Με θετικό πρόσημο η 13η Διεθνής Πανεπιστημιάδα Θεάτρου

Με θετικό πρόσημο η 13η Διεθνής Πανεπιστημιάδα Θεάτρου

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 13η Διεθνής Πανεπιστημιάδα Θεάτρου στις Σέρρες. Ο σημαντικός αυτός θεσμός, που κάθε χρόνο προσελκύει το φιλοθεάμον κοινό και μαγνητίζει το ενδιαφέρον του.

Η αυλαία έπεσε το βράδυ της Δευτέρας (22/05/2017) με την παράσταση: «Ο Ρόζενγκρατς και ο Γκύλντενστερν είναι νεκροί» του Τομ Στόπαρντ από τη Θεατρική Ομάδα Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης(ΑΠΘ), η οποία και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του πολυάριθμου ακροατηρίου.

Στις δέκα(10) ημέρες που διήρκησε η φετινή, η 13η κατά σειρά Διεθνής Πανεπιστημιάδα Θεάτρου, συμμετείχαν θεατρικές ομάδες πανεπιστημίων τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό ενώ επίσης πλούσιο ήταν και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα με προμετωπίδα τα πέντε(5) διαφορετικά σεμινάρια που δόθηκαν και ήταν όλα ανοιχτά προς το κοινό.

«Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να υποστηρίζουμε εμπράκτως το θεσμό που φέρνει πιο κοντά στον Πολιτισμό και τις Τέχνες όλους τους Σερραίους και τις Σερραίες. Μάλιστα, με συντονισμένες προσπάθειες στοχεύουμε να εντάξουμε την Πανεπιστημιάδα Θεάτρου σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα προκειμένου να κρατήσουμε ψηλά το επίπεδο  και το κύρος που έχει αποκτήσει πανελληνίως».

Κατά κοινή ομολογία, το πρόσημο που μπαίνει πλάι στη 13η  Διεθνή Πανεπιστημιάδα Θεάτρου κρίνεται ως θετικό ενώ ένα ιδιαίτερο «ευχαριστώ» ανήκει δικαιωματικά σε όλους και όλες εκείνες που ενίσχυσαν με την εργασία τους το Θεσμό. Κυρίαρχα, στον Πρόεδρο και τα Μέλη του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, στα καλλιτεχνικά σχήματα που πήραν μέρος, στους απλούς εργαζόμενους του Κινηματοθεάτρου «Αστέρια» και ασφαλώς στον απερχόμενο Καλλιτεχνικό Διευθυντή, Παναγιώτη Μέντη, η θητεία του οποίου στο Θέατρο των Σερρών μόνο προσθετικά και ωφέλιμα λειτούργησε για τον τόπο.