To Top

Ο Αυτοκράτορας και το Αeδόνι

Ένα βιωματικό e-θεατρικό εργαστήρι από τους Hippo Theatre Group

Τα θέματα γύρω από το διαδίκτυο είναι στο προσκήνιο την πρωτόγνωρη για όλους αυτή εποχή. Όλοι πλέον χρησιμοποιούν και θα συνεχίσουν - ακόμα και μετά το τέλος της πανδημίας - να χρησιμοποιούν το ίντερνετ, για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, επικοινωνία, επαφή με τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Σε αυτό το νέο πλαίσιο η ομάδα ΗΙΡΡΟ προτείνει ένα διαδικτυακό εκπαιδευτικό δράμα με τίτλο “Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ Αe-ΔΟΝΙ” βασισμένο στο κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν “Ο αυτοκράτορας και το αηδόνι”. Το παραμύθι είναι αρκετά προφητικό για την σημερινή εποχή, αφού διαπραγματεύεται το ζήτημα της φιλίας μέσα από τη σχέση ενός μηχανικού και ενός πραγματικού αηδονιού με έναν άνθρωπο. Είναι, θα μπορούσαμε να πούμε, μια αντιστοιχία με το σήμερα όσον αφορά στον χρόνο που περνάμε και την σχέση που αναπτύσσουμε με τους αληθινούς μας φίλους, αλλά και τους διαδικτυακούς μας φίλους, όπως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το τάμπλετ, το κινητό και ο υπολογιστής.

Ερωτήματα που διερευνώνται:

- Πόσο μου αρέσει να περνάω χρόνο στο διαδίκτυο;

- Πόσο σημαντικοί είναι οι φίλοι;

- Πόσα και τι πράγματα μπορώ να μάθω από το ίντερνετ;

- Τι μπορώ να μάθω από τους φίλους μου;

Κατά την διάρκεια του θεατρικού εργαστηρίου θα προτρέψουμε τα παιδιά να

αξιοποιήσουνε κάποια αντικείμενα και ρούχα από το σπίτι ως σκηνικά αντικείμενα και κοστούμια. Επίσης θα πρέπει να έχουν κοντά τους και ένα μπλοκ ζωγραφικής (ή λευκό χαρτί) και ένα δύο φύλλα από το τετράδιο τους, μολύβια, μαρκαδόρους ή κηρομπογιές.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια δύο μήνες και θα ολοκληρωθεί σε 8 ωριαίες διαδικτυακές συναντήσεις.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά παρουσίαση: 50

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΑΔΑΣ HIPPO

Η ομάδα HIPPO ιδρύθηκε το 2009 και αποτελείται από τους Αλέξανδρο Ράπτη και Φώτη Δούσο. Δραστηριοποιείται στο χώρο του ενήλικου, του παιδικού θεάτρου και του Εκπαιδευτικού Δράματος και χαρακτηρίζεται από μια “avant-garde” αισθητική που συνομιλεί με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές αναζητήσεις.

Αριθμεί πολλές παραστάσεις για παιδιά στο ενεργητικό της που πρωτοανέβηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, ποικίλα θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά και νέους, αλλά και παραστάσεις για ενήλικες που πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα και Η.Π.Α.
Η ομάδα έχει παρουσιάσει δουλειές της σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε θεατρικούς χώρους, σε φεστιβάλ και σε Πανεπιστήμια: Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη (Αγγλία, Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο, Ολλανδία), Η.Π.Α., Καναδά και Αυστραλία.

Επίτευγμα της ομάδας θεωρείται η παρουσίαση της παράστασης Νιάρα στο Πανεπιστήμιο του YALE, ενώπιον φοιτητών του τμήματος νεοελληνικής γλώσσας και η διεξαγωγή εργαστηρίου υποκριτικής με αφορμή το προσωπικο στυλ της ομάδας (kinemo) σε επαγγελματίες ηθοποιούς στο Thespo19, διεθνές φεστιβάλ νεανικού θεάτρου στην Βομβάη της Ινδίας.

 

Πρώτη διαδικτυακή συνάντηση  Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020 /ώρα : 11.00΄ - 12.00΄

 

Επόμενες συναντήσεις : 15 , 22 και 29 Νοεμβρίου στις 11.00΄π.μ.

Copyright © 2020 | Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος