To Top
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η 17Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η 17Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Εκτύπωση E-mail
17η ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η 17Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
Χτες Πέμπτη 11/05/2023 ολοκληρώθηκε η 17η Διεθνής Πανεπιστημιάδα Φοιτητικού θεάτρου που για φέτος είχε ως επίσημη προσκεκλημένη χώρα την Γαλλία με τα Πανεπιστήμια της Σορβόννης και της Ρουέν και ξεκίνησε με την ομάδα «ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ» η οποία παρουσίασε την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.
Οι δράσεις της Πανεπιστημιάδας συνεχίστηκαν με τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και τις ομάδες: «ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ» ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ» ΤΟΥ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ, ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΟΠΑ»
ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΓΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣ» ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΒΡΙΑΝΟΥ, ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΤΡΙΤΟΣ ΟΡΟΦΟΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΒΟΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΜΑΚΙΝΑΛ» ΤΗΣ ΣΟΦΙ ΤΡΕΝΤΓΟΥΕΛ, ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΕΣΤΑNDÉ THEATER GROUP» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΧΟΛΙ ΜΑΟΥΝΤΕΝ» ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΒΕΡΓΕΤΗ, ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΟΡΦΕΑΣ» ΣΕΡΡΩΝ ΣΕ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΕΦΑΑ ΚΑΙ ΔΙ.ΠΑ.Ε. ΣΕΡΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ» ΤΟΥ ΣΑΪΜΟΝ ΣΤΙΒΕΝΣ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ- ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΟΫΝΕΡ» ΤΟΥ ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ.
Όλες οι παραστάσεις σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, τόσο καλλιτεχνική όσο και από την άποψη προσέλευσης του κοινού. Οι φοιτητές μας, οι νέοι μας απέδειξαν για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο της παιδείας τους και της αγάπης τους για το θεατρικό γεγονός.
Με αντίστοιχη επιτυχία οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν τα πολλά και πολύ ενδιαφέροντα παράλληλα σεμινάρια, με την παρουσία σημαντικών ανθρώπων των τεχνών και των επιστημών.
Συγκεκριμένα τα Σεμινάρια που δόθηκαν στην Σκηνή «ΙΟΥΛΙΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ» ήταν τα εξής:

«Η ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ» με εισηγήτρια την κ. Μαίρη Ραζή ηθοποιό σκηνοθέτη, και Διευθύντρια της Δραματική Σχολής «Πρόβα»,
«ΓΡΑΨΕ ΠΑΙΞΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ» με εισηγητή τον κ. Μηνά Βιντιάδη δημοσιογράφο, συγγραφέα,
«ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ» με εισηγήτρια την κ. Κατερίνα Κήκου Υπ. Διδάκτωρ Τμήματος θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ,
«Ο ΗΡΩΑΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ» με εισηγήτρια την κ. Χριστίνα Παπαθωμά ψυχολόγο, δραματοθεαραπεύτρια, MSc, M.A.,
«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ» με εισηγήτρια την κ.Τασούλα Τσιλιμένη Καθηγήτρια στο Π.Τ.Π.Ε. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συγγραφέας,
«ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ» με εισηγητές τους : Γιώργο Ανδρέου συνθέτη, συγγραφέα, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, Γιώργο Καζαντζή συνθέτη, Χαράλαμπο Παυλίδη ηθοποιό.
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών αισθάνεται χαρά και υπερηφάνεια για τον θεσμό της Πανεπιστημιάδας που έχει αποκτήσει εδώ και πολλά χρόνια Πανελλήνια αίγλη και ακτινοβολία.
Ευχαριστούμε τα Πανεπιστήμια, τις θεατρικές τους ομάδες και τους υπεύθυνους εκπαιδευτές, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, μουσικούς και κάθε συντελεστή που με την προσφορά του βοήθησε στην άψογη εκτέλεση των παραστάσεων.
Ευχαριστούμε επίσης όλους τους υπεύθυνους των σεμιναρίων, το τεχνικό και διοικητικό προσωπικό που ανταποκρίθηκε με υψηλό ήθος στις απαιτήσεις μιας τόσο πολυσύνθετης διοργάνωσης.
Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη και τα μέλη του Δ.Σ. του θεάτρου για την συμπαράσταση και την συνέργεια στην υλοποίηση του θεσμού.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ ΣΑΒΒΑΣ ΡΙΖΟΣ
Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Copyright © 2020 | Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος