To Top
COMPANY TITA8LOU JESSICA ARPIN ( Ελβετία – Βραζιλία)

COMPANY TITA8LOU JESSICA ARPIN ( Ελβετία – Βραζιλία)

Εκτύπωση E-mail

 “KALABAZI”

Παρασκευή 15/09
19:00 | ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΡΟΜΟΥΑΚΡΟΒΑΤΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ
“KALABAZI” PERFORMER JESSICA ARPIN
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ»

Σάββατο 16/09
19:30 | ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΡΟΜΟΥΑΚΡΟΒΑΤΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ KALABAZI PERFORMER JESSICA ARPIN
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ (δίπλα στο θερινό Θεατράκι Σερρών)

Κυριακή 17/09
19:00 | ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΡΟΜΟΥΑΚΡΟΒΑΤΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ KALABAZI PERFORMER JESSICA ARPIN
ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ»

  1. Κατάλληλο για κάθε ηλικία
  2. Παράσταση δρόμου με έναν περφόρμερ (ακροβατικό ποδήλατο
  3. 45 λεπτά διάρκεια
  4. Χωρίς λόγια     

 “KALABAZI”. Αυτή είναι η ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που έχει μία ώρα διαθέσιμη πριν φύγει και αποφασίζει να χρησιμοποιήσει αυτόν τον χρόνο για να παντρευτεί. Κι όχι τον οποιονδήποτε…. Οπότε, οργανώνει έναν διαγωνισμό αγάπης για να ανακαλύψει ποιος, από το κοινό, θα μπορούσε να γίνει ο ιδανικός σύζυγος.
Επιλέγονται δύο άτομα από το κοινό και πρέπει να φέρουν εις πέρας δοκιμασίες: η γυναίκα τους ενθαρρύνει να κάνουν ακροβατικά στο ποδήλατό της και να μιλήσουν «ανάποδα». Ποιος θα είναι ο Ένας; 
Αυτό το τσιρκο-κλόουν-ποιητικό σόου, είναι τόσο συναισθηματικό και πάντα εκτυλίσσεται στην γλώσσα της χώρας στην οποία διαδραματίζεται, μπορεί να είναι διάλεκτος της Νάπολης ή Βραζιλιάνικα, ανατολικά καναδέζικα ή ακόμη και ιαπωνικά. Η παράσταση Κalabazi έχει παιχτεί πάνω από 550 φορές σε 24 χώρες, 8 γλώσσες και 23 διαλέκτους.
https://www.youtube.com/watch?v=JhD7kPnA_WQ
https://www.youtube.com/watch?v=9a_4MhzAJFw

Jessica Arpin
Καλλιτέχνης τσίρκου, κλόουν, κωμικός και εξερευνήτρια, γεννήθηκε στον κόλπο των Αγίων Πάντων στο Σαλβαδόρ της Μπαΐα στη Βραζιλία. Από εκεί πέταξε για τους κόλπους της Λουιζιάνα, όπου καταβρόχθισε gumbo και καυτερή σάλτσα κατά τη διάρκεια μερικών φεστιβάλ Mardi Gras και Jazz. Τέσσερα ελατήρια αργότερα μετακόμισε με τους γονείς και τον αδελφό της στην Ελβετία. Στη Γενεύη, ανάμεσα στη λίμνη και τα βουνά και ανάμεσα στο πανεπιστήμιο, τους χορούς Kathak και Kabuki, το θέατρο και το τσίρκο στο Théâtre-Cirqule.
Λίγα χρόνια αργότερα πέταξε ξανά στην Αμερική, αυτή τη φορά μόνη της και βορειότερα, στην Εθνική Σχολή Τσίρκου στο Μόντρεαλ, όπου ειδικεύτηκε στην ακροβατική ποδηλασία και τον κλόουν.
Από τότε έχει εμφανιστεί σε σκηνές, κάτω από μεγάλες στέγες και στους δρόμους του κόσμου.
Είτε στη Βραζιλία, είτε στην Ελλάδα, είτε στην Ιαπωνία, είτε στην Ιταλία, είτε στο Nunavut, κάθε φορά προσφέρει μια μοναδική προσέγγιση εξερευνώντας τα όρια μεταξύ θεάτρου, τσίρκου, καμπαρέ και δρόμου, στη γλώσσα του τόπου, συχνά σε διάλεκτο και συχνά ανάποδα.
Με τον άνεμο στη φωνή της, τη φωτιά στις κινήσεις της, ζωντανεύει στον κόσμο του κλόουν, ενός όντος που ζει παντού και πουθενά, χωρίς γλωσσικούς, κοινωνικούς, γεωγραφικούς ή πολιτικούς φραγμούς. Ο κλόουν δεν γνωρίζει σύνορα.     
Από το 2002 έχει συνεργαστεί με την Cie Nau de Ícaros στο Σάο Πάολο, την Cie du Plat Pays στο Βέλγιο, το Duo Roccoco με τον Luca Regina στην Ιταλία, την Artcirq στον Καναδά και στην Ελβετία με τα Théâtres du Loup, La Parfumerie, Grütli και Am Stram Gram.
Σήμερα είναι μέλος του γυναικείου κουιντέτου κλόουν τσίρκου Garbuix και του ελβετικού έργου δρόμου Panorama Kino Theatre, που δημιούργησε ο Tom Greder.
Η Jessica περιοδεύει με τη σόλο παράσταση δρόμου Kalabazi από το 2008 (πάνω από 800 παραστάσεις σε 26 χώρες). Το 2021 θα παρουσιάσει τη νέα της σόλο παράσταση, Miss Margherita, μια ωδή στην πίτσα.
Παράλληλα με τη σκηνική της δουλειά, παρουσιάζει την εβδομαδιαία εκπομπή Upside Down στο Cosmic Fringe Radio.


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « DROMOCOSMICAS (Γαλλία) Circus Flu ( Lek) ΕΛΛΑΔΑ »

Copyright © 2020 | Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος