«ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ » του Neil Simon

ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΪΟΥ 2012  Ώρα : 21.15 ΄μ.μ. 

ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ :   «6…7»

Τίτλος Έργου : «ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ » του Neil Simon

Λίγα λόγια για το έργο

Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωριό της Ουκρανίας,  το Κουλιέντσικοφ. Ο δάσκαλος Λέων Τολτσίνσκι καταφθάνει στο χωριό και μετά από μερικές επεισοδιακές συναντήσεις με τους όχι και τόσο ευφυείς κατοίκους του χωριού θα βρει το σπίτι του νέου του εργοδότη, Ζουμπρίτσκι. Εκεί θα γνωρίσει τη σύζυγό του Λένια και την κόρη τους Σοφία την οποία και θα ερωτευθεί παράφορα. Σύντομα θα ανακαλύψει, ότι η ηλιθιότητα των κατοίκων δεν είναι συμπτωματική αλλά το αποτέλεσμα μιας κατάρας που βασανίζει την περιοχή για 200 χρόνια, και πως θα πέσει και ο ίδιος θύμα της αν δεν καταφέρει σε 24 ώρες να εκπαιδεύσει τη Σοφία ή να παντρευτεί μια απόγονο της οικογένειας του ανθρώπου που έριξε την κατάρα…….

Σημείωμα σκηνοθέτη
Πέρυσι, η Θεατρική Ομάδα «6….7» ανέβασε στα πλαίσια της 7ης Πανεπιστημιάδας το έργο «Η Κλήση σας προωθείται» του Hal Salwen, ένα έργο που διαπραγματεύεται τον σύγχρονο τρόπο ζωής στην εποχή της ελεύθερης πληροφόρησης και επικοινωνίας, καθώς και τα αποτελέσματα της εργασιομανίας.
Φέτος, το έργο που έχει επιλεγεί, έχει βέβαια την απλή φόρμα του παραμυθιού και της ρομαντικής κωμωδίας, αλλά το κυρίως θέμα που διαπραγματεύεται, είναι η χειραγώγηση της γνώσης και της μόρφωσης από την εξουσία. Παρόλο που έχουμε πληροφόρηση από παντού, οι κάθε λογής εξουσίες χειραγωγούν την γνώση και τις τύχες των ανθρώπων.

Παίζουν οι :

Θανάσης Σαμαράς, Μάνος  Τζώμος,  Χριστίνα Πεχλιβάνη,  Μαρία Λαμπρινού, Παύλος Κοσμόγλου, Σπύρος Παντελάτος, Ερμίνα Ζερβουδάκη,   Ελένη Καρυψιάδου, Σίμος Καραΐσκος, Κατερίνα Σωτηράκη.

Παίζουν Μουσική επί σκηνής  :          Ακορντεόν:  Κατερίνα Σωτηράκη –  Παύλος Κοσμόγλου
Φλογέρα : Μάνος Τζώμος ,  Φυσαρμόνικα :  Σπύρος Παντελάτος

Συντελεστές

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Διδασκαλία- Σκηνοθεσία -Κατασκευή Βίντεο: Δόμνα Καβακίδου
Βοηθός Σκηνοθέτη : Μαρία Λαμπρινού
Σκηνογραφία –Σκίτσα –Αφίσα : Νίκος  Ευστρατόπουλος
Βοηθοί Σκηνογράφου- Κατασκευή σκηνικών αντικειμένων : Ελένη Μπάρμπα, 

Ελένη Νίσκα,  Μάνος Τζώμος
Χορογραφίες:  Αναστασία Ιρένα Μπρέγκου 
Φωτογράφηση: 
STUDIO-FOTOγραφίας – Χριστίνα  Παπαφράγκου

Μακιγιάζ: Τμήμα Αισθητικής ΕΠΑΣ