To Top
BlucinQue (Ιταλία)

BlucinQue (Ιταλία)

Εκτύπωση E-mail

«GELSOMINA DREAMS» -  (Τα όνειρα της Γελσομίνα) 

Σάββατο 9/9
20:00|ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ & ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ "Gelsomina Dreams" Τα όνειρα της Γελσομίνα»  
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟY ΘΕΑΤΡΟY «ΑΣΤΕΡΙΑ»

Κυριακή  10/09
20:00 | ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ & ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ  "Gelsomina Dreams"Τα όνειρα της Γελσομίνα»  
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ»

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60 λεπτά
Χωρίς λόγια
Παράσταση ακροβατικού θέατρου & σύγχρονου χορού    

 

Σύνοψη

1. Η τελευταία δημιουργία του θιάσου blucinQue υπό τη διεύθυνση της Caterina Mochi Sismondi, το Gelsomina Dreams είναι ένας δηλωμένος φόρος τιμής στην ιδιοφυΐα του Federico Fellini.

Πρωταγωνιστές είναι οι ηθοποιοί Elisa Mutto, Alexandre Duarte, Federico Ceragioli, Vladimir Ježić και Michelangelo Merlanti, με τη συμμετοχή επί σκηνής του ηθοποιού Ivan Ieri, των μουσικών Beatrice Zanin στο βιολοντσέλο και τα ηλεκτρονικά και Nicolò Bottasso στο βιολί, την τρομπέτα και τα ηλεκτρονικά, με τη συμμετοχή του Paolo Stratta και της μικρής Nina Carola Stratta στην εμφάνιση του παιδιού Gelsomina.

Οι καλλιτέχνες θα κινηθούν σε ένα αιωρούμενο και διαχρονικό σκηνικό, το οποίο παραπέμπει σε ένα εγκαταλελειμμένο κινηματογραφικό σκηνικό της μνήμης του Φελίνι. Μια Gelsomina θα ζωντανέψει, μια αιθέρια και οραματική νεαρή γυναίκα, ονειροπόλος και φορέας ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου και εξελισσόμενου συναισθήματος.

Το Gelsomina Dreams είναι ένα ονειρικό ταξίδι που ισορροπεί ανάμεσα του τσίρκου “Amarcord” και τα στοιχεία της θεατρικότητας, ανάμεσα στην πνευματικότητα και τον χαρακτηρισμό που προσφέρει την ευκαιρία να ξαναζήσουμε τη μεγάλη αγάπη για το τσίρκο που τόσο πολύ αναφέρθηκε από τον Federico Fellini στις παραγωγές του, έναν συμβολικό χώρο στον οποίο συγκλίνουν το μυθικό και το αιρετικό, ο χορός ο ήχος και η ποίηση.

Στη σκηνή θα αναμειχθούν το χοροθέατρο, η ζωντανή μουσική και το σύγχρονο τσίρκο.
Το έργο Gelsomina Dreams, έχει επιλεγεί από το Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας (MAECI) - Γενική Διεύθυνση Προώθησης του Συστήματος της Χώρας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Δραστηριοτήτων και Τουρισμού (MiBACT) - Γενική Διεύθυνση Ψυχαγωγίας, μεταξύ των 20 αδημοσίευτων καλλιτεχνικών παραγωγών χορού, θεάτρου και σύγχρονου τσίρκου που θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Living Italian Style on Stage".
Βίντεο: https://www.blucinque.it/video/

Cast
Direction Caterina Mochi Sismondi  Creation and Performance Elisa Mutto, Alexandre Duarte, Federico Ceragioli, Vladimir Ježić, Ivan Ieri and Michelangelo Merlanti. With the participation of Nina Carola Stratta, Paolo Stratta  Light design Massimo Vesco  Original music, sound design and cello Beatrice Zanin  Original music, violin, trumpet and electronics Nicolò Bottasso
Music Georges Serge Gainsbourg, Ivanovitch Gurdjieff, Casimir Oberfeld, Charles-Louis Pothier,
Nino Rota, Albert Willemetz  Sound engineer Davide Boido  Costumes Federico Bregolato and Carla Carucci  Photos Andrea Macchia  Production blucinQue
in co-production with Cirko Vertigo Foundation
Inspirational texts Poems by Luis Borges
Inspirational imagery The cinematographic world of Federico Fellini

BlucinQue - CIRKO VERTIGO

Το Cirko Vertigo είναι ένα διεθνές κεντρικό σημείο δημιουργίας και παραγωγής παραστάσεων και εκδηλώσεων, ένας επαγγελματικός και ερασιτεχνικός εκπαιδευτικός πόλος για τις τέχνες του τσίρκου και εστία νέων καλλιτεχνών.
Σε καλλιτεχνικό και οργανωτικό επίπεδο, ο Σύλλογος εμπνέεται από την ιδέα της καλλιτεχνικής συλλογικότητας που ενσωματώνει διαφορετικές προσεγγίσεις, ανοίγεται σε ποικιλία εκφράσεων και στον επαγγελματισμό. Η Caterina Mochi Sismondi, σκηνοθέτρια και χορογράφος, είναι μέλος από το 2014. Δουλεύει με την προσωπική της διερευνητική οδό, ισορροπώντας μεταξύ παράδοσης και πειραματισμού, λέξης και κίνησης , χρησιμοποιώντας ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση : σύγχρονο τσίρκο, θέατρο, χορό, λογοτεχνία, εικαστικά, κλασσική και νεότερη μουσική και επιτόπου performance.
https://www.blucinque.it/
https://www.cirkovertigo.com/

ΣΕΛΙΔΑ
https://www.blucinque.it/spettacoli/gelsomina-dreams-compagnia-blucinque-4/


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « CIRCO ACTIVO (Ισπανία) LA BELLA TOUR (Ισπανία) »

Copyright © 2020 | Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος