Σημείωμα Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών Ευαγγελίδου Καλλιόπης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ

Α΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ / ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018

    ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ …     

            Όταν οι καιροί αγριεύουν, όταν οι εποχές δυσκολεύουν, το θέατρο είναι το πιο ασφαλές καταφύγιο. Ένας χώρος πραγματικής ισότητας και δημοκρατίας, όπου οι πανανθρώπινες αξίες δεν επιβάλλονται, προτείνονται και αποδεικνύονται ως η μόνη βιώσιμη λύση.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών έχει μπροστά του ένα σύνθετο στοίχημα. Από τη μια να δηλώσει συμμετοχή στον ευρύτερο πολιτιστικό χώρο από την άλλη να μην εγκαταλείψει τις δικές του δημιουργικές δυνάμεις αλλά να τις βοηθήσει να εξελιχθούν και να τις προτρέψει να γίνουν ανταγωνιστικές. Εξάλλου ένας τόπος δεν προοδεύει χωρίς τους πολίτες του.

Η σημερινή περιφέρεια διαθέτει πια σύγχρονο και δυναμικό πρόσωπο. Ο στόχος είναι να διεκδικήσει μια κατ’ αναλογία ισότιμη θέση που θα αναδεικνύει και θα αξιοποιεί τις αληθινές της δυνατότητες, που έρχονται σαν αποτέλεσμα της δουλειάς και της επένδυσης που έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Το πρόγραμμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών για την Ά περίοδο του 2018/19 στοχεύει τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών των Σερρών, χωρίς ποτέ να ξεχνά την καταγωγή του και τον όμορφο τόπο που το στηρίζει και το υπερασπίζεται.

Με τέσσερις δικές του παραγωγές από Οκτώβριο μέχρι Δεκέμβριο και μια αξιόλογη συμπαραγωγή αλλά και με ένα πλήθος παράλληλων δράσεων που επενδύουν στην θεατρική επιμόρφωση αλλά και την ανάπτυξη διαδραστικής σχέσης με την Σερραϊκή κοινωνία, αποδεικνύει πως έχει την δυνατότητα και την φιλοδοξία να κατακτήσει πρωταγωνιστική θέση στον πολιτιστικό χάρτη.

Στην προσπάθεια αυτή θέλουμε το κοινό μαζί μας. Το θέατρο είναι biblia pauperum, το βιβλίο του λαού. Θέατρο που αγνοεί το κοινό του έχει χάσει τον δρόμο του. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών δεν έχει ανασφάλειες. Δεν επιθυμεί να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Με απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και διάθεση δημιουργικής συνεργασίας προσπαθούμε να έχουμε την θεατρική αίθουσα συνεχώς ανοιχτή  και ξεκινάμε διάλογο με όλους τους φορείς προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το θέατρο και τον τόπο μας.

Πάμε θέατρο λοιπόν. Γιατί αξίζει στο θέατρο να βρίσκεται μέσα στην καθημερινότητα μας και τις επιλογές μας. Πάμε θέατρο. Σαν μια αυτονόητη προτεραιότητα. Πάμε θέατρο με την ελπίδα μιας καλύτερης κοινωνίας. Έχουμε ανάγκη από καλές συνήθειες. Γιαυτό, Πάμε θέατρο.

         Ευαγγελίδου Καλλιόπη

                                                                                   Καλλιτεχνική Διευθύντρια

                                                                                       του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών