To Top
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ  ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «Ο ΖΗΛΙΑΡΟΓΑΤΟΣ»

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «Ο ΖΗΛΙΑΡΟΓΑΤΟΣ»

Εκτύπωση E-mail
Έκθεση εικόνων

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «Ο ΖΗΛΙΑΡΟΓΑΤΟΣ»

Τον λόγο πήρε πρώτος ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γιώργος Ανδρέου

«Με πολύ μεγάλη χαρά συνεχίζουμε και φέτος τον θεσμό που ονομάζεται «Το Καλοκαίρι της Κωμωδίας» ένα θεσμό που ξεκινήσαμε πέρυσι με τον δικό μου ερχομό ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών με στόχο να πάει το θέατρο όσο πιο κοντά γίνεται στους ανθρώπους της Περιφέρειας χαρίζοντας, γέλιο, καλή διάθεση, θετική ενέργεια σε όλους τους συντοπίτες και συντοπίτισσες μας. Ειδικά το καλοκαίρι της κωμωδίας είναι και τιμητικό ως προς το ότι αφορά σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς της κωμωδίας οι οποίοι κυρίως την δεκαετία του ’60 μας χαρίσανε γέλιο και μέχρι σήμερα τα έργα τους αγαπιούνται….Η παραγωγή «Ο Ζηλιαρόγατος» ακολουθεί τον βηματισμό τον περσυνό, συνδυάζουμε  την εξωστρέφεια με την αγάπη για τον τόπο μας, με ένα πολύ ωραίο θίασο και οφείλω να πω ότι φέτος η πρωτοτυπία της παράστασης είναι ότι θα έχει ζωντανή μουσική, αριστουργηματικά τραγούδια του Μίμη Πλέσσα που έγραψε για τον ελληνικό κινηματογράφο τα οποία μου τα εμπιστεύτηκε και τα κάνει δώρο στο Σερραϊκό λαό. Τραγούδια τα οποία ενορχήστρωσα και θα ακουστούν στην παράσταση».Στην συνέχεια αναφέρθηκε στους ηθοποιούς, τους συντελεστές  και το προσωπικό του θεάτρου τονίζοντας «είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι έχουμε ένα σταθερό team ανθρώπων, οι οποίοι  συνεργάζονται μαζί μας»
Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σερρών λέγοντας «αν και δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί σήμερα ο Δήμαρχος γιατί έχει υποχρεώσεις εκτός Σερρών, ο Αλέξανδρος Χρυσάφης είναι κοντά μας. Έτσι κι αλλιώς από την πρώτη στιγμή στήριξε τον θεσμό «Το Καλοκαίρι της Κωμωδίας».
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο μας  Σάββα Ρίζο, που ασθενεί σήμερα για την άψογη συνεργασία και φυσικά το Διοικητικό Συμβούλιο του θεάτρου.
Είναι εδώ  όμως μαζί  μας ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος ο οποίος επίσης από την πρώτη στιγμή από πέρυσι ήταν κοντά μας με πολύ ουσιαστική βοήθεια. Είναι σημαντικό για μας όλοι οι φορείς της πόλης μας να είναι δίπλα μας, μας ενοποιεί και μας δίνει μια δυναμική δράσης.»

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος

«Με χαρά παραβρίσκομαι εδώ με ανθρώπους και καλλιτέχνες εξαιρετικά αξιόλογους, φίλους που έχουμε δουλέψει και μαζί και έχουμε πάει καλά.
Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών στήριζε και στηρίζει το θέατρο και φυσικά τις παραστάσεις με την εξωστρέφεια προς τους άλλους Δήμους του Νομού και κυρίως στα απομακρυσμένα χωριά που είναι μια πάρα πολύ σημαντική προσπάθεια.
Από την έλευση του ο Γιώργος Ανδρέου έδωσε άλλη διάθεση, άλλη δημιουργία, άλλη πνοή και άλλους στόχους στο τι πρέπει να κάνουμε γιατί ο πολιτισμός ενώνει και εγώ επειδή εκπροσωπώ την Περιφέρεια, η Περιφέρεια πρέπει να ενώνει. Πιστεύω ότι όλοι θα μπουν σ’ αυτή την προσπάθεια, το θέατρο έχει κόστος, έχει πολύ δουλειά, έχει πολύ χαρά αλλά έχει και πίκρα. ‘Όταν βλέπουμε εμείς μια παράσταση, βλέπουμε αυτό που φαίνεται από μπροστά, από πίσω είναι πάρα πολλοί  άνθρωποι, καλλιτεχνικοί συντελεστές,  τεχνικό προσωπικό, διοικητικό προσωπικό μέχρι και αυτός που οδηγεί το λεωφορείο και εδώ να ευχαριστήσω και τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ που πάντα βοηθούσε γιατί όπως καταλαβαίνετε για να στηθεί μια περιοδεία από την μία πλευρά έως την άλλη πλευρά του Νομού θέλει δουλειά και προσπάθεια από όλους. Από εμάς ότι χρειαστεί και περνάει από το χέρι μας σε συνεργασία φυσικά με τον Δήμο Σερρών, με τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη και όχι μόνο θα στηρίζουμε, γιατί έτσι πρέπει να γίνει, ο πολιτισμός και η Σέρρες πάνε μαζί.» 

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μιχάλης Μητρούσης ξεκίνησε λέγοντας
«Είμαι ευτυχής που εργάζομαι σε μια ευγενή πόλη όπως είναι η πόλη των Σερρών. Έχω αγαπηθεί και έχω γίνει ένα με τις Σέρρες».
Στην συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο, στους ηθοποιούς, στους συντελεστές της παράστασης και στο προσωπικό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών
«Δεν υπάρχει θέατρο του ενός, το θέατρο έχει πάντα σύνολο, και το σύνολο είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που αναφέρθηκαν πριν. Η επιτυχία που γνώρισε πέρυσι ο θεσμός «Το καλοκαίρι της Κωμωδίας» γεμίζοντας με 3.500 χιλιάδες κόσμο το Αυτοκινητοδρόμιο, οφείλεται επίσης σε μια συνολική προσπάθεια. Οφείλεται στον Δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Γιώργο Ανδρέου, τον Πρόεδρο Σάββα Ρίζο και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του θεάτρου. Είναι ένας σπουδαίος θεσμός και εύχομαι να τον κρατήσετε».

Σημείωμα Πρoέδρου Με ιδιαίτερη χαρά αναφέρομαι και φέτος σε μια  ακόμη από τις καινοτόμες δράσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, στον θεσμό το «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ». Ένας θεσμός που καθιερώθηκε πέρυσι με τη βοήθεια και τη στήριξη της παρούσας Δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη τον οποίο και θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά από καρδιάς που στέκεται πάντα σύμμαχος στο έργο μας.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών επιβεβαιώνει και φέτος, την έντονη και συνεχή παρουσία του θεάτρου μας στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας, συνεχίζοντας το αφιέρωμα σε επιφανείς Νεοέλληνες συγγράφεις με την κωμωδία «Ο ΖΗΛΙΑΡΟΓΑΤΟΣ», βασισμένη στο θεατρικό έργο «Ο εραστής έρχεται», σε προσαρμογή, απόδοση και σκηνοθεσία του Μιχάλη Μητρούση.

Πρόκειται για μια πολυπρόσωπη παραγωγή με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο και σημαντικότατο  ηθοποιό του ελληνικού θέατρου, Μιχάλη Μητρούση. Μαζί του συμπρωταγωνιστούν οι διακεκριμένες ηθοποιοί, Ελευθερία Ρήγου, Φιλίτσα Καλογεράκου, καθώς και οι πολυτάλαντοι Σερραίοι ηθοποιοί,  Γιώργος Καρύδας, Αστέριος Πολυχρονίδης, Αστερόπη Χαριτίδου και Χριστίνα Αναγνώστου. Στην παράσταση θα ακουστούν τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη  Μίμη Πλέσσα από τον Ελληνικό Κινηματογράφο της Δεκαετίας του 60, ερμηνευμένα από τον εξαιρετικό Νίκο Αλεξιάδη, σε ενορχήστρωση του καταξιωμένου συνθέτη και Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών  Γιώργου Ανδρέου.

Η πρεμιέρα μας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Ιουλίου  στις 21.15, το βράδυ, στον Ανοιχτό Θέατρο του ΔΙΠΑΕ ΣΕΡΡΩΝ (πρώην ΤΕΙ).

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, θα τηρηθεί, ωστόσο, αυστηρά σειρά προτεραιότητας μέχρι και τις 1.240 θέσεις, που είναι η χωρητικότητα του θεάτρου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Μίμη Πλέσσα για την προσφορά των τραγουδιών και της μουσικής του στο θέατρό μας, επιβεβαιώνοντας την υποστήριξή του στα Περιφερειακά ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές της παράστασης που δούλεψαν με ζήλο και μεράκι για ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, το τεχνικό και διοικητικό προσωπικό για την αφοσίωση και την αποτελεσματικότητα του και φυσικά το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του θεάτρου Γιώργο Ανδρέου για την εξαιρετική συνεργασία μας.

 Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο που για άλλη μια χρονιά στέκεται αρωγός  στο καλλιτεχνικό μας έργο.

Η περιοδεία θα πραγματοποιηθεί από 7 Ιουλίου  έως 31 Αυγούστου και περιλαμβάνει ήδη 35 παραστάσεις σε ολόκληρο τον Νομό Σερρών, αλλά και εκτός Νομού, με συμμέτοχες σε φεστιβάλ και θεατρικές συναντήσεις.  Το πρόγραμμα της περιοδείας έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., βρίσκεται, ωστόσο, υπό διαμόρφωση, καθώς εμπλουτίζεται συνεχώς με νέους σταθμούς.

Ως πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών και εκ μέρους του Δ.Σ. σας καλώ όλες και όλους να παρακολουθήσετε την παράσταση. 

Ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών
Σάββας Ρίζος

 

Χαιρετισμός Δημάρχου Σερρών

 Ο θεσμός «Καλοκαίρι της Κωμωδίας», που καθιερώθηκε την περσινή χρονιά και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία αποδεικνύει στην πράξη ότι ήρθε για να μείνει και να προσφέρει πολλά περισσότερα στον τόπο μας και σε όλους τους φίλους του Θεάτρου, του Θεάματος, της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Είχα δηλώσει και παλιότερα και επιμένω και τώρα σε αυτό ότι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών είναι το «καμάρι» και το «καύχημα» του Δήμου Σερρών. Υπό την έννοια ότι χρόνο με το χρόνο το αποτύπωμά του συγκινεί, αγγίζει και σαγηνεύει όλο και περισσότερους πολίτες των Σερρών. Ένας ζωντανός και δυναμικός Οργανισμός με εξαιρετικούς, καταρτισμένους και ακούραστους ανθρώπους να το περιβάλλουν, να το συντονίζουν και να επιτυγχάνουν μέσω των θεατρικών παραστάσεων αλλά και των υπόλοιπων δράσεων του την πάντα πολυπόθητη εξωστρέφεια για το Δήμο Σερρών.

Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι το Καλοκαίρι της Κωμωδίας του 2023, με τις θεατρικές παραστάσεις, που οσονούπω ξεκινούν την προσεχή Τετάρτη 5 Ιουλίου στο ανοιχτό θέατρο του ΔΙΠΑΕ Σερρών (πρώην ΤΕΙ Σερρών) θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον του θεατρόφιλου κι όχι μόνο κοινού.  Άλλωστε το θεατρικό έργο «Ο Ζηλιαρόγατος», που επελέγη, συνιστά δίχως καμιά αμφιβολία την καλύτερη εγγύηση για ένα επιτυχημένο καλοκαίρι με πολλούς θεατές, με γεμάτα θέατρα, με αστείρευτες στιγμές γέλιου και θετικής διάθεσης. Θέλω να σταθώ ασφαλώς στο γεγονός ότι φέτος οι σταθμοί της περιοδείας θα είναι ακόμη περισσότεροι! Η παράσταση αναμένεται να ταξιδέψει σε όλα  περίπου τα χωριά του Νομού Σερρών  και σε όλο τον Νομό γενικότερα και βέβαια θα βγει και εκτός των γεωγραφικών και διοικητικών ορίων του Νομού μας συμμετέχοντας σε Φεστιβάλ και θεατρικές συναντήσεις ανά την Ελλάδα. Το Θέατρο δεν είναι προνόμιο και πολυτέλεια των λίγων. Για εμάς στο Δήμο Σερρών το Θέατρο είναι μία εξόχως σοβαρή υπόθεση και είναι μία υπόθεση για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες. 

Πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ, Σάββα Ρίζο, στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή, Γιώργο Ανδρέου, στον αγαπημένο σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή, Μιχάλη Μητρούση και σε όλη αυτήν την υπέροχη και ταλαντούχα ομάδα του θιάσου για την δημιουργική όσο και κοπιαστική δουλειά τους. Τους εύχομαι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ  

Ο Δήμαρχος Σερρών

Αλέξανδρος Χρυσάφης

 

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ 2023

«Ο ΖΗΛΙΑΡΟΓΑΤΟΣ»

Από το θεατρικό έργο του Γιώργου Ρούσσου «Ο εραστής έρχεται»

Προσαρμογή - απόδοση: Μιχάλης Μητρούσης

 ΠΡΕΜΙΕΡΑ : ΤΕΤΑΡΤΗ 5 & ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Στο Ανοιχτό Θέατρο του ΔΙΠΑΕ Σερρών (πρώην ΤΕΙ) | Ώρα: 21:15
Είσοδος Ελεύθερη

*Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας μέχρι τον αριθμό των 1.240 θέσεων που είναι η πληρότητα του θεάτρου. 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΑΠΟ 7 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών καθιέρωσε από το καλοκαίρι του 2022 τον θεσμό «Καλοκαίρι της Κωμωδίας», αφιερώνοντας κάθε χρόνο μία από τις καλοκαιρινές του θεατρικές παραγωγές σε επιφανείς Νεοέλληνες συγγραφείς της Κωμωδίας.
Για το καλοκαίρι του 2023
θέλουμε να προσφέρουμε ξανά στους θεατές μας γέλιο, ξεγνοιασιά και θετική διάθεση.          
Το έργο που επιλέξαμε, και προτείνουμε, περιέχει όλες αυτές τις ποιότητες.
Είναι μια πλούσια και πολυπρόσωπη παραγωγή πανελλήνιας εμβέλειας, που αυτονόητα εντάσσεται στις μεγάλες αντίστοιχες θεατρικές παραγωγές του φετινού καλοκαιριού.

Οι  πρόβες ξεκίνησαν αρχές Μαΐου με εντατικούς ρυθμούς, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και άριστης συνεργασίας ανάμεσα στους συντελεστές που με μεράκι, αγάπη και επαγγελματισμό ετοιμάζουν την φετινή μας παραγωγή,  προκειμένου η πρεμιέρα της να πραγματοποιηθεί αρχές Ιουλίου και να περιοδεύσει το καλοκαίρι εντός και εκτός του Νομού Σερρών.

 Μετά την μεγάλη επιτυχία και αποδοχή που είχε πέρυσι το ξεκίνημα του θεσμού, η ομάδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών «ξαναχτυπά» με πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη τον αγαπημένο σε όλους μας Μιχάλη Μητρούση, έναν από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, με μακρά και θαυμαστή δημιουργική διαδρομή στην σκηνή, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Μαζί του οι διακεκριμένες  και αγαπητές στο κοινό ηθοποιοί Ελευθερία Ρήγου και Φιλίτσα Καλογεράκου, καθώς και οι εξαιρετικοί Σερραίοι ηθοποιοί, γνωστοί για την ποιότητα της προσφοράς τους στα θεατρικά δρώμενα του τόπου μας, αλλά και στο ευρύτερο θεατρικό τοπίο της χώρας μας, Γιώργος Καρύδας, Αστέριος Πολυχρονίδης, Αστερόπη Χαριτίδου και Χριστίνα Αναγνώστου.

Ο Νίκος Αλεξιάδης ερμηνεύει επί σκηνής τα αγαπημένα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα από τον Ελληνικό Κινηματογράφο της δεκαετίας του ΄60.

*Ο μεγάλος μας συνθέτης Μίμης Πλέσσας προσφέρει στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ τα τραγούδια και τις μουσικές του, συμβάλλοντας με τον τρόπο του στην ανάδειξη της θεατρικής πράξης στην Ελληνική Περιφέρεια.  
Ενορχήστρωση της μουσικής και των τραγουδιών: Γιώργος Ανδρέου.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών με την πολύχρονη εμπειρία του εγγυάται πάντα την καλλιτεχνική και αισθητική ποιότητα των παραγωγών του.            

Η παράσταση θα περιοδεύσει στον Νομό Σερρών καθώς και σε Φεστιβάλ και θεατρικές συναντήσεις  σε άλλες περιοχές της χώρας μας.    

Στοιχεία Παράστασης

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ 2023

«Ο ΖΗΛΙΑΡΟΓΑΤΟΣ»

Από το θεατρικό έργο του Γιώργου Ρούσσου «Ο εραστής έρχεται»

Προσαρμογή – απόδοση: Μιχάλης Μητρούσης

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΑΠΟ 7 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου

ΠΡΕΜΙΕΡΑ : ΤΕΤΑΡΤΗ 5 & ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Στο Ανοιχτό Θέατρο του ΔΙΠΑΕ Σερρών (πρώην ΤΕΙ) | Ώρα: 21:15

Είσοδος Ελεύθερη

*Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας  μέχρι τον αριθμό των 1.240 θέσεων που είναι η πληρότητα του θεάτρου. 

Υπόθεση του έργου:

Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν επιτρέπουν στον σαπουνοβιομήχανο Πότη Αντωνόπουλο να φροντίζει αρκούντως τη σύζυγό του Λέλα. Αυτή ακολουθώντας την δοκιμασμένη συνταγή που της προτείνει η εξαδέλφη της Μίνα, προσποιείται ότι απατάει τον άντρα της με σκοπό να τον κάνει να ζηλέψει και να ασχοληθεί επιτέλους μαζί της.

Ο Πότης και ο φαντασιόπληκτος κουμπάρος του Μάρκος, αρχίζουν να αναζητούν τον υποτιθέμενο εραστή της Λέλας και οι υποψίες τους στρέφονται στον  γοητευτικό κύριο του διπλανού διαμερίσματος τον Σπύρο που είναι παντρεμένος με μια φρικτά ζηλιάρα γυναίκα. Στήνουν παγίδα για να τους πιάσουν επ’ αυτοφώρω αλλά, το μόνο που καταφέρνουν είναι να περιπλέξουν τα πράγματα.

Ευτυχώς όμως η διαλεύκανση της υπόθεσης δεν αργεί και το ζευγάρι ξαναβρίσκει την ομόνοια και την γαλήνη του.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μιχάλης Μητρούσης, Ελευθερία Ρήγου, Φιλίτσα Καλογεράκου,
Γιώργος Καρύδας
, Αστέριος Πολυχρονίδης,  Αστερόπη Χαριτίδου, Χριστίνα Αναγνώστου.

Ο Νίκος Αλεξιάδης ερμηνεύει επί σκηνής τα αγαπημένα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα από τον Ελληνικό Κινηματογράφο της δεκαετίας του ΄60.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Μητρούσης
Βοηθός Σκηνοθέτη:
Αστέριος Πολυχρονίδης
Σκηνικά:
Μιχάλης Μητρούσης, Βάσω Κουνούπη
Κοστούμια: 
Βάσω Κουνούπη
Φωτισμοί:
Μιχάλης Κουβόπουλους
Χειρισμός Φωτισμών:
Νίκος Παπαδόπουλος
Ήχος:
Γιώργος Δασκαλάκης
Φωτογραφίες:
Χριστίνα Παπαφράγκου

*Ο μεγάλος μας συνθέτης Μίμης Πλέσσας προσφέρει στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ τα τραγούδια και τις μουσικές του, συμβάλλοντας με τον τρόπο του στην ανάδειξη της θεατρικής πράξης στην Ελληνική Περιφέρεια.  
Ενορχήστρωση της μουσικής και των τραγουδιών: Γιώργος Ανδρέου.

Παραγωγή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ

*Ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, και ο Δήμος Σερρών εκπληρώνουν για άλλο ένα καλοκαίρι, την υπόσχεση εξωστρέφειας που έδωσαν στους Σερραίους συμπολίτες μας, χαρίζοντας γέλιο και ψυχαγωγία και εκπέμποντας μήνυμα αισιοδοξίας και θετικής ενέργειας με τον θεσμό «Το Καλοκαίρι της Κωμωδίας» που δημιούργησε η παρούσα Δημοτική Αρχή.

*Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τον Δήμαρχο
κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη
για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη που προσφέρει για άλλη μια φορά στο έργο και στους στόχους  του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών.

* Ευχαριστεί επίσης τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Παναγιώτη Σπυρόπουλο για την πολύπλευρη και θερμή υποστήριξή του.

Σύνδεσμος βίντεο: https://youtu.be/9Y_jjGCAPL0

 

 

ΣΤΑΘΜΟΙ  ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

«Ο ΖΗΛΙΑΡΟΓΑΤΟΣ»

Από το θεατρικό έργο του Γιώργου Ρούσσου «Ο εραστής έρχεται»

 

ΙΟΥΛΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2023

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/07               ΒΑΜΒΑΚΙΑ  ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 10/07                   ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ  ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/07                  ΓΕΦΥΡΟΥΔΙ   ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/07             ΟΙΝΟΥΣΑ  ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ  15/07              ΚΑΤΩ ΚΑΜΗΛΑ  ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/07                ΜΕΤΟΧΙ  ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΤΡΙΤΗ 18/07                     ΑΔΕΛΦΙΚΟ ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/07                ΚΟΥΜΑΡΙΑ  ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/07           ΠΕΠΟΝΙΑ  ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/07               ΟΡΕΙΝΗ  ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/07               ΧΡΙΣΤΟΣ  ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΤΡΙΤΗ 25/07                     ΑΝΩ ΒΡΟΝΤΟΥ  ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/07                   ΛΕΥΚΩΝΑ  ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/08             ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/08                     ΚΑΛΑ ΔΕΝΔΡΑ ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ  6/08                    ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ  ΔΗΜΟΣ ΕΜΜ. ΠΑΠΠΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 7/08                 ΝΕΟΣ ΣΚΟΠΟΣ  ΔΗΜΟΣ ΕΜΜ.ΠΑΠΠΑ
ΤΡΙΤΗ 8/08                      ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ  ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/08          ΠΡΟΒΑΤΑ  ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 19/08                   ΜΗΤΡΟΥΣΙ   ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ  20/08                 ΝΕΟ ΣΟΥΛΙ  ΔΗΜΟΣ ΕΜΜ. ΠΑΠΠΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 21/08               ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΤΟ ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ  23/08                 «ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ»  ΔΗΜΟΣ ΣΥΚΕΩΝ 

Ανοιχτό Θέατρο Συκεών Μάνος Κατράκης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/08            ΗΡΑΚΛΕΙΑ  ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/08               ΑΝΩ ΚΑΜΗΛΑ ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/08               ΕΛΑΙΩΝΑ ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΤΡΙΤΗ 29/08                    ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ   ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ  30/08              ΣΚΟΥΤΑΡΙ   ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ  31/08                 ΣΚΟΤΟΥΣΣΑ  ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

23, 24 και 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  ΣΕΡΡΕΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΣΤΕΡΙΑ» |  ΩΡΑ: 21:15

 

Το πρόγραμμα της περιοδείας βρίσκεται υπό διαμόρφωση. Θα ενημερώνεστε για τις νέες παραστάσεις που προστίθενται.

 

 

 

 

 


Copyright © 2020 | Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος