To Top
ΘΕΜΑ: «ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ» ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ  ΑΠΟ ΤΟ STUDIO ΕΦΗΒΩΝ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ

ΘΕΜΑ: «ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ» ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ STUDIO ΕΦΗΒΩΝ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ

Εκτύπωση E-mail

Την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022 στις 8:00 μ.μ στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου “Αστέρια” , θα προβληθεί η ταινία από το Στούντιο Εφήβων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών με τίτλο : «Εγκλεισμός».
Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε το καλοκαίρι του 2021 στο θερινό θεατράκι του Δήμου Σερρών.

Η ανάγκη για εναλλακτικές μορφές έκφρασης λόγω πανδημίας και διαδικτυακών συναντήσεων της ομάδας, οδήγησε στην ιδέα της δημιουργίας μιας ταινίας που να εκφράζει τα συναισθήματα και τις πρωτόγνωρες εμπειρίες των εφήβων σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.
Οι επιμορφωτές του Στούντιο, Αστέρης Πολυχρονίδης και Χριστίνα Σωτηριάδου, κατέγραψαν αυτές τις ανησυχίες των παιδιών και τις αποτύπωσαν σε αυτή την ταινία.

Η προβολή της ταινίας προσφέρεται στο κοινό με είσοδο ελεύθερη.

«Εγκλεισμός»
Σκηνοθεσία-Μοντάζ: Αστέρης Πολυχρονίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστίνα Σωτηριάδου
Μουσική: Άγγελος Μανωλίδης
Τεχνικός Ήχου: Γιώργος Δασκαλάκης
Εσωτερικοί Φωτισμοί: Νίκος Παπαδόπουλος
Διάρκεια: 52’

Η είσοδος για το κοινό θα πραγματοποιείται κατά προτεραιότητα, με κάρτα ελεύθερης εισόδου, η οποία διατίθεται καθημερινά στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια» 10.00 π.μ. με 2.00 μ.μ και 60΄ πριν την έναρξη της προβολής, και με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης συνδυαστικά με αστυνομική ταυτότητα ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας .

Οι ανήλικοι θεατές 4 έως 17 ετών δύναται να προσκομίζουν εναλλακτικά κατά την είσοδό τους, εργαστηριακό τεστ με την μέθοδο PCR ισχύς 72 ωρών, ή rapid test ισχύς 48 ωρών ή self test τελευταίου 24ώρου το οποίο και θα βεβαιώνεται είτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr, είτε στην ειδική πλατφόρμα edupass.gov.gr της υπό στοιχεία 124068/ΓΔ/4/1.10.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Επικρατείας (Β' 4558) είτε μέσω της ηλεκτρονικής σχολικής κάρτας για COVID- 19.

Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλούς προσέλευσης και παραμονής στον χώρο για την αποφυγή εξάπλωσης του COVID όπως αυτά ορίζονται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 80417/2021,ΦΕΚ 6214/Β/23-12-2021 και τις οδηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.


Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών έχοντας πάντα στις προτεραιότητες του, τους νέους κάθε σχολικής βαθμίδας και με στόχο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με την τέχνη και το θέατρο δημιούργησε και λειτουργεί τα τελευταία χρόνια θέατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά Δημοτικού και εφήβους.

Η ανάγκη για εναλλακτικές μορφές έκφρασης λόγω της πανδημίας  και των διαδικτυακών συναντήσεων της ομάδας του studio εφήβων με τους επιμορφωτές κ. Αστέρη Πολυχρονίδη και την κ. Χριστίνα Σωτηριάδου, είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία μιας ταινίας με τίτλο  «Εγκλεισμός»,  η οποία έκανε πρεμιέρα το καλοκαίρι του 2021 στο θερινό θεατράκι του Δήμου Σερρών, δίνοντας μας την ευκαιρία να δούμε τη ζωή και τα επίκαιρα προβλήματα μέσα από την ματιά των εφήβων.
Σας καλούμε όλους λοιπόν σε μια ακόμη προβολή της ταινίας η οποία έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022 στις 8.00 μ.μ.  στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού θεάτρου «Αστέρια» με είσοδο ελεύθερη για το κοινό .

Σάββας Ρίζος
Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών


Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά Δημοτικού στο ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ

Μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια έκφρασης και συντονισμού τα παιδιά θα εξασκήσουν τα εκφραστικά τους μέσα με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό.
Θα γνωρίσουν κλασικούς μύθους και παραμύθια, θα μάθουν να αφηγούνται μια ιστορία και να ενσαρκώνουν τους αγαπημένους τους ήρωες.
Στο τέλος της χρονιάς θα συμμετέχουν σε μια ανοιχτή παρουσίαση/πρόβα ώστε να μοιραστούν  με γονείς και φίλους τα  όσα έμαθαν.

Το θεατρικό παιχνίδι είναι ένας τρόπος να επικοινωνούμε και μέσα από τα συναισθήματα μας, υπάρχουν πολλοί τρόποι επικοινωνίας: οι λέξεις, ο λόγος, μια εικόνα, δυσκολευόμαστε όμως να επικοινωνήσουμε με τα συναισθήματα μας και να τα εκδηλώσουμε. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν να επικοινωνούν με το συναίσθημα. Συμμετέχουν, επικοινωνούν, ανακαλύπτουν και διευρύνουν την επικοινωνία τους. Η φαντασία θα απελευθερωθεί  όταν το μυαλό και η καρδιά ανοίξουν και αυτό είναι διαδικασία της δημιουργίας. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής  και η έλλειψη χρόνου και χώρου για παιχνίδι, το σχολείο, οι υποχρεώσεις τους, οι οθόνες,τα video games δεν αφήνουν περιθώρια και δυνατότητες στο παιδί να ανακαλύψει τους δικούς του ορίζοντες, τον κόσμο όχι αυτός που είναι πραγματικά αλλά όπως το παιδί θα ήθελε να είναι και αυτό το δικαίωμα μας το δίνει το θεατρικό παιχνίδι.

Χριστίνα Αναγνώστου / ηθοποιός
Υπεύθυνη τμήματος


Copyright © 2020 | Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος