύλακας των αρχαίων σπόρων»

Από το αριστούργημα του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ

Θεατρική διασκευή : Μιχάλης Κοβανίδης
Πρεμιέρα: Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 . Ώρα έναρξης : 19.15 παραστάσεις για το κοινό: Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 Ώρα έναρξης : 19.15΄

Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»

Οργανωμένες πρωινές μαθητικές παραστάσεις καθημερινά από Τρίτη 14 Νοεμβρίου έως Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

«Σέρλοκ Χόλμς ο φύλακας των αρχαίων σπόρων» ένα πρωτότυπο έργο εμπνευσμένο από τον αριστουργηματικό ήρωα του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ, ειδικά γραμμένο για παιδιά, το οποίο πραγματεύεται το σύγχρονο θέμα της σωστής διατροφής, της υγιεινής τροφής, των αγνών υλικών και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Σέρλοκ Χόλμς, αν και φανταστικός ήρωας, ξεπέρασε σε φήμη τον δημιουργό του και κατάφερε να γίνει θρύλος. Απέκτησε αυτονομία και οντότητα.

Ενέπνευσε δεκάδες δημιουργούς μέσα στα χρόνια.

Διατηρεί δική του σελίδα στην wikipedia.

Το φανταστικό του σπίτι στο νούμερο 221β της οδού Μπέικερ έγραψε ιστορία και οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί δημιούργησαν σχολή που ακολούθησαν δεκάδες ήρωες αστυνομικών ιστοριών του μέλλοντος.

Επιπλέον το 1894 βραβεύτηκε από τη Λεγεώνα της Τιμής, ιπποτικό τάγμα που ίδρυσε ο Ναπολέων Βοναπάρτης το 1802, βραβείο το οποίο απονέμεται από τον πρόεδρο της Γαλλικής δημοκρατίας σε προσωπικότητες διεθνούς φήμης.

 Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών δημιουργεί μια πρωτότυπη παράσταση, με ένα σύγχρονο θέμα, χρησιμοποιώντας την ατμόσφαιρα του αστυνομικού και του μυστηρίου με σκοπό να μαγέψει τα παιδιά, να κινητοποιήσει τη φαντασία και τη δημιουργική τους σκέψη, αλλά και να ανοίξει έναν ουσιαστικό διάλογο μέσα στην μαθητική κοινότητα πάνω στο θέμα της υγιεινής διατροφής και των επιπτώσεων της πρόχειρης τροφής στην υγεία των ανθρώπων, που τόσο απασχολεί την σύγχρονη κοινωνία.

Στην παράστασή μας χρησιμοποιούμε μαύρο θέατρο, τεχνικά εφέ, πρωτότυπα σκηνικά, γρήγορους διαλόγους με πολύ χιούμορ, με σκοπό μέσω της σκηνικής μαγείας και των σύγχρονων διαλόγων, να καλύψουμε όσο γίνεται μεγαλύτερο ηλικιακό φάσμα. Κάθε ηλικία σε αυτήν την παράσταση θα ανακαλύψει το δικό της ενδιαφέρον.

Η μαγεία ξεκινάει από την είσοδο του πρώτου ορόφου, όπου τα παιδιά πριν μπουν στην αίθουσα, θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν πληροφορίες για τον Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ και τον ήρωα του Σέρλοκ, θα φωτογραφηθούν με την φιγούρα του Σέρλοκ και θα περάσουν μέσα από μια προσομοίωση αγγλικού δρόμου, με σκοπό να μπουν στο κλίμα και το ύφος του έργου που θα παρακολουθήσουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 

Το έργο

Ο διασημότερος Ντετέκτιβ όλων των εποχών, αφού επισκέφτηκε τις μεγαλύτερες θεατρικές σκηνές του πλανήτη έρχεται στις Σέρρες. Κι όμως είναι αλήθεια, ο Σέρλοκ Χολμς και ο βοηθός του Δρα Τζον Χ. Γουάτσον, από την σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, θα προσπαθήσουν με την βοήθεια του κοινού να λύσουν τον γρίφο της κλοπής των αρχαίων σπόρων και να προβάλλουν τις αξίες της υγιεινής διατροφής, των αγνών υλικών και της προστασίας του περιβάλλοντος. Μια παράσταση γεμάτη μαγεία, εντυπωσιακές μουσικές, πρωτότυπες σκηνικές δημιουργίες, μυστήριο, μαύρο θέατρο, διάδραση και φυσικά την ποιότητα που χρόνια τώρα χαρακτηρίζει τις παραστάσεις της Παιδικής σκηνής του θεάτρου μας.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


Σκηνοθεσία: Καλλιόπη Ευαγγελίδου
Θεατρική διασκευή: Μιχάλης Κοβανίδης
Μουσική: Διογένης Δασκάλου
Σκηνογραφία/ Ενδυματολογία: Λιάνα Σπυριδωνίδου
Ζωγραφική εκτέλεση: Δημήτρης Μπραϊκίδης
Μαύρο θέατρο: Κυριάκος Θεοδωρίδης
Κινησιολογία: Αστέριος Πολυχρονίδης
Φωτισμοί: Μιχάλης Κουβόπουλος


Παίζουν οι : Γ. Καρύδας, Α. Πολυχρονίδης, Μ. Κοβανίδης, Α. Χαριτίδου, Σ. Σταυρίδης, Β. Δαλίσκα, Κ. Ευαγγελίδου, Ε. Δαμιανίδου και ο Ν. Βεργίδης.

Copyright © 2020 | Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος