To Top
Ο Δήμος Σερρών για πρώτη φορά συνδιοργανωτής της SEREXPO 2022

Ο Δήμος Σερρών για πρώτη φορά συνδιοργανωτής της SEREXPO 2022

Εκτύπωση E-mail

Ο Δήμος Σερρών για πρώτη φορά ενώνει δυνάμεις με το Επιμελητήριο Σερρών και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών για τη διοργάνωση της Διεθνούς Επιχειρηματικής Έκθεσης Σερρών SEREXPO 2022 και δίνει δυναμικό «παρών» στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ» από τις 21 έως 25 Σεπτεμβρίου 2022.
Συγκεκριμένα, στον ενιαίο χώρο των περιπτέρων 9-10, o Δήμος Σερρών με τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Δ.Ε.Υ.Α.Σ., ΚΕ.ΔΗ.Σ. και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών παρουσιάζουν έργα και δράσεις στους τομείς των αναπτυξιακών προγραμμάτων, χρηματοδοτήσεων, κοινωνικής πολιτικής, εξωστρέφειας, πολιτισμού και τουρισμού.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. θα ενημερώνει τους Δημότες για τα πολυσήμαντα έργα της τριετίας 2019 -2022, τις ποικίλες δράσεις κοινωνικής πολιτικής και στήριξης των ευπαθών κοινωνικά πολιτών, όπως τα ειδικά τιμολόγια, θέματα διαχείρισης και εξοικονόμησης νερού, την υψηλή ποιότητα του πόσιμου νερού της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. και τους λόγους που μπορούμε να πίνουμε νερό από τη βρύση.

Επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις δράσεις των Δομών της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. όπως τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, τη Φιλαρμονική Σερρών, την Παιδική Χορωδία, τη Σχολή Χορού και το Γυμναστήριο Ενηλίκων, ενώ ειδική θα είναι η προβολή του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης».

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στις 11 πμ, η Φιλαρμονική του Δήμου Σερρών θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους με ένα ποικίλο μουσικό πρόγραμμα, στους χώρους της SEREXPO, ενώ τα παιδιά των Κ.Δ.ΑΠ. σε ρόλο Junior Chefs την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 19:00 θα μαγειρέψουν με τοπικά προϊόντα στον χώρο του Serres Food Festival.
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών συμμετέχει στην SEREXPO 2022 με ξεχωριστά παραμύθια για μικρούς και μεγάλους!  Από τις 21 έως τις 25 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 18:30 έως τις 20:00 οι ηθοποιοί Βασιλική Δαλίσκα και Ζαχαρούλα Λαδοπούλου αφηγούνται και «ζωντανεύουν» θεατρικά υπέροχα παραμύθια, στον «Πάγκο με τα Παραμύθια».

Θα είμαστε όλοι εκεί! Στη SEREXPO 2022

 

21 - 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022
To ΔΗΠΕΘΕ, στην έκθεση του εμπορικού επιμελητηρίου SEREXPO

" Ο πάγκος με τα παραμύθια " 
Αφήγηση Ελληνικών παραδοσιακών παραμυθιών, για μικρούς και μεγάλους.
Θα ταξιδέψουμε από τα βάθη της Αραβίας μέχρι την πιο παράξενη πολιτεία του κόσμου. Θα πετάξουμε πάνω από βουνά, θάλασσες και απέραντες ερήμους. Θα γνωρίσουμε αγορές, παζάρια και μαγικούς πραματευτάδες, θα γευτούμε σπιτικές μαρμελάδες και όλα τα ντόπια καλούδια... μέχρι και "του πουλιού το γάλα". 
Τα τμήματα των σχολείων που θα περιηγηθούν στην έκθεση, αλλά και όλοι οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, μέσα στον χώρο της εμπορικής έκθεσης, υπό τη σκια και φυσική ομορφιά των δέντρων, παραδοσιακά παραμύθια του τόπου μας που αναδεικνύουν τα οφέλη του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας.
Ακόμα θα ενημερωθούν για την επικείμενη παιδική παράσταση, την τρέχουσα καλοκαιρινή παραγωγή και όλο το φετινό πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ. Γιατί όλοι στηρίζουμε τα τοπικά μας προϊόντα και με την ίδια αγάπη στηρίζουμε τα καλλιτεχνικά προϊόντα του τοπικού μας πολιτισμού.
ΥΠΈΥΘΥΝΗ ΔΡΑΣΗΣ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΑΛΙΣΚΑ, ηθοποιός, σκηνοθέτης, εμψυχώτρια ομάδων.
Συμμετέχει η ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, φοιτήτρια Τμήματος Θεάτρου, Σχολή Καλών Τεχνών, ΑΠΘ.

Οι δύο αφηγήτριες θα βρίσκονται στο περίπτερο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών στη SEREXPO, καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης.
Πρωί: προγραμματισμένες αφηγήσεις για τμήματα σχολείων από 10:00 ως 13:00 
Απόγευμα: αφηγήσεις για επισκέπτες  18:30 & 20:00  
 Αφηγήτριες: Βασιλική Δαλίσκα, Ζαχαρούλα Λαδοπούλου

Ευχαριστούμε τον κ. Μελίδη Χριστόφορο για την άδεια χρήσης του πίνακα του με τίτλο "Λαϊκή αγορά των Σερρών".


Copyright © 2020 | Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος