To Top
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022

Εκτύπωση E-mail

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ – ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ
: Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ-ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ TOY ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΕΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΑΘΗΣ ΑΡΑΠΟΣΤΑΘΗΣ
Μία παρουσίαση για το πως η επιστήμη και η τεχνολογία συγκρότησαν τον βιομηχανικό τρόπο
παραγωγής και πρότυπα κατανάλωσης κυρίως από το 1950 και πως μετασχηματίζεται αυτός ο ρόλος στα πλαίσια της κλιματικής αλλαγής και του ζητήματος της βιώσιμης παραγωγής.
Επίσης πως διαμορφώνεται η αγροδιατροφική κατάσταση στον πλανήτη μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και ποια είναι τα σενάρια για τη χώρα μας;
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ»|ΩΡΑ:20:00  |ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΤΡΙΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ»
ΜΕΓΑΛΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΚΜ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.ΣΕΡΡΩΝ.
Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών   θα παρουσιαστεί η μουσική παράσταση «Χριστούγεννα με τα ΑΣΤΕΡΙΑ». Το κοινό θα απολαύσει εμβληματικά τραγούδια από βραβευμένες ταινίες και παραστάσεις musical αλλά και αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Την σκηνοθετική και καλλιτεχνική επιμέλεια αυτής της όμορφης γιορτής έχει ο Αθανάσιος Κολαλάς. Συμμετέχει η   διακεκριμένη λυρική τραγουδίστρια  Σοφία Μητροπούλου, αλλά και δυο ερμηνευτές που έχουν διαπρέψει στο μιούζικαλ, στο θέατρο και στο τραγούδι: η Ματθίλδη Μαγγίρα και  ο Παναγιώτης Πετράκης.  Στο πιάνο θα συνοδεύει ο Γρηγόρης Σημαδόπουλος, που έχει και την μουσική επιμέλεια της βραδιάς. Τους καλλιτέχνες μας πλαισιώνουν οι μελωδικές φωνές των παιδιών του Μουσικού σχολείου Σερρών.
Οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ερμηνεύουν ένα εντυπωσιακό αλλά και ιδιαίτερο πρόγραμμα, γεμάτο με αγαπημένες μελωδίες από διάσημα musicals  «Les Miserables», «West side story», «Το φάντασμα της Όπερας», «Cabaret»  αλλά και αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Σκηνοθετική και σκηνογραφική  επιμέλεια: Αθανάσιος Κολαλάς
Τραγούδι : Σοφία Μητροπούλου, Ματθίλδη Μαγγίρα, Παναγιώτης Πετράκης
Πιάνο:  Γρηγόρης Σημαδόπουλος
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ»|ΩΡΑ:21:00  |ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 


ΣΑΒΒΑΤΟ
17, ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
 «Ο ΜΟΡΜΟΛΗΣ» - ΤΟΥ RAINER HACHFELD
ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ «ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ «ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ»
Με την επίβλεψη  του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της «Συντεχνίας του Γέλιου»                              Βασίλη Κουκαλάνι

Ο Μορμόλης δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, είναι ο φανταστικός φίλος των παιδιών που ξεφωνίζει ελεύθερα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους. Οι μεγάλοι δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι αυτό το μυστηριώδες και ανατρεπτικό “ξύλινο κουτί”. Τον Μορμόλη δεν μπορείς να τον συλλάβεις, να τον τιμωρήσεις, να τον καταστρέψεις, είναι άτρωτος ... γιατί είναι η φαντασία των παιδιών και μπορεί να γίνεται ότι θέλουν τα παιδιά: παπούτσι, καπέλο, ποτήρι ή μπουρί της σόμπας. Αν κόψεις έναν Μορμόλη στα δυο έχεις δυο Μορμόληδες κι αν τον έκοβες στα τρία, τρεις!
Οι μεγάλοι γεννηθήκανε μεγάλοι;
Ποτέ δεν ήτανε μικροί;
Πάθανε όλοι αμνησία
σκοτώσανε την φαντασία
κι απόμειναν τα πρέπει και τα μη!

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):
Χριστίνα Αναγνώστου, Τάσος Δέδες, Γιώργος Καρύδας, Πάνος Κωνσταντέλης, Χριστίνα Σωτηριάδου, Σωτήρης Χατζηαγόρου.   

Συντελεστές :
Συγγραφέας: Rainer Hachfeld
Μετάφραση/ Διασκευή: Παναγιώτης Σκούφης
Πρωτότυπη μουσική
: Γιάννης Σπανός
Σκηνοθεσία/Κίνηση: Βάσια Λακουμέντα
Σκηνικά/ Κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Διασκευή/ Ενορχήστρωση μουσικής: Κώστας Νικολόπουλος
Φωτισμοί: Μιχάλης Κουβόπουλος
Εκτέλεση φωτισμών: Νίκος Παπαδόπουλος
Ηχοληψία: Γιώργος Δασκαλάκης
Φροντιστής/ Κατασκευές Σκηνικού: Κώστας Μαρτίν

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ»|ΩΡΑ: 20:00|ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 5€

 

 ΤΡΙΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ ΤΙΜΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ
«ΑΥΤΟΣ,O ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΤΟΥ» ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ
Με αφορμή το φετινό έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη, ο δημοφιλής ηθοποιός ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ κι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, γνωστός μεταξύ άλλων και για τη θητεία του στο νεοελληνικό έργο, ΜΑΝΟΣ ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ παρουσιάζουν το μονόπρακτό του «Αυτός και το παντελόνι του», που ανέβηκε το Μάιο του 2018 στο Θέατρο Σταθμός, μαζί με τον «Επικήδειο» του ίδιου συγγραφέα σε ενιαία παράσταση με τον γενικό τίτλο «Αυτός, ο Άλλος και το Παντελόνι του». Η τόσο αστεία όσο και συγκινητική παράσταση - φόρος τιμής στον πατριάρχη του νεοελληνικού θεάτρου - που παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι στον Πύργο Μπαζαίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νάξου, γενέτειρας του Ιάκωβου Καμπανέλλη και σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές παρουσιάζεται για τρεις μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Σταθμός, πριν ξεκινήσει τη χειμερινή της περιοδεία.

Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης
Ερμηνεία: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης
Σκηνικό: Δημήτρης Καντάς
Κοστούμι: Βασιλική Σύρμα
Μουσική: Αντώνης Παπακωνσταντίνου
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Βοηθός σκηνοθέτη: Φίλιππος Παπαθεοδώρου
Φωτογραφία: Γιώργος Καβαλλιεράκης
Παραγωγή: Πολιτισμός Σταθμός Θέατρο
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.ΣΕΡΡΩΝ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ»|ΩΡΑ:21:15|ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10€

ΤΡΙΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
«Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΧΟΧΟ»
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΟ & ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΒΟΥΛΑΣ  ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ- ΠΑΠΟΥΔΑ
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΠΡΕΓΚΟΥ
ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΞΩΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΣΙΡΙΣ» ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ «ΟΝΕΙΡΟΔΥΤΕΣ»
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ»|ΩΡΑ: 20:00|ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 


ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

  • ΩΡΑ: 20:00| «WE ALL NEED A LITTLE CHRISTMAS»
    ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ
    STUDIO ΕΦΗΒΩΝ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ

ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ & ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΣΤΕΡΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ/ΕΜΨΥΧΩΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΠΑΥΛΙΔΗ

  • ΩΡΑ: 21:00| «ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΑΠΕ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΓΙΔΗΣ
  • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ  ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΗΓΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ «ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΓΙΔΗΣ
    ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΤΑΠΕ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ»|ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΠΕΜΠΤΗ 29  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
 «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ Σ΄ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΚΟΚΟ»
ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.
Ο ΆΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ! Η ΜΟΥΣΤΑΡΔΕΛΑ ΚΑΙ Η ΣΟΚΟΚΟ, ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΟΜΠΡΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΛΕΞΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΝ. 

Έτσι ξεκινούν από την Ελλάδα, θυμούνται τον θρύλο των Καλικαντζάρων και μαθαίνουν στα παιδιά τον ειδικό καλικαντζαροχορό. Αφού αφηγηθούν το λαϊκό παραμύθι «Οι Καλικάντζαροι κι ο Μύλος τους», η Σοκοκό κι η Μουσταρδέλα πετάν στην Αγγλία, μαγειρεύουν με τους μικρούς θεατές παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα και μαθαίνουν, γιατί οι άνθρωποι μοιράζονται ένα φιλί κάτω από τα κλαδιά του γκι. Ακολουθεί η Ιταλία, η Τσεχία κι άλλα μέρη, μέχρι τα δύο Νεραϊδοξωτικά να λύσουν το μυστήριο της εξαφάνισης του Αι –Βασίλη , πάντα με τη βοήθεια των παιδιών.
Οι μικροί μας φίλοι ταξιδεύουν μαζί μας και ακούν Χριστουγεννιάτικες ιστορίες και παραδοσιακά κάλαντα απ’όλο τον κόσμο καθώς μαθαίνουν για τα πιο παράξενα έθιμα των Χριστουγέννων σε κάθε χώρα. Καλικάντζαροι, γκι, Χριστουγεννιάτικες πουτίγκες αλλά και σκούπες, παπούτσια κι άλλα παράξενα αντικείμενα σε μια αφηγηματική διαδραστική παράσταση που ενσωματώνει τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού. Ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο των Χριστουγέννων με την Μουσταρδέλα και την Σοκοκό.
ΑΦΗΓΗΣΗ : ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΑΛΙΣΚΑ, ΑΣΤΕΡΟΠΗ ΧΑΡΙΤΙΔΟΥ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ»| ΩΡΑ: 19:30|ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

«Ο ΜΟΛΥΒΕΝΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ» ΤΟΥ ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ / MUSICAL
Λίγα λόγια για το έργο:
Εμπνευσμένο από την κλασική ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο Μολυβένιος Στρατιώτης, είναι ένα παιχνίδι που δεν μοιάζει με όλα τα υπόλοιπα. Μέσα στο ταξίδι του με την φίλη του μπαλαρίνα, κάνει φίλους και εχθρούς, γνωρίζει νέους κόσμους και μαθαίνει πως είναι ο κόσμος έξω από την ζεστασιά του παιδικού δωματίου, με την ιστορία του να έχει ένα διαφορετικό τέλος απ’ ότι έχουμε συνηθίσει.

Υπόθεση:
Ένα νέο δώρο έρχεται κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα παλιά παιχνίδια έχουν αγωνία να δουν ποιος θα είναι ο καινούργιος τους φίλος. Εικοσιπέντε στρατιώτες έρχονται τυλιγμένοι σε ένα πανέμορφο κουτί, μόνο που ο ένας από αυτούς, έχει μια μικρή διαφορά από τους υπόλοιπους…του λείπει ένα πόδι. Εκεί γίνεται φίλος με την μπαλαρίνα, ενώ ο μοχθηρός κλόουν Τζακ που την θέλει δική του, τους επιφυλάσσει μια έκπληξη. Έτσι, καταλήγουν στον υπόνομο, γνωρίζοντας την φυλή των αρουραίων και τον σκληρό βασιλιά τους. Όμως μετά από μια ανατροπή, παιχνίδια και αρουραίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και επιστρέφουν όλοι μαζί στο σπίτι τα Χριστούγεννα, φτιάχνοντας μια γειτονιά για όλα τα σπασμένα και χαμένα παιχνίδια που ψάχνουν το σπίτι τους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Σκηνοθεσία: Άγγελος Κουρέπης
Διασκευή: Λευτέρης Κωνσταντίνου
Χορογραφίες: Γιάννα Διακουμή, Λευτέρης Κωνσταντίνου
Μουσική: Μαρία Φιρλίγκου
Στίχοι τραγουδιών: Άγγελος Κουρέπης, Λευτέρης Κωνσταντίνου
Ενδυματολόγος: Μαρία Βόγλη
Κατασκευές: Κώστας Χατζηκαλλινικίδης
Σκηνογραφία: PlayTime Productions
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκη Ζερβού
Φωτογραφία: Κωστής Χατζής
Βίντεο: Μαρία Κοντοβουνίσιου
Γραφιστική επιμέλεια: Λευτέρης Κωνσταντίνου
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Άγγελος Κουρέπης
Οργάνωση παραγωγής: Έμμα Χαραλαμπίδου
Παραγωγή: PlayTime Productions

Επί σκηνής:
Άννα Ιωσηφίδου, Νίκος Καρυδόπουλος, Άγγελος Κουρέπης, Λευτέρης Κωνσταντίνου
Δημήτρης Ανδρέου, Μαρία Βόγλη, Χριστίνα Ζαχαριάδου, Γιάννης Καλπαξίδης, Χρύσα Κωστίκη, Μέλη Σμυρνιώτη, Αγγελάκι Τσαρουχάκι

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: PLAYTIME PRODUCTIONS
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ»|ΩΡΑ: 18:00| ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 6€


Copyright © 2020 | Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος