To Top
Από την Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα ενόψει της Παράστασης «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» με τον Μιχάλη Μητρούση.

Από την Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα ενόψει της Παράστασης «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» με τον Μιχάλη Μητρούση.

Εκτύπωση E-mail
Από την Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα ενόψει της Παράστασης «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» με τον Μιχάλη Μητρούση.
Τον λόγο πήρε πρώτος ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών Σάββας Ρίζος
«Με την ευκαιρία της παράστασης «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μας δίνεται η ευκαιρία να συναντηθούμε ξανά με αυτόν τον εξαιρετικό ηθοποιό και φίλο πλέον, τον Μηχάλη Μητρούση.
Αφού μας χάρισε το καλοκαίρι άφθονο γέλιο με το έργο «Δελησταύρου και Υιός», θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πάλι το αστείρευτο ταλέντο του, σε ένα από τα σημαντικότερα έργα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, την «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» του Εμμανουήλ Ροΐδη, που θα δοθεί αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου για μία παράσταση στην Κεντρική Σκηνή των «Αστεριών» στις 21:15.
Θα ήθελα να τονίσω ότι το έργο παίχτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε όλη τη χώρα με τεράστια επιτυχία και χαιρόμαστε που καταφέραμε να το φέρουμε και στην πόλη μας και στο δικό μας θέατρο.
Ως πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών και εκ μέρους του Δ.Σ. σας καλώ όλες και όλους να παρακολουθήσετε την αυριανή παράσταση.»
Στην συνέχεια ο ηθοποιός Μιχάλης Μητρούσης αναφέρθηκε στο έργο:
«Η «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» είναι ένα κείμενο συγκλονιστικό ενός κορυφαίου για μένα συγγραφέα του 19ου αιώνα του Εμ. Ροΐδη, κι αυτό το πεζό κείμενο που αγάπησα, το διασκεύασα σε θεατρικό γιατί έχει μια πολύ μεγάλη ιστορική αξία, ο λόγος έχει μεγάλη αξία σ’ αυτό, παρά ο υποκριτής που παίζει. Ο Ροΐδης ενώ υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της δημοτικής γλώσσας έγραφε στην καθαρεύουσα, ο λόγος του έχει μια μουσικότητα.
Αύριο μαζί με τους θεατές θα κάνουμε ένα ταξίδι στην μαγεία της ελληνικής γλώσσας, γιατί η γλώσσα είναι ζωή»
Κλείνοντας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη, τον Πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών Σάββα Ρίζο, το Δ.Σ, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Γιώργο Ανδρέου και όλο το προσωπικό του Θεάτρου.
«Ψυχολογία Συριανού συζύγου» του Εμμανουήλ Ροΐδη
Θεατρική παράσταση - αναλόγιο με τον Μιχάλη Μητρούση
ΤΡΙΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ»
ΩΡΑ 21:15
Ο Μιχάλης Μητρούσης σκηνοθετεί και ερμηνεύει ένα από τα σημαντικότερα έργα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.
Η «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» (1894) είναι ένα από τα διηγήματα της τελευταίας φάσης του Ροϊδικού έργου και αποτελεί ταυτόχρονα ένα δείγμα του ανατρεπτικά ειρωνικού ύφους του σπουδαίου αυτού τεχνίτη της ελληνικής γλώσσας με δόσεις καυστικής σάτιρας.
Ο ήρωας, γόνος πλούσιας οικογένειας της Σύρου την εποχή της ακμής της, εξιστορεί πώς έφτασε στη δεινότατη θέση να είναι ερωτευμένος με τη γυναίκα του, έστω κι αν πέρασαν… οκτώ μήνες από τον γάμο τους παρ’ ότι δεν την παντρεύτηκε από έρωτα. Ο ερωτευμένος σύζυγος υποφέρει από τη συμπεριφορά της φιλάρεσκης γυναίκας του και εξομολογείται τα βάσανά του, που τον κάνουν να αναθεωρεί τις απόψεις του για το γάμο και τον έρωτα.
Ο Εμμανουήλ Ροΐδης (1836-1904), ο συγγραφέας της «Πάπισσας Ιωάννας», δίνει σ’ αυτή τη νουβέλα, με το γνωστό δηκτικό, σατιρικό κι εύστοχο πνεύμα του, ένα από τα απολαυστικότερα κείμενα της λογοτεχνίας μας.
Ο Μιχάλης Μητρούσης, καταφέρνει μέσω του εξαιρετικού του ταλέντου να μεταδώσει το πολύπλευρο ύφος του κειμένου του Ροΐδη.
Το έργο παίχτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε όλη τη χώρα με τεράστια επιτυχία.
Σκηνοθεσία - ερμηνεία : Μιχάλης Μητρούσης
Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του θεάτρου «Αστέρια»
Γενική είσοδος : 8,00€
Μειωμένο : 5,00€ (φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65 ετών και για συλλόγους, σωματεία ομαδικό άνω των 5 ατόμων)
Τηλέφωνα επικοινωνίας -κρατήσεων: 2321054755 – 2321054268

Copyright © 2020 | Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος