15Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/5/2019 / ΩΡΑ: 7.30΄ μ.μ.

ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

1. Shock Troopers  ( χορευτική ομάδα από τις Σέρρες)
στον Πεζόδρομο των «Αστεριών» / ώρα: 7.30 μ.μ.


2 .
Φουαγιέ «Αστεριών» : έκθεση Σερραίων εικαστικών με τίτλο : « – 30 »
Έργα των:  Μπραϊκίδη Δημήτρη, Maze Ye, Τσεβελέκου Χαράς & Χρύσας Τσαλκούτη


3 . Μουσικό Σχολείο Σερρών:  Jazz Quintet
στο πλαίσιο του μαθήματος της οργανοχρησίας των 2 τελευταίων χρόνων του Λυκείου.

Το Jazz Quintet είναι ένα σχήμα που προέκυψε μέσα από τα σύνολα οργανοχρησίας του Λυκείου μας. Αποτελείται από τους: Ζαφειροπούλου Κατερίνα, μπάσο, Κατσαρό Αναστάση, κιθάρα, Μονόχειρα Φώτη, κλαρινέτο, Σαϊνατούδη Γιάννη, ντραμς και Τζεβελέκο Βασίλη, σαξόφωνο. Είναι όλοι μαθητές της Β΄ Λυκείου, εκτός από τον Γιάννη, τον ντράμερ μας, ο οποίος είναι τελειόφοιτος. Η πενταμελής μπάντα δημιουργήθηκε το περασμένο Αύγουστο, μετά από πολλές συζητήσεις και προσπάθειες των μαθητών. Αυτό που τους ένωσε ήταν η αγάπη τους για τη jazz.
Τα κομμάτια που παίζουν κινούνται κυρίως γύρω από ακούσματα της jazz, της funk και έχουν αρκετό αυτοσχεδιασμό. Προσπαθούν να τα αποδώσουν με τη δική τους νεαρή ματιά και να εξερευνήσουν σε βάθος, όχι μόνο οι ίδιοι, αλλά και το κοινό τους, τον αξιοθαύμαστο κόσμο της jazz.

4. Δρώμενο από τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Σερρών ,το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ανθής της Κ.Ε.ΔΗ.Β
και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Ηλιαχτίδα» με τίτλο: «Μικρασιάτικος Γάμος»
αναπαράσταση Μικρασιάτικου Γάμου με έθιμα πριν από την τελετή.
Αφήγηση: κ. Γεωργιανού Σοφία
Συντονισμός σκηνοθεσία : Ηλιοπούλου Σταλαχτή  Υπεύθυνη : Δερβίση Μαριάνθη – Ηλιαχτίδα

Επίσημη καλεσμένη της έναρξης η ηθοποιός κ. Πέγκυ Σταθακοπούλου


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/5/2019/ ΏΡΑ : 21.15
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΤΜ.ΑΓΡΙΝΟΥ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
«ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ» ΤΟΥ ΖΩΡΖ ΜΙΣΕΛ 
διάρκεια: 70΄λεπτά
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:

Ο καθιερωμένος κυριακάτικος περίπατος μιας μικροαστικής οικογένειας σε μια τυπική μεγαλούπολη δεν επιφυλάσσει απρόοπτα και ανατροπές. Τα πάντα βρίσκονται εκεί όπου πρέπει να βρίσκονται, και για ό,τι συμβαίνει υπάρχει πάντοτε κάποια εύλογη εξήγηση. Τίποτε δεν είναι ικανό να διαταράξει την οικογενειακή γαλήνη. Σημασία έχει η ανατροφή του παιδιού, η εκμάθηση της καλής συμπεριφοράς, μέσα από στερεότυπες εκφράσεις και κανόνες απαράβατους. Σ΄ έναν κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται, άλλοτε βίαια κι άλλοτε ειρηνικά, η μόνη αξία που πρέπει να μείνει πάση θυσία σταθερή είναι η οικογενειακή τιμή και προπάντων η μεταβίβαση των ιδεών του πατέρα στον γιο του. Έχοντας αφήσει τον σκοτεινό Μεσαίωνα πίσω της, η οικογένεια θα συνεχίσει τον κυριακάτικο περίπατο της εν ειρήνη, προσπερνώντας εμπόδια, καυγάδες και ανάρμοστες συμπεριφορές του γιου. Το έργο μπορεί να χαρακτηριστεί ως σουρεαλιστική κοινωνική παρωδία που έχει αφετηρία το θέατρο του παραλόγου. Όπως έγραψε κι ο J. P. Sartre, προλογίζοντας την πρώτη έκδοση του έργου (1966)  «… είναι σκανδαλώδες και δυνατό διότι, η ζωή συνοψίζεται σε έναν περίπατο, όπου το απίθανο γίνεται η αλήθεια…».

Σκηνοθεσία: Κάτια Ζαρκάδα
Σκηνικά: Νίκος Βελτσίστας,
Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδάκης
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΟΜΑΔΑΣ: Κάτια Ζαρκάδα