To Top
Συνέντευξη Τύπου εν όψει της παράστασης "Ευμενίδες"

Συνέντευξη Τύπου εν όψει της παράστασης "Ευμενίδες"

Εκτύπωση E-mail
Έκθεση εικόνων
Από την Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα από τον Προέδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών Σάββα Ρίζο και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Γιώργο Ανδρέου εν όψει της παράστασης "Ευμενίδες" που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στον αύλειο χώρο του Ζινζιρλί Τζαμί. Στην συνέντευξη παρευρέθηκαν η σκηνοθέτρια της παράστασης Άντζελα Μπρούσκου και οι ηθοποιοί Παρθενόπη Μπουζούρη και Δήμητρα Χατούπη.
«Ευμενίδες» του Αισχύλου
Σκηνοθεσία Άντζελα Μπρούσκου
Παρασκευή 15.09.2023
Στον αύλειο χώρο του Ζινζιρλί Τζαμί | Ώρα: 21:15
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Θα τηρηθεί σειρά προσέλευσης μέχρι τον αριθμό των 500 θέσεων με ατέλεια που θα παραδίδεται στην είσοδο από τους υπευθύνους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών.
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών για το καλοκαίρι του 2023 συμπράττει με την παραγωγή του έργου «ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ» σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της δράσης Μυστήριο 35 ΑΙΣΧΥΛΟΥ Project 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης τον Ιούλιο του 2023.
Συμπαραγωγή: 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών & Θέατρο Δωματίου
Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού
H πρώτη εμφάνιση θεσμού για την έννοια του Δικαίου στην ιστορία της Ευρώπης, το έργο που εισήγαγε τον Άρειο Πάγο ως όρο, ως έννοια και ως θεσμό στην ιστορία, οι ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ, σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου, έρχονται στο Ζινζιρλί Τζαμί στις 15 Σεπτεμβρίου.
Το έργο:
Η δίκη στις αισχύλειες Ευμενίδες είναι η πρώτη νομική δίκη στην ιστορία της ανθρωπότητας. Στην παράσταση, ένα φανταστικό δικαστήριο συνδέει την αρχαιότητα με το σήμερα. Κοινότητες, συλλογικότητες και κάτοικοι της πόλης των Σερρών προσκαλούνται να συμμετάσχουν ενεργά στον κόσμο μιας φανταστικής δίκης, αναλαμβάνοντας τη θέση του αθηναϊκού δικαστηρίου. Οι Ευμενίδες γίνονται ερέθισμα για την ανάπτυξη δημόσιου διαλόγου. Το κοινό μπορεί να αλληλεπιδρά ενεργώντας ως επιπλέον ερμηνευτής ή ακόμα και ως ένας παράγοντας που συμβάλλει στην εξέλιξη της δράσης. Μέσω του αρχαίου δράματος τίθεται ως ζητούμενο η συνοχή των πολιτών μιας κοινωνίας και η στάση τους απέναντι στα κοινά. Αυτή η ουτοπική συνθήκη συνιστά αντίστοιχα ένα ουτοπικό δικαστήριο, όπου διεξάγεται η δίκη του Ορέστη στις Ευμενίδες του Αισχύλου.
Η ανελέητη αλυσίδα της διαιωνιζόμενης εκδίκησης και αντεκδίκησης παραχωρεί τη θέση της στη δικαιοσύνη της πόλης. Μια δίκη που λαμβάνει χώρα στο παρελθόν, αλλά απευθύνεται στους πολίτες όλου του κόσμου του μέλλοντος.
Συντελεστές:
Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία: Άντζελα Μπρούσκου
Σχεδιασμός φωτισμών: Στέβη Κουτσοθανάση
Σκηνικά: Ελίνα Λούκου
Κοστούμια: Βασίλης Μπαρμπαρίγος
Επιμέλεια κομμώσεων: Κωνσταντίνος Βασιλείου
Make-up artist: Παναγιώτης Καρακάσης
Επιμέλεια κίνησης: Βάλια Παπαχρήστου
Μουσική σύνθεση: Αλέξανδρος Μήτρος
Φωνητική σύνθεση χορού: Αγγελική Τουμπανάκη
Bοηθός σκηνοθέτη: Θάνος Χατζόπουλος
Φωτογραφίες: Άρτεμις Σκουλίκα & Θάνος Χατζόπουλος
Οργάνωση – Εκτέλεση παραγωγής: Θέατρο Δωματίου
Ηθοποιοί: Παρθενόπη Μπουζούρη (Προφήτης, Απόλλων), Άντζελα Μπρούσκου (Κλυταιμνήστρα), Διονύσης Πιφέας (Ορέστης), Δήμητρα Χατούπη (Αθηνά)
Ευμενίδες: Σμαράγδα Κάκκινου, Πάολα Καλλιγά, Δανάη Κατσαμένη, Θεοδώρα Κόρδα, Ανδριανή Κυλάφη, Βάλια Παπαχρήστου
Είκοσι (20) μέλη της Πειραματικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών λαμβάνουν μέρος στα δρώμενα της παράστασης.
Συμπαραγωγή: 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών & Θέατρο Δωματίου
Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού
Είσοδος Ελεύθερη.
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡOΕΔΡΟΥ ΣΑΒΒΑ ΡΙΖΟΥ
Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τη συμμετοχή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών στο θεσμό «Ελευσίνα 2023 - Πολιτισμική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» με τη συμπαραγωγή του έργου με τίτλο «ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ», σε σκηνοθεσία της κ. Άντζελας Μπρούσκου.
Πρόκειται για μια συμπαραγωγή της «2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», του «Θεάτρου Δωματίου» και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Η δίκη των αισχυλείων Ευμενίδων προσαρμόζεται στη σύγχρονη εποχή μέσω μιας διαδραστικής παράστασης, όπου το κοινό καλείται να συμμετάσχει ενεργά, παίρνοντας τη θέση του αθηναϊκού δικαστηρίου του Αισχύλου.
Τον πολυμελή θίασο της παράστασης πλαισιώνουν, εξίσου, μέλη της Πειραματικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών που συμμετέχουν στο δρώμενο.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στον εμβληματικό χώρο του Ζινζιρλί Τζαμί, την Παρασκευή 15 Σεπτέμβριου 2023, στις 21.15 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Σας ενημερώνουμε ότι θα τηρηθεί σειρά προσέλευσης του κοινού μέχρι τον αριθμό των 500 θέσεων.

Copyright © 2020 | Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος