To Top
Συνέντευξη Τύπου παρέθεσαν σήμερα Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών Σάββας Ρίζος και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γιώργος Ανδρέου.

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσαν σήμερα Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών Σάββας Ρίζος και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γιώργος Ανδρέου.

Εκτύπωση E-mail

Το λόγο πήρε πρώτος ο Πρόεδρος
«Με χαρά παρουσιάζουμε σήμερα το πρόγραμμα του θέατρου μας για τον μήνα Δεκέμβρη. Ένα πλούσιο πρόγραμμα με εκδηλώσεις, παραστάσεις, Xριστουγεννιάτικες δράσεις για μικρούς και μεγάλους και φυσικά την
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΠΙΝΑΚΗΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΘΕΙ  ΑΥΤΌ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ.
Είναι σημαντικό να τονίσουμε  ότι όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς…»


Κλείνοντας την παρουσίαση του προγράμματος ο Πρόεδρος παρότρυνε και ευχήθηκε σε όλους:
«…καλό μήνα με υγεία, καλές γιορτές και σας προσκαλούμε όλους να μοιραστούμε παρέα το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων μέσα από το πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων που ετοιμάσαμε για σας.» 
Στην συνέχεια ο καλλιτεχνικός Διευθυντής Γιώργος Ανδρέου τόνισε ότι:
«…τα παιδιά αποτελούν κεντρικό ζητούμενο για μας, το να έρθουν σε επαφή με το θέατρο, να είναι παρόντα και  να περάσουν όμορφα τις γιορτές, ήδη έχουμε μια πολύ μεγάλη, μια τεράστια αποδοχή  της παιδικής μας σκηνής με τον «Μορμόλη» και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’  αυτό .
Στο ίδιο πλαίσιο θα γίνουν μια σειρά από ενδιαφέρουσες δράσεις. Θέλω να υπογραμμίσω την ενιαία εκδήλωση από το Στούντιο Εφήβων και την Πειραματική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ που μας ετοιμάζουν μια πολύ ωραία βραδιά με τραγούδι, χορό αλλά και λογοτεχνικές στοχεύσεις με ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΗΓΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ «ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων.»

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΠΙΝΑΚΗΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.
«…υπάρχουν δυο άξονες που έχουν ενδιαφέρον,  ο πρώτος είναι ότι αυτή η Ορχήστρα έχει επισκεφθεί την πόλη μας πριν από 20 χρόνια, ζούσε τότε ο Καλλιτεχνικός της Διευθυντής και σημαντικός άνθρωπος του πολιτισμού και μαέστρος Θανάσης Τσιπινάκης, στο παλιό κτήριο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών τον Ορφέα, με ερμηνεύτριες την Τάνια Τσανακλίδου και την Ελένη Τσαλιγοπούλου, μάλιστα τα έσοδα εκείνης της Συναυλίας είχαν δοθεί  στην Μονή Τιμίου Προδρόμου.

Τώρα άξια διάδοχός του Θανάση Τσιπινάκη  είναι η κ. Βάγια Ζεππάτου.
Η Ορχήστρα έρχεται από την Πάτρα μετά από  συναίνεση του πολιτιστικού τμήματος του Δήμου Πατρέων, αφιλοκερδώς για να παρουσιάσει ένα έργο που εντάσσεται και εδώ είναι ο δεύτερος άξονας, στις δράσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών για τις  εκδηλώσεις μνήμης των ιστορικών γεγονότων του 1922.
Θέλω οτιδήποτε κάνω να το παρουσιάζω στους συμπατριώτες μου, αυτή η εργασία μου που θα ακουστεί στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκε το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Ρεματιάς του Δήμου Χαλανδρίου αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας ξεκινώντας από την Πάτρα Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006, αυτή η μορφή που θα δούμε εδώ είναι η πιο πλήρης και ολοκληρωμένη. Στο δεύτερο μέρος θα παίξουμε γνωστά τραγούδια δικά μου και άλλων σημαντικών συνθετών και δεν θα μπορούσε να υπάρχει καταλληλότερο πρόσωπο για να ερμηνεύσει αυτό το υλικό  το Σμυρνείκο και το Λαϊκό από την Ελένη Τσαλιγοπούλου.
Επίσης είναι μεγάλη τιμή για μας ότι την ορχήστρα την διευθύνει ο Τάσος Συμεωνίδης ένας από τους καλύτερους Διευθυντές ορχήστρας  της χώρας μας με Διεθνή παρουσία και δραστηριότητα, ο οποίος υπήρξε και Διευθυντής για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα των Μουσικών συνόλων της ΕΡΤ.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι συμμετέχουν αφιλοκερδώς τιμώντας την επέτειο μνήμης των ιστορικών γεγονότων του 1922,  αλλά και τιμώντας την πόλη και των Νομό Σερρών γιατί ο Νομός μας όπως και η Πάτρα ήταν ένας από τους πρώτους Νομούς και πρώτες πόλεις υποδοχής των προσφύγων με την Συνθήκη της Λωζάνης,
Προσκαλούμε λοιπόν όλους τους Σερραίους και Σερραίες να έρθουν να παρακολουθήσουν μια πάρα πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα Συναυλία η οποία συνδυάζει ιστορικά και ψυχαγωγικά χαρακτηριστικά.  Γιατί οι άνθρωποι που τιμούν το παρελθόν μπορούν να διαχειριστούν και το  μέλλον.»


Copyright © 2020 | Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος