To Top
''ΔΥΟ ΓΥΜΝΑ ΑΣΠΡΑ ΧΕΡΙΑ '' ΘΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ   ΜΕ ΤΗ ΜΕΛΙΝΑ ΜΠΟΤΕΛΛΗ

''ΔΥΟ ΓΥΜΝΑ ΑΣΠΡΑ ΧΕΡΙΑ '' ΘΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΛΙΝΑ ΜΠΟΤΕΛΛΗ

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του , θα παρουσιάσει
τον θεατρικό -μουσικό μονόλογο  ‘’ΔΥΟ ΓΥΜΝΑ ΑΣΠΡΑ ΧΕΡΙΑ’’.
Συγγραφή, σκηνοθεσία και ερμηνεία της ηθοποιού και μουσικής ερμηνεύτριας ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΠΟΤΕΛΛΗ.

Ένα συγκλονιστικό ρεσιτάλ ηθοποιίας, διανθισμένο με τραγούδια  χωρίς συνοδεία, που ερμηνεύει μοναδικά η ΜΕΛΙΝΑ ΜΠΟΤΕΛΛΗ.

Η παράσταση θα δοθεί στο  θερινό αμφιθέατρο του Εκπαιδευτηρίου Σερρών ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ, τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 στις 9.15μ.μ, με ελεύθερη είσοδο.

Η είσοδος για το κοινό θα πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα, με κάρτα ελεύθερης
εισόδου, η οποία θα διατίθεται στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια» καθημερινά
10.00΄ π.μ. με 2.00΄ μ.μ. και στον χώρο πραγματοποίησης της παράστασης  60΄ πριν την έναρξη
της.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών λαμβάνοντας υπόψιν του την δυσκολία μετακίνησης μέρους του κοινού που ίσως προκύψει λόγω της χιλιομετρικής απόστασης ,σε συνεργασία με το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Σερρών θα προβεί στην δωρεάν παραχώρηση δρομολογίων από  την πόλη των Σερρών προς το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών και την επιστροφή στις Σέρρες μετά την λήξη της παράστασης .
Τα δρομολόγια που έχουν προγραμματιστεί για την εξυπηρέτηση του κοινού στις 12/7/21 είναι:
στις 8.00 μ.μ. στάσεις στην Εθνική Τράπεζα, στον Κωτσόβολο και στην Πλατεία Εμπορίου.
Παρακαλούμε μαζί με την παραλαβή της κάρτας εισόδου να δηλώσετε εάν θα πραγματοποιηθεί η μετάβαση σας στον χώρο της εκδήλωσης  με το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Σερρών.

Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή εξάπλωσης του  COVID-19 όπως αυτά ορίζονται με την από 24/5/21 Α.Π εισερχόμενα 235604 οδηγία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

‘’ΔΥΟ ΓΥΜΝΑ ΑΣΠΡΑ ΧΕΡΙΑ’’.
ΜΕ ΤΗ ΜΕΛΙΝΑ ΜΠΟΤΕΛΛΗ 

Ο μονόλογος πρωτοπαρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2018 και ακολούθησε  πορεία επιτυχίας σε όλη την Ελλάδα.

Είναι ένας ύμνος στη Μητρότητα  και τους Γονείς , στη Μουσική και τους Καλλιτέχνες, δοσμένος  με πρωτότυπο τρόπο.

Για την ερμηνεία του απαιτούνται ιδιαίτερες φωνητικές και υποκριτικές δυνατότητες.
Η Μελίνα Μποτέλλη, μια από τις κορυφαίες ηθοποιούς της γενιάς της, με το μονόλογο αυτό
αγγίζει και  συγκλονίζει κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από ηλικία και μορφωτικό επίπεδο.

 

Διαβάστε περισσότερα...
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ  24 έως 29 ΜΑΙΟΥ  2021

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ 24 έως 29 ΜΑΙΟΥ 2021

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών προσαρμόζεται για άλλη μια φορά στις υπάρχουσες υγειονομικές συνθήκες και προχωρά στην οργάνωση μιας διαδικτυακής προσέγγισης της Πανεπιστημιάδας Φοιτητικού Θεάτρου, μέσα από το κανάλι του στο Υou tube https://www.youtube.com/.../%CE%94%CE%B7%CE%A0%CE.../videos μιας και ήταν για άλλη μια χρονιά αδύνατον η διοργάνωση μας να έχει για το 2021 την μορφή που είχε πριν την πανδημία, εξαιτίας των έκτακτων υγειονομικών μέτρων που ισχύουν τόσο για τους κλειστούς χώρους πολιτισμού όσο και για τις πανεπιστημιακές σχολές, οι οποίες καθ’ όλη την διάρκεια της  χρονιάς διενεργούσαν τα μαθήματα τους με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Παρόλες όμως τις δυσκολίες 8 φοιτητικές θεατρικές ομάδες, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας, κατόρθωσαν να δημιουργήσουν 8 εξαιρετικά ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές προσεγγίσεις πάνω στο θέμα της Ελευθερίας.
Οι ομάδες συμμετέχουν με ένα βίντεο διάρκειας 15- 20 λεπτών, όπου μέσω της θεατρικής τέχνης και των σύγχρονων μέσων προσπαθούν να προσεγγίσουν το θέμα της Ελευθερίας αναφερόμενοι άμεσα στην επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης αλλά και έμμεσα σε όλα όσα η ανθρωπότητα βιώνει τα τελευταίο δύο χρόνια.
Ο αγώνας των Ελλήνων για την ελευθερία ενέπνευσε χιλιάδες καλλιτέχνες σε ολόκληρο τον κόσμο. Θεωρούμε ότι ακόμη και σήμερα μπορεί να αποτελέσει ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης και να προσεγγιστεί με δεκάδες πρωτότυπους τρόπους.
Για το λόγο αυτό, δεν υπήρξε  καμία δέσμευση ως προς την προσέγγιση του θέματος, και οι ομάδες βασίστηκαν  είτε σε κάποιο γνωστό έργο τέχνης, είτε  δημιούργησαν την δική τους πρωτότυπη προσέγγιση.


Πρόγραμμα Διαδικτυακής Πανεπιστημιάδας


ΕΝΑΡΞΗ 
ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΜΑΪΟΥ / Ώρα : 8.15΄

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών ανοίγει  την διαδικτυακή πύλη της Πανεπιστημιάδας φοιτητικού θεάτρου γιορτάζοντας  την έναρξη της μέσω της ποίησης.

Θα ακουστούν τα ποιήματα :

«Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γ. Ρίτσου
Απαγγελία : Καλλιόπη Ευαγγελίδου

«Το Καπνοπωλείο» του Φ.Πεσσόα
Απαγγελία : Βασιλική Δαλίσκα

Παρουσίαση : Αστερόπη Χαριτίδου

Ακολουθεί στις 9.00΄μ.μ. η προβολή του έργου
«Ενθυμήματα Στρατιωτικά της Επαναστάσεως των Ελλήνων 1821-1833»
του Νικόλαου Κασομούλη
από την Φοιτητική Θεατρική Ομάδα Παν/κων Τμημάτων Αγρινίου

Ο Μακεδόνας αγωνιστής Νικόλαος Κασομούλης (1795 - 1872) έλαβε μέρος σε πολλές μάχες και πολέμησε στο Μεσολόγγι κατά τη διάρκεια της πολιορκίας. Ήταν μορφωμένος και από το 1832 άρχισε να γράφει τις εμπειρίες του από τον Αγώνα.
Διάρκεια: 11΄

ΤΡΙΤΗ 25 ΜΑΙΟΥ
1η Προβολή -  Ώρα : 9.00΄μ.μ.
«Λόρδος Βύρων και Έλγιν»
βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Ελένης Σβορώνου
Φοιτητική Θεατρική Ομάδα του Ομίλου ΟΡΦΕΑ – Σερρών
Σύμπραξη: ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ και ΔΙ.ΠΑ.Ε Παράρτημα Σερρών

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Ελένης Σβορώνου πραγματεύεται την κλοπή των μαρμάρων του Παρθενώνα από τον Έλγιν. Αποτυπώνει το ιστορικό γεγονός της κλοπής των μαρμάρων της Ακρόπολης, και  σκιαγραφεί μέσα από τα λεγόμενά του τον Λόρδο Μπάιρον, τον Έλγιν, αλλά και τον ρόλο των ανώνυμων Ελλήνων στον αγώνα για την ελευθερία.
Διάρκεια: 28΄

2η Προβολή - Ώρα : 9.30΄μ.μ.
«Λόρδος Βύρων» του Αλέκου Λιδωρίκη   
από την ομάδα «Το τρίτο κουδούνι» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Ο Βαρόνος Μπάιρον, γνωστός στην Ελλάδα ως Λόρδος Βύρων, ήταν Άγγλος αριστοκράτης, ποιητής, πολιτικός, Φιλέλληνας και μια από τις σημαντικότερες μορφές του ρομαντισμού. Συνέδεσε το όνομα του με την στήριξη των επαναστατικών κινημάτων σε Ιταλία και Ελλάδα, και πέθανε στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών στο Μεσολόγγι, σε ηλικία μόλις 36 χρόνων, από υψηλό πυρετό.
Διάρκεια: 12΄

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΜΑΙΟΥ
1η Προβολή - Ώρα : 9.00΄μ.μ.
«Το ποίημα της» 
σε κείμενα της ομάδας Verba Volant
του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Τ.Ε.Ι Κεντρικής Μακεδονίας, Σέρρες

«…τι είναι αυτό που σε έχει κάνει να το θυμάσαι τόσα χρόνια μετά; Και τι είναι αυτό που με συγκινεί όταν σ΄ ακούω να το λες;»
Μια πολυσυλλεκτική καταγραφή εικόνων και σκέψεων γύρω από την έννοια της ελευθερίας, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, και με οδηγό το ποίημα που θυμάται από τα σχολικά της χρόνια, η γιαγιά Ελένη.
Διάρκεια : 12΄

2η Προβολή - Ώρα : 9.30΄μ.μ.
«Αόρατος κόσμος»
Σχολή Καλών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών

«Το Δέντρο της Ελευθερίας Σύμβολο θάρρους και ανδρείας. Σε χώμα λεύτερο ήταν φυτεμένο με θυσίες ποτισμένο» Ηρώ Παπαδοπούλου
Ο άνθρωπος είναι ένα στοιχείο της φύσης, ένα απλό κομμάτι. Το δέντρο είναι κάτι ζωντανό.. είναι η ίδια η ζωή.. Κάθε τι ζωντανό αναπτύσσεται. Στην πραγματικότητα ότι και να κάνει όση τεχνολογία και αν αναπτύξει θα είναι πάντα ένα στοιχείο της φύσης. Στον πολιτισμό διαφοροποίησε τον εαυτό του από την φύση και με τον καιρό απομακρυνόταν ακόμα περισσότερο πνευματικά. Η απομάκρυνση του ,από την φύση ισοδυναμεί με την απώλεια της ελευθερίας του.
Διάρκεια : 18΄


ΠΕΜΠΤΗ 27 ΜΑΙΟΥ
1η Προβολή - Ώρα : 9.00΄μ.μ.
«Χρονικά Ελευθερίας» της Φοιτητικής Θεατρικής Ομάδας «Φως»
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Μια ταινία μικρού μήκους, η οποία παρουσιάζει το χρονικό του αγώνα, του έθνους για ελευθερία , που ξεκίνησε με το ξύπνημα τον Ελλήνων πριν από διακόσια χρόνια και συνεχίζεται, παίρνοντας ίσως διαφορετικές μορφές, αδιάκοπα μέχρι και σήμερα.
Διάρκεια : 18΄

2η Προβολή - Ώρα : 9.30΄μ.μ.
«Δε θα σβηστή ό,τι δε σβήνεται» του Ιβάν Βάζωφ
Θεατρική Ομάδα Φοιτητών Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών
University οf  PLOVDIV – Βουλγαρία
Το έργο βασίζεται σε ποιήματα και στο μυθιστόρημα «Κάτω από το ζυγό» του Βουλγάρου ποιητή και συγγραφέα Ιβάν Βάζωφ, αποκαλούμενου Πατριάρχη της Βουλγαρικής Λογοτεχνίας. Το μυθιστόρημα αυτό αποτελεί ομολογουμένως το πιο λαμπρό του έργο.

Εικόνες γεμάτες συναισθήματα, λυρισμό και συγκίνηση απεικονίζουν τον επαναστατικό χαρακτήρα του βουλγαρικού λαού στο κίνημα για την εθνική απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό.
Η ελληνική μετάφραση του Κ. Σιαπέρα (1977) είναι μία από τις μεταφράσεις. Το έργο έχει μεταφραστεί σε πάνω από 35 γλώσσες.  Τα ποιήματα Δε θα σβηστή ό,τι δε σβήνεται και Τα τραγούδια μου μεταφράστηκαν από τον ποιητή Άρη Δικταίου.
Διάρκεια : 20΄


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΜΑΙΟΥ

1000 FACES PROJECT με οδηγό την μέθοδο της Λωξάνδρας Λούκας
Σεμινάριο με την κ. Ελένη Δημοπούλου
Καλλιτεχνική Διευθύντρια της ομάδας «ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ»
7.00΄μ.μ έως 8.30΄ μέσω zoom
Προβολή - Ώρα : 9.00΄μ.μ.
«Ευημερία Νάρκη» από την ομάδα «Τρίτος Όροφος»
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Σε μια όχι και τόσο μακρινή δυστοπία, τα πράγματα δουλεύουν ρολόι και οι άνθρωποι είναι ασφαλείς και παραγωγικοί. Τι γίνεται όμως όταν το σύστημα  αποδεικνύεται ελαττωματικό;
Διάρκεια : 20΄

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΜΑΙΟΥ
Συναυλία λήξης Πανεπιστημιάδας -  Ώρα : 9.00΄μ.μ.
Οι Serres Voices μας ταξιδεύουν στις “Μουσικές του 60”.

Η ομάδα των νέων Σερραίων μουσικών που δημιουργήθηκε μέσα στην καραντίνα, ερμηνεύει τραγούδια γεμάτα χαρά και αισιοδοξία που μας φέρνουν μνήμες από τα καλύτερα μας χρόνια. Αυτά που ζήσαμε και αυτά που ελπίζουμε να έρθουν.
Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Elpida resord & spa για την ευγενική παραχώρηση των εξωτερικών χώρων του.

Διαβάστε περισσότερα...
Χτυπούν Καμπάνες από Κρύσταλλο

Χτυπούν Καμπάνες από Κρύσταλλο

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα Δευτέρα 12/4/21 ο Δήμαρχος Σερραίων κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών κ. Ιωάννης Γάτσιος και η Υπεύθυνη Καλλιτεχνικού προγράμματος/ σκηνοθέτης κ. Καλλιόπη Ευαγγελίδου, παρουσιάζοντας  ενόψει του Πάσχα ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα  με τίτλο « Χτυπούν Καμπάνες από Κρύσταλλο»

Σημείωμα Δημάρχου

To ΔΗΠΕΘΕ Σερρών βρέθηκε από την έναρξη της πανδημίας στην πρώτη γραμμή της πολιτιστικής δημιουργίας και προσφοράς με αξιόλογα ψηφιακά εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά προγράμματα καθώς και τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεργασίες.

Αυτόν τον μήνα και ενόψει του Πάσχα, που όλα δείχνουν ότι και φέτος δυστυχώς θα είναι διαφορετικό, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  «Χτυπούν Καμπάνες από Κρύσταλλο» στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Οι άνθρωποι του ΔΗΠΕΘΕ δημιούργησαν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει διαχρονικά διηγήματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, παραδοσιακά παραμύθια, συναυλίες, παραστάσεις και ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.

Και βέβαια το πρόγραμμα κορυφώνεται την Κυριακή του Πάσχα με τη Μεγάλη Αναστάσιμη συναυλία με παραδοσιακά τραγούδια στο κανάλι του ΔΗΠΕΘΕ στο youtube.

Στον Δήμο Σερρών βάζουμε ψηλά τον πήχη των πολιτιστικών παρεμβάσεων.

Όλες οι δράσεις του ΔΗΠΕΘΕ εντάσσονται σε αυτή τη φιλοσοφία και τη στρατηγική μας για τον πολιτισμό.

Δράσεις, οι οποίες πιστεύουμε ότι προσφέρουν σε όλους μας την ψυχική ανάταση, την οποία έχουμε τόσο ανάγκη, ειδικά, τις ημέρες του Πάσχα. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών κ. Γιάννη Γάτσιο και την καλλιτεχνική διευθύντρια κ. Καλλιόπη Ευαγγελίδου για αυτή συμμετοχή.

Γιατί όλοι μαζί συμμαχούμε για να νικήσουμε με όπλο τον πολιτισμό και σε αυτή τη μάχη.

Επιπλέον, θα ήθελα με μεγάλη μου χαρά να σας παρουσιάσω σήμερα και το νέο απόκτημα του Δήμου Σερρών και του ΔΗΠΕΘΕ, τον νέο, σύγχρονο φορητό προτζέκτορα, 21.0000 lumens, που επιτέλους βάζει την καθαρότητα της εικόνας στο ΔΗΠΕΘΕ, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε εξωτερικούς χώρους.

Με την απόκτηση του τελευταίας τεχνολογίας προτζέκτορα, υλοποιείται ένα χρόνιο αίτημα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Είμαστε βέβαιοι ότι o προτζέκτορας θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ανυπομονούμε και εμείς και οι συνδημότες μας να τον δούμε και να τον χαρούμε με τη λήξη αυτής της περιπέτειας.

 

Ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών κ. Ιωάννης Γάτσιος  και
η Σκηνοθέτης / Υπεύθυνη του Καλλιτεχνικού προγράμματος  κ. Καλλιόπη Ευαγγελίδου, σημείωσαν τα εξής :

Ο Δήμος Σερρών και το Διοικητικό συμβούλιο του θεάτρου απέδειξαν μέσα στην πανδημία πόσο σταθερά προσανατολισμένοι παραμένουν στον πολιτισμό.

Η εικόνα του θεάτρου αντανακλά την αξιόλογη διοικητική συνεργασία. Οι εκδηλώσεις που γίνονται έστω  και διαδικτυακά, μαρτυρούν ένα θέατρο ανοιχτό, δημιουργικό, φιλικό να στεγάσει τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις των Σερραίων, υποστηρικτικό προς τους καλλιτέχνες και δημιουργούς, με δυναμικό παρόν σε κάθε περίσταση.

Μέσα από το συνεχόμενο και  πολύπλευρο πρόγραμμα του θεάτρου διαπιστώνεται το υψηλό επαγγελματικό επίπεδο του τεχνικού του προσωπικού καθώς και ο ζήλος όλων των εργαζομένων αλλά και η φιλοδοξία για το καλύτερο κάθε φορά αποτέλεσμα.
Η πόλη των Σερρών και όλος ο Νομός γνωρίζουν πια πως έχουν έναν υγιή διοικητικά και οικονομικά και έναν δυναμικό πολιτιστικό φορέα που μπορεί επάξια να επικοινωνεί το όνομα των Σερρών και το δημιουργικό πρόσωπο του τόπου με όλη την Ελλάδα. Νομίζω πως όλοι διαπιστώνουμε πόσο ουσιαστικά και σημαντικά πράγματα μπορούμε να δημιουργήσουμε όταν είμαστε όλοι μαζί. 

  

Πρόγραμμα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών

 

Παρασκευή 2-4-21 «Η στοιχειωμένη καμάρα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
διήγημα σε ραδιοφωνική μεταφορά σε συνεργασία με την ΕΡΑ Σερρών

Παρασκευή 9-4-21 «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» του Γ. Βιζυηνού
διήγημα σε ραδιοφωνική μεταφορά σε συνεργασία με την ΕΡΑ Σερρών επεισόδιο Α

Παρασκευή  9-4-21 «Η βυζαντινή χορωδία των αποφοίτων του Μουσικού σχολείου ψέλνει ύμνους από την ακολουθία των χαιρετισμών»
9.00΄ μ.μ
στο κανάλι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών στο you tube

Παρασκευή 16-4-21 «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» του Γ. Βιζυηνού
διήγημα σε ραδιοφωνική μεταφορά σε συνεργασία με την  ΕΡΑ Σερρών επεισόδιο Β

Κυριακή 18-4-21 «Με  μια αγκαλιά τραγούδια»
Μουσική συναυλία στις 9.00΄ μ.μ στο κανάλι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών στο you tube.
Παίρνουν μέρος οι μουσικοί: Ξυδάς Σωτήρης, Χίτζος Δημήτρης, Σαββόπουλος Σωκράτης, Τσομπανίδης Μάριος, Τάσιος Χρήστος

Παρασκευή 23-4-21 «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» του Γ. Βιζυηνού
διήγημα σε ραδιοφωνική μεταφορά σε συνεργασία με την ΕΡΑ Σερρών επεισόδιο Γ

Παρασκευή 23-4-21 « Έρωτας στα χιόνια» του Α. Παπαδιαμάντη
διήγημα σε θεατρική διασκευή στις 9.00΄ μ.μ. στο κανάλι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών στο you tube.

Κυριακή 25-4-21 ( Κυριακή των Βαΐων) « Στων Ανθρώπων τις Ιστορίες» Παραδοσιακά παραμύθια στις 8.00΄ μ.μ στο κανάλι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών στο you tube

Τρίτη 27-4-21 ( Μ. Τρίτη) « Το Πάσχα στην Ελληνική λογοτεχνία με λόγια και με νότες»
Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα, η Λαμπρή των Ελλήνων, μέσα από διαχρονικά διηγήματα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας σε δραματοποιημένες αφηγήσεις. Παράλληλη μουσική παράσταση από το συγκρότημα ΕΑΡ " Της λύρας η πυξίδα" . Ένα μουσικό ταξίδι σε αρχέτυπες και παραδοσιακές φόρμες. 9.00΄ μ.μ στο κανάλι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών στο you tube.

Τετάρτη 28-4-21 ( Μ. Τετάρτη) Παιδική παράσταση «THΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΕΡΑ». Μια παράσταση για παιδιά που βασίζεται σε ένα παραδοσιακό Ελληνικό παραμύθι με πλούσια περιπέτεια και νοήματα που μιλά για τη δύναμη της γνώσης, την αξία της φιλαναγνωσίας, τη χαρά της μάθησης, από το Θέατρο Αερόπλοιο στο κανάλι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών στο you tube. Πρεμιέρα 5.00΄ μ.μ.

Πέμπτη 29-4-21 ( Μ. Πέμπτη) «Παράσταση Καραγκιόζη» από το Σκιοθέατρο
του Αγάπιου Αγαπίου.
Πρεμιέρα: 5.00΄ μ.μ  στο κανάλι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών στο you tube.

Παρασκευή 30-4-21 (Μ. Παρασκευή) «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον»
του Γ. Βιζυηνού διήγημα σε ραδιοφωνική μεταφορά σε συνεργασία με την ΕΡΑ Σερρών
επεισόδιο Δ.

Παρασκευή 30-4-21 ( Μ. Παρασκευή) « Ύμνοι της Μ. Εβδομάδας»
από την Βυζαντινή χορωδία των αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Σερρών
9.00΄ μ.μ στο κανάλι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών στο you tube.

Σάββατο 1-5-21 (Μ. Σάββατο) Οι Παραμυθολαλίτσες παρουσιάζουν
«Ανοιξιάτικα παραμύθια με ζώα».
Πρεμιέρα: 5.00΄ μ.μ στο κανάλι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών στο you tube.

Κυριακή 2-5-21 ( Κυριακή του Πάσχα) Μεγάλη Αναστάσιμη συναυλία
με παραδοσιακά τραγούδια.
Πρεμιέρα: 3.00΄ μ.μ στο κανάλι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών στο you tube

Δευτέρα 3-5-21 Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Χορού.
Ένα μεγάλο αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα χορού σε συνεργασία με τις σχολές χορού της πόλης των Σερρών. Στο κανάλι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών στο you tube.

Διαβάστε περισσότερα...
Πρόγραμμα επόμενων παραστάσεων του έργου  «Εκείνος και Εκείνος» του Κώστα Μουρσελά το οποίο περιόδευσε ήδη μέσα σε ένα μήνα σε  20 περιοχές του Νομού Σερρών

Πρόγραμμα επόμενων παραστάσεων του έργου «Εκείνος και Εκείνος» του Κώστα Μουρσελά το οποίο περιόδευσε ήδη μέσα σε ένα μήνα σε 20 περιοχές του Νομού Σερρών

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι παραστάσεις του έργου
«Εκείνος και Εκείνος» του Κώστα Μουρσελά
το οποίο περιόδευσε ήδη μέσα σε ένα μήνα σε  20 περιοχές του Νομού Σερρών και παρουσιάστηκε στις 16 Σεπτεμβρίου και στην πόλη των Σερρών, κατόπιν γενικής απαίτησής του κοινού αποφάσισε την παράταση των παραστάσεων του.
Πρόγραμμα επόμενων παραστάσεων:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 Σεπτεμβρίου 2020  -Βυρώνεια - Αμφιθέατρο
κάρτες εισόδου διατίθενται:
  1. Super market Κολόκουσα, 2. Καφέ - Bar καθ'οδον στο Ν. Πετριτσι, 3. Μεθοριακο Σταθμό στη Βυρωνεια.
ΣΑΒΒΑΤΟ 19 Σεπτεμβρίου  - Δραβήσκος – Προαύλιο Δημοτικού
κάρτες εισόδου διατίθενται: 1. Περίπτερο του κ. Μυλωνά Γιώργου,
2. Περίπτερο του κ. Μανωλαρά Χρυσοστόμου

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 Σεπτεμβρίου   -Καμαρωτό – Πλατεία
κάρτες εισόδου στο Nova Cafe στη πλατεία.
ΔΕΥΤΕΡΑ 21 Σεπτεμβρίου   -Κερκίνη – Κεντρική Πλατεία ΚΑΠΗ
κάρτες εισόδου διατίθενται  :1. Super Market Αγροτικού Συνεταιρισμου και Μπουγιουκλη , 2. Φαρμακείο Τζιαρας
ΤΕΤΑΡΤΗ 23 Σεπτεμβρίου  -Σέρρες – Στρατόπεδο «Κολοκοτρώνη»
κάρτες εισόδου διατίθενται καθημερινά 10.00 - 2.00 στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου “Αστέρια”
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 Σεπτεμβρίου      - Κορμίστα – Προαύλιο σχολείου
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Σεπτεμβρίου            - Πρώτη – Πλατεία «Καραμανλή»
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 Σεπτεμβρίου             - Μοναστηράκι – Προαύλιο δημοτικού
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 Σεπτεμβρίου             - Βαμβακόφυτο – Προαύλιο δημοτικού


ώρα έναρξης παραστάσεων: 20.30

 

Η παράσταση προσφέρεται στο κοινό με είσοδο ελεύθερη. Η είσοδος για το κοινό θα πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα, με κάρτα ελεύθερης εισόδου, η οποία θα διατίθεται και στον χώρο πραγματοποίησης της παράστασης 90΄ πριν την έναρξη της.
Θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλούς προσέλευσης και παραμονής στον χώρο.

 

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών σε συνεργασία με την Περιφερειακή ενότητα Σερρών και την ΚΕΔΗΣ, δημιούργησε για το καλοκαίρι του 2020, την παράσταση
«Εκείνος κι Εκείνος» του Κώστα Μουρσελά η οποία από 18-8-20 περιοδεύει με μεγάλη επιτυχία  σε όλο τον Νομό Σερρών και στις 23 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί για δεύτερη φορά για όσους δεν πρόλαβαν να την δουν στην πόλη των Σερρών στο Στρατόπεδο «Κολοκοτρώνη».

Το έργο
Ο Λουκάς και ο Σόλων είναι δύο απλοί άνθρωποι, που σατιρίζουν τα κακώς κείμενα της κοινωνίας και προσπαθούν με σχόλια, απόψεις, συζητήσεις να κατανοήσουν τον
παραλογισμό και τον προβληματισμό της σημερινής κοινωνίας. Είναι σαν δύο κλασικοί «Ρωμιοί», που προσπαθούν με πολύ χιούμορ και διαδοχικές κωμικές καταστάσεις να σχολιάσουν την σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Ζλατίντσης
Σκηνικά: Λιάνα Σπυριδωνίδου
Παίζουν: Γιώργος Καρύδας- Παντελής Παπαδόπουλος- Αστέρω Χαριτίδου.

Μαζί τους ζωντανά επί σκηνής τραγουδάει ο Θοδωρής Μπιτζίδης

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
  • 1
  • 2

Copyright © 2020 | Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος